1 708    17    2  

Innspill på ny layout på snickarbod

 13     0
Hei,

Jeg skal sette opp en delevegg i garasjen slik at jeg kan isolere en del og ha en snickarbod i ene enden av garasjen (Påbygg kommer senere håper jeg). 

Begresninger: Yttervegg og den lille utgangsdør er fast. Delevegge må også stå der den står, eneste er at jeg kan flytte polo'n til volvo siden men formen på veggen blir speilvendt (eller noe slik).

Maskinene har også den form og fasong som dere ser, alt av bord/benker har jeg tenkt å lage på nytt.

Så om dere har innspill på annen layout, andre bord eller andre ideer så er det bare å fyre løs. Jeg er ikke nærtagen Smile

Alt. 1:
Innspill på ny layout på snickarbod - Alt. 1 mot øst.jpg - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod - Alt. 1 - Mot utgangsdør.jpg - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod - Alt. 1 - ovenfra.jpg - victorlager


Innspill på ny layout på snickarbod - Alt. 2 - mot øst.jpg - victorlager
Alt. 2
Innspill på ny layout på snickarbod - Alt. 2 - mot øst2.jpg - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod - Alt. 2 - ovenfra mot vest.jpg - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod - Alt. 2 - tak mot mulig løsning for støvavsug.jpg - victorlager
Innspill på ny layout på snickarbod - Alt. 2 ovenfra mot biler.jpg - victorlager

Slik det er per i dag (ink. rot)
Innspill på ny layout på snickarbod - Bilde 09.09.2017, 17.13.06.jpg - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod - Bilde 09.09.2017, 17.12.32.jpg - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod -  - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod -  - victorlagerInnspill på ny layout på snickarbod -  - victorlager

   #1
 2 978     Vestlandet     0
Kan dessverre ikkje hjelpa deg med noko. Men dette var spanande, så eg føljer med.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 13     0
Takker for det, jeg skal prøve å oppdatere etterhvert som ting går fremover, men ved siden av jobb og familie går det tregt med kun noen timer tilgjengelig hver kveld.
   #3
 389     Nesodden     0
det var en helv.. detaljering i sketchup på verktøy og slikt! Er antall tenner på saga korrekt?
  (trådstarter)
   #4
 13     1
Hehe, ja noen av de verktøyene er det brukt mye tid på, men siden det er mulig å laste ned modeller andre har lagd i Sketchup slapp jeg i det minste å bruke tid på maskinene. Sorry for at jeg ikke svarte på spørsmålet ditt, men med tanke på at resten ser så korrekt ut er sikker antall tenner også korrekt Smile
   #5
 1 695     Trondheim     1
Ser ut til at rommet ditt ligner litt på mitt.
Viktig å tenke over hvor man skal gjøre av materialer og slikt noe. Hvor er bordsaga i skissene dine?
Hba tenker du inforhold til sponavsuget? Skal du flytte det rundt til maskinene? Husk å tenke over at du får plass til det.
Ser at du indag har et ganske omfattende "french cleat" system - men at det samtidig virker som om du har litt å gå på i forhold til organiseringen av verktøyet. Finnes en del imponerende verktøyskap hvor de klarer å presse inn mye håndverktøy.
Kan kanskje også bære en ide å tenke over "primærverktøy" vs ting som blir mindre brukt. Jeg har for eks. en ekstra dykksag til grovarbeidnsom nesten aldri brukes. Den har jeg stuvet bort i en eske som er mer utilgjengelig enn resten av verktøyet.

Men har du vurdert om du virkelig vil sette opp de veggene? Det blir fort veldig mye trangere enn uten vegger - og da kan du flytte ut bilene mens du holder på og ha veldig mye bedre plass...
Signatur
   #6
 1 017     Tromsø     0
Flytt bilene ut. Eller bygg en garasje til dem.
Plass får du aldri nok av.
Signatur
   #7
 1 546     Sandefjord     0
Men har du vurdert om du virkelig vil sette opp de veggene? Det blir fort veldig mye trangere enn uten vegger - og da kan du flytte ut bilene mens du holder på og ha veldig mye bedre plass...

Støtter dette forslaget.

Jeg har akkurat tatt i bruk garasjen som snekkerbod. Garasjen var usiolert, så jeg isolerte (vindsperre+isolasjon+osb+gips), og alt ble gjort fra innsiden. Litt knot med vindsperren, men det gikk. Ikke tek 17 standard, men mye bedre enn før!
Det ser ut som om gareasjen din er uisolert(?). Jeg hadde vlagt å isolere hele garasjen slik at du kan ha litt varme på når du holder på der ute, men jeg hadde ikke satt opp en lettvegg. Det gir begrensninger når du skal holde på. Er du bekymret for støv på bilene, så kan jo de bare kjøres ut.

  (trådstarter)
   #8
 13     0
Takk for gode kommentarer og spørsmål.

Tek73: Bordsaga står ved den lille inngangsdøra, på enden av arbeidsbenken. Når det gjelder avsug er tanken i første omgang å flytte rundt på det (skal "teoretisk" ha plass til dette), men på sikt er tanken å legge opp rørsystem i taket. Og som du sier har jeg en del å gå på med tanke på å rydde veggen for verktøy, er per i dag mye som ikke brukes ofte, så der har jeg en liten vei å gå.


Min vurderingen rundt delevegg er som følger. 1. Per i dag blir det ganske fuktig og rått på vinteren når to biler kommer inn med snø/vann. 2. Noen mener at oppvarmet garasje vinterstid ikke er gunstig for bilene med tanke på rust. 3. Mindre oppvarmingsbehov ved skillevegg.

Men jeg er enig i at skillevegg er en uting og legger mange begrensninger, men så langt jeg vurderer så veier det ikke opp for ulempene ved å ikke ha en skillevegg. Men jeg vurderer absolutt kommentarene deres... Kan nevne at jeg også og funderer på muligheten for skyvedører, "rullgardin", store dobbeltdører eller muligheten for å kunne skyve hele veggen på siden ved den lille bilen til siden mot den store bilen.

Når dette er sagt, så må jeg nevne at tanken på sikt er å utvide garasjen (kanskje bakover), men det må bli når barna er større og jeg har mer tid.
Jeg har akkurat tatt i bruk garasjen som snekkerbod. Garasjen var usiolert, så jeg isolerte (vindsperre+isolasjon+osb+gips), og alt ble gjort fra innsiden. Litt knot med vindsperren, men det gikk. Ikke tek 17 standard, men mye bedre enn før!

- Hvor lenge har du hatt hele garasjen isolert? Fra din erfaring, hva tenker du om mine argumenter for å ikke gjøre det samme?
   #9
 1 546     Sandefjord     0
Vi har litt ulike forutsetninger, da jeg ikke har bil i garasjen. Det er kun snekkerverksted.

Men dersom du isolerer garasjen, så må den jo ikke være oppvarmet når kun bilene er der. Men om man kjører ut bilene, så tar det ikke lang tid før man har fått opp temperaturen slik at det blir behagelig å være der.
Men dette blir fort et kompromiss: lettvegg for tørr og varm snekkerbod, eller ikke lettvegger for bedre plass, men samtidig fuktig luft der verktøyet er lagret....
  (trådstarter)
   #10
 13     0
Høres behagelig ut å benytte hele garasjen til snekkerverksted, men greit å ha bilene der om vinteren. Så ja, det blir nok et kompromiss med en liten delevegg. Så da er det bare å drømme om påbygget.