2 030    1    0  

Riving av dør med stillbart brekkjern

 58     0
Visste du at vårt stillbare brekkjern kan brukes til mer enn bare riv og brekk - ved å stille inn brekkjernet i den posisjonen du ønsker er det enkelt f.eks å fjerne en dør som vist på bildet under. Bare legg brekkjernet under døren - tråkk og vips så er døren løftet bort. Og dette kan du gjøre alene!
Riving av dør med stillbart brekkjern - Suzanne-StillbartBrekkjern.jpg - Hultafors Group
Signatur

   #1
 5 432     Akershus     0
Er døra så tung at du må ha verktøy for å løfte den av hengslene, er det fordel at du ikke må løfte benet så høyt som på vedlagte bilde. Da står du rimelig ustøtt for å balansere en blytung dør som har sluppet festet sitt. Et lyd/branndørblad veier fort 50-60 kg og det er dumt om du blir forledet til å tro at det er enkelt å fjerne alene, med hjelp av et brekkjern. Jeg vil si det kan være en direkte farlig operasjon.

Vanlige dørblad er festet med snaphengsler og da hjelper det ikke med vippeanordninger. De veier forøvrig ikke mer enn at normale personer klarer biffen uten hjelpemidler.

Skal du fjerne eller montere tunge dørblad med orinære hengsler bør du ha en vippekile/dørløfter laget for formålet, eller bruke en type flattjern over en liten kloss som gjør at du står støtt, samtidig som du kontrollert kan senke døren ned på gulvet. Det gjør man ikke med foreslåtte "brekkjern"

http://www.totallaase.dk/shop/gds-doerloefter-alluminium-1902p.html