503    16    6  

Rippe plater, nøyaktighet

 13     0
Hei

Jeg skal bygge et større klesskap, og har tenkt å bruke MDF til å bygge innmaten. For å kappe opp platene har jeg to muligheter; enten bruke en dykksag og en skinne/guide ala dette, eller betale byggvarehuset for å kappe det på en presis platesag. Det siste koster 20kr pr kapp, så det blir jo en del, og så er det morsomt å gjøre det selv, om det blir presist. 

Er det lett å få det skikkelig presist med guide og dykksag? Man må vel ha et bord, så det må man vel bygge et midlertidig et.

   #1
 981     Sandefjord     0
Med dykksag er det lett å få presise kutt. Og du trenger ikke et bord. Du kan kutte platene når de ligger på gulvet. Det er bare å bruke kapp eller plater (med baksiden opp) mellom gulv og platen du skjærer.

Dersom du ikke har dykksag, men sirkelsag, så kan du bruke en jigg som dette. Kjøper du et fintannet blad, så blir det fine og presise kutt med denne metoden også!
HSt
   #2
 19 906     Sørum     0
Jeg ville ikke brukt sirkelsag men støtter sistnevte kommentar vedr dykksag
   #3
 770     0
Har brukt mye sirkelsag og hjemmelaget jigg. tar litt mer tid, men blir like bra de. har pleid å bruke maskeringstape der jeg kutter. er ikke alltid det blir noen bakside i skapløsninger, og synes det blir finere kutt med tape.
HSt
   #4
 19 906     Sørum     1
Jeg har også det inntil jeg fikk en dykksag og lurer bare på hvorfor jeg ikke fikk det før. Med sirkelsag blir det litt hakk og noen ganger sklir en unna jiggen osv

Tingen med dykksagen er at en legger leppen på kanten av merket og den blir liggende der og kuttet blir der
HSt
   #6
 19 906     Sørum     0
vi snakket om hjemmelagd jigg der er det normalt ikke en gummileppe og ikke så god føring
   #7
 2 091     1
vi snakket om hjemmelagd jigg der er det normalt ikke en gummileppe og ikke så god føring

Eneste forskjellen mellom den hjemmelagde på filmen (med en tynn plate under som skjæres av med saga, akkurat som gummileppa ved første gangs bruk) og den ferdigkjøpte skinna er gummifriksjonsbelegget under. To skrutvinger (som også de ferdigkjøpte skinnene normalt er konstruert for å bruke, selv om man kan la være...) løser det problemet.

   #8
 981     Sandefjord     0
Jeg ville ikke brukt sirkelsag men støtter sistnevte kommentar vedr dykksag

Dersom dette er første prosjekt for trådstarter, så mener jeg det er unødvendig å kjøpe dykksag. Dykksag er enda bedre, men jig og sirkelsag med et godt, fintannet blad gir meget gode kutt det også.

For å øke friksjonen mellom jig og plate, kan man bruke selvklebende tape, tjæretape, striper av lim fra limpistol eller noe annet. Evt tvinger.
HSt
   #9
 19 906     Sørum     0
Min tanke var bare å få frem forskjellen det var den jeg ikke visste om og noen hakk i kantene blir det av sirkelsag men ikke med dykksag
   #10
 1 308     Sørlandet     1
av alt verktøyet jeg har så er dykksaga ett av de beste kjøpene jeg har gjort. Største fordelen utenom at den kutter helt rett er at kuttflaten blir så fin som den blir. Har laget en del i MDF og bare kjøpt ubehandlet 120x240 plater som alle er kappet med dykksaga.

Klart for kun ett prosjekt er dykksag en litt boldsom investering men ert sted må man begynne.

Føringsskinner og sirkel er fint det men for meg å gå tilbake til det blir litt som ferrari og lada.

Spørsmålet TS må stille seg er om det blir med dette prosjektet eller om det blir mer eller oppussing etc senere. Blir det mer senere kan man like gjerne handle skikkelig med en gang er min tankegang