#11
 3,234     Vestfold     0
Ja, jeg tror nok Festool sine er sterkere. Men det som er synd er at disse lamellfresene er dyre. Ikke så mye man bruker dem. Og de billige er som med alt annet, stort sett ubrukelig.

   #12
 10,486     Akershus     0
Jeg syns senga var stilig, og kunne godt tenkt meg å lage noe sånt til junior, men finnes det en fornuftig måte å feste ting på en pen måte uten å først kjøpe nytt verktøy til en verdi av 10 nye senger?
Signatur
   #13
 1,617     Rogaland     0
Ja har sett endel billigvarianter.Synes ikke de ser tillitsvekkende ut. Såvidt jeg forstår er modellene til Bosch og Makita høyt verdsatt av mange møbelsnekrere. Er mulig å få inn en Bosch til 2500.- så det er ikke så ille. Den tar også standard lameller som er enkle å rimelige å få tak i.

Man kan fint lage slikt med å forborre og forsenke skruer. Deretter sparkle. Clas har jo også treplugger som kan brukes som ekstra forsterkning. Er jo mye lettere med lameller. Har man litt prosjekter innimellom tror jeg en slik maskin ofte er i sving.
   #14
 3,234     Vestfold     0
Ja, det er jo bare å lage den innvendige rammen med sidestykker, og så skru innenfra og inn i platene, samt lime. Så burde jo det gå like fint.
   #15
 5     Askøy     0
CmdrKeen: Stilig seng, bra jobba!  ;D

Frodes: Kreg sine lommehullsjig'er er genial til samenføyning av møbler. Ingen plugger, eller lameller. Bor hull i det ene emnet og skru rett inn i det andre. Bor enten på en skjult side, eller bruk de synlig og plugg hullene med ferdige plugger i samme tresort, eller en kontrastfarge for dekor. Kjempelett Smile se link her for mer info, og video av systemet. http://gustavsenas.no/default.pl?showProduct=9770&pageId=407  Jeg bruker enkleste utgave av jig'en selv, den koster ikke mer enn 485,- og er ofte i bruk!
Signatur
   #16
 10,486     Akershus     0
Den kregen der så jo egentlig helt genial ut.

Den pakka til 485,- , er det kun den vesle saken til å legge løst oppå, eller er det hele jiggen?

Signatur

bex
   #18
 4,293     Østlandet     0
men trenger man mer en den lille jig`en da?  syns det så helt genialt ut Grin
Signatur
   #19
 5     Askøy     0
den lille funker til det meste, sett den fast med en tvinge og bor i vei.
Hvis du planlegger å bore mye smådeler, kan det kanskje være en fordel å investere i den litt større utgaven, men på større plater må du bruke den løst allikevel, og da gjør den små akkurat samme nytten. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 1,266     Aust-Agder     0

Jeg syns senga var stilig, og kunne godt tenkt meg å lage noe sånt til junior, men finnes det en fornuftig måte å feste ting på en pen måte uten å først kjøpe nytt verktøy til en verdi av 10 nye senger?


Sorry, glemte denne tråden litt :)

Hele sengen er satt sammen med de domino-pluggene ja, og de er rått kraftige i forhold til lamellkjeks synes jeg.  Det er en grunn til at det heter lamellkjeks - de er tynne. De minste 4mm dominoene er ca samme tykkelse tipper jeg? (dvs 4mm).

Hvis du skal feste skjult uten plugger, så ville jeg sett på beslag som er lagd for dette. Da får du en seng som kan demonteres også. Jeg har to 40kg klosser som aldri kommer hele ut av barnerommene nå.

http://www.rockler.com/product.cfm?page=10&filter=bed

Enkle senger til ungene - 28589-01-200.jpg - CmdrKeen
Signatur