292    1    0  

Bygge sengeramme med skuffer

 2     0
Har tenkt litt på å bygge en stor skuffeseksjon under sengen. Virker ganske smart, da det er potensiale for mye ubrukt lagringsplass under senger. Er det noen ulemper med dette? Noen har nevnt fuktighet, men gjelder dette også i vårt klima? Noen vil kanskje si at det er stygt med skuffer under sengen, men det er vel bare å henge over en sengekappe som går til gulvet..

For eksempel denne var pen: https://www.youtube.com/watch?v=qpJvPsYLNcU


Har i dag en rammeseng som står på 15 cm høye ben, og har derfor ca 15 cm klaring. Planen var å skru av beina på rammesengen, og sette den oppå en selvbygd skuffeseksjon. Høyere skuffeseksjon gi mer lagringsvolum (30 cm høyde vil gi omtrent dobbelt så mye lagring), men ser for meg at høyere seng kan gjøre den vanskelig å komme opp i. Hvor går smertegrensen på høyde (liggehøyde)?

Ikea selger ferdige rammer med skuffer, har vurdert å kjøpe en slik å sette under. Men skuffene deres går bare halvveis så langt inn som de kunne, så det går mye volum til spille. Skuffene går heller ikke helt ut på grunn av den billige varianten av ekspansjonsbeslag de bruker. Med egenproduserte skuffer som går helt inn og helt ut er det potensiale for mye lagring. Med en 90 x 200 seng, og 30 høyde på skuffen, snakker vi om 540 liter, eller oppimot 500 liter ihvertfall hvis man tar med litt tap her og der på grunn av konstruksjon. Dette mot 114 liter for en Ikea Nordli 90x200 seng, delvis siden skuffene ikke går særlig langt inn.

Kryssfiner, kan det egne seg til å bygge? Kan det være mulig å bestille oppkappet kryssfiner til en rimelig penge? Tanken var å finne noen tegninger, tilpasse mål, og bestille oppkapp. Har litt småverktøy som drill, tvinge, trelim, og er hendig, men har ikke byggverksted for hånd, så tenkte det kanskje kunne vært en ide hvis det ikke koster avsindig mye.

Hva er deres tanker / innspill om en sånn ide?

   #1
 141     0
Kult prosjekt! Ordentlige byggevarekjeder har mulighet til å sage opp plater for deg. Du bør vel uansett ha en stikksag og en sirkelsag. Koster ca 300 per stk på Biltema, og med så mange kapp tjener du det fort inn igjen. Butikken tar som regel betalt for å sage plater.