139    0    0  

CNC rom som må isoleres

 43     0
Jeg har påbegynt nytt rom til CNC fresen min. Det er på kun 3.5x2.6meter og 2 av veggene (1 langside og 1 kortside) går mot uisolert pukk/jord, en kortsiden er betongvegg med en gammel innerdør montert inn mot en gammel silo som står tom og siste veggen er ut mot garasjen (leca). Siden jeg må ha 1.4meter døråpning for å få fresen inn/ut har jeg laget meg en ramme i 2x4 og montert en gammel innedør som jeg hadde liggende bare for å få det nogenlunde tett. Jeg hadde ikke mer materialer i dag så har ikke fått ferdigstilt denne enda. Taket er betong ut i mot 2.etg innendørs (kaldt) og har en luke. Rommet er et gammelt rom inne i en fjøs/flor/løe som nå er bygget om til vinterlagringshall og resten av bygget er kaldt/temperert etter uteluft. 

Nå skal jeg omsider komme til poenget. Siden fresen er et pressisjonsverktøy og den inneholder mye stål som endrer seg ved temperatur endring så må jeg prøve å få jevn temperatur i dette rommet. Jeg ønsker selvfølgelig ikke å pøse på med energi så jeg kunne tenkt meg å fått isolert litt. Hvor har jeg mest igjen for å isolere? Bør jeg isolere hele rommet? Det er allerede veldig lite med 3.5x2.6meter når fresen er 1.3x2.5 meter i seg selv så vil ikke bygge altfor mye ut på veggene. Finst det noen plater med isolasjon "innebygget" som kan skrues med ekspasjonsplugger rett i betongveggen eller må jeg lekte ut, isolere og platekle? 

Her er litt bilder for å få inntrykk av hvordan rommet er. 


CNC rom som må isoleres  - IMG_4947.JPG - minimCNC rom som må isoleres  - IMG_4982.JPG - minimCNC rom som må isoleres  - IMG_4985.JPG - minimCNC rom som må isoleres  - IMG_4988.JPG - minimCNC rom som må isoleres  - IMG_5138.JPG - minim

CNC rom som må isoleres  - IMG_0345.jpg - minimCNC rom som må isoleres  - IMG_0346.jpg - minim

CNC rom som må isoleres  - IMG_0468.jpg - minim