35    1    0  

Lydisolering av verksted

 1     0
Hei. Jeg har en kjellerbod jeg skal gjøre om til verksted. Alle fire vegger er av mur. 3 av de er innvendig skillevegg. Taket går opp i stuen. 
Finner lite info på nett om isolering av innvendig murvegg. Ytterveggen trenger jeg ikke gjøre noe med. Det jeg tenker er 10 cm isolasjon med gips på begge sider på de tre innerveggene og i taket. 
Er dette nok, eller er det noen som kan komme med forslag? 
Så er det jo dette med fuktproblematikk i kjeller. Vil det være noen risiko her, eller er det trygt så lenge ytterveggen står uberørt? 

Håper noen kan hjelpe! 

   #1
 4 461     Akershus     0
Er ikke noen store forskjeller på utførelsen av innvendig murvegg kontra yttervegg. Eneste forskjellen er mengden glava og eventuelt diff.sperre på yttervegg.

Dersom dette er for lyd ville jeg vurdert lydhimling i taket, og laget lydvegger av innerveggene. Når du beskriver disse som mur, vil det si støpt mur, eller lecamur? Stor forskjell i lydegenskapene.

Har du fukt i kjelleren fra før vil det bli en utfordring nå også. Om du tenker på kondensering på yttervegg kan det fort bli en utfordring. Enkleste og billigste der er å kjøpe en avfukter som kan stå å gå. Da har du kontroll på fukten.


.Thag
Signatur