420    5    2  

Bygge sengeramme med skuffer

 2     0
Har tenkt litt på å bygge en stor skuffeseksjon under sengen. Virker ganske smart, da det er potensiale for mye ubrukt lagringsplass under senger. Er det noen ulemper med dette? Noen har nevnt fuktighet, men gjelder dette også i vårt klima? Noen vil kanskje si at det er stygt med skuffer under sengen, men det er vel bare å henge over en sengekappe som går til gulvet..

For eksempel denne var pen: https://www.youtube.com/watch?v=qpJvPsYLNcU


Har i dag en rammeseng som står på 15 cm høye ben, og har derfor ca 15 cm klaring. Planen var å skru av beina på rammesengen, og sette den oppå en selvbygd skuffeseksjon. Høyere skuffeseksjon gi mer lagringsvolum (30 cm høyde vil gi omtrent dobbelt så mye lagring), men ser for meg at høyere seng kan gjøre den vanskelig å komme opp i. Hvor går smertegrensen på høyde (liggehøyde)?

Ikea selger ferdige rammer med skuffer, har vurdert å kjøpe en slik å sette under. Men skuffene deres går bare halvveis så langt inn som de kunne, så det går mye volum til spille. Skuffene går heller ikke helt ut på grunn av den billige varianten av ekspansjonsbeslag de bruker. Med egenproduserte skuffer som går helt inn og helt ut er det potensiale for mye lagring. Med en 90 x 200 seng, og 30 høyde på skuffen, snakker vi om 540 liter, eller oppimot 500 liter ihvertfall hvis man tar med litt tap her og der på grunn av konstruksjon. Dette mot 114 liter for en Ikea Nordli 90x200 seng, delvis siden skuffene ikke går særlig langt inn.

Kryssfiner, kan det egne seg til å bygge? Kan det være mulig å bestille oppkappet kryssfiner til en rimelig penge? Tanken var å finne noen tegninger, tilpasse mål, og bestille oppkapp. Har litt småverktøy som drill, tvinge, trelim, og er hendig, men har ikke byggverksted for hånd, så tenkte det kanskje kunne vært en ide hvis det ikke koster avsindig mye.

Hva er deres tanker / innspill om en sånn ide?

   #1
 166     1
Kult prosjekt! Ordentlige byggevarekjeder har mulighet til å sage opp plater for deg. Du bør vel uansett ha en stikksag og en sirkelsag. Koster ca 300 per stk på Biltema, og med så mange kapp tjener du det fort inn igjen. Butikken tar som regel betalt for å sage plater.
   #2
 4     0
Ikke dumt å kjøpe litt verktøy, skal ikke se bort fra at det blir en rimelig sag fra Biltema. Har en batteridrill fra Biltema med litiumbatteri, den var overtaskende god til prisen (selv om det er synlig mye slark i kjoksen).

Prosjektet er lagt litt på vent, inntil videre blir det nok en litt enklere løsning med høye sengebein kombinert eurokasser (60 x 40 cm eller 40 x 30 cm) til lagring under sengen.
TSt
   #3
 12 106     1
Tror ikke at det er en 300kr sag på Biltema en skal ha til møbel produksjon. Mulig en kan bestille ting delt opp etter tegninger på trevare utsalg men jeg har ikke funnet noen som er så velvillige med sagene sine.

Dykksag med skinne gir den presisjonen en trenger. Det er et kjempe verktøy som jeg angrer på at ikke ble anskaffet mye tidligere. Ville ikke hatt noe med stoff helt ned til gulv dette pga faren for kondens i allefall i litt dårlig isolerte hus. Når jeg lager skuffer under vanlige senger lager vi skuff på hjul på gulvet og platen montert lavt, da må en tillate at hjulene tar litt plass i hjørnene og at de ikke står under punnplaten men på noen klosser invendig i hjørnet.

Da kan en ha skuffer tilpasset beina på seng hvis disse ikke er i hjørnene. Front plate kan stikke litt ut for å evt dekke bein.

Men skal en ha høy slik at en trenger noe å legge madrass på kan slik som på bildet over være grei. En kan også tenke seg å lage det av lave kjøkken skrog hos Ikea med skuffene deres. Er seng frittstående kan en lage bred seng med dobbel dybde og høy dyp skuff på hver side.
   #4
 4     0
Hvilke forskjeller gjør en dykksag bedre enn sirkelsag? Virker som begge kan fås med skinne.
TSt
   #5
 12 106     0
Dykksag har større anvennlighet siden en f.eks. kan ta hull midt på en plate. Og trolig mye bedre presisjon. En 300kr sag er nok ikke det samme. Den kutter heller ikke ut mot kanten men har større "fot" utenom så vet ikke helt hvordan skinne. Sager en bare 90gr snitt så kutter dykksag helt inntil gummileppe slik at det er mulig å få helt nøyaktig dimensjon.