504    7    0  

Snekkerbygd skap

 2     0
Hei dere, 
Jeg har nettopp hatt et snekkerfirma på besøk som reparerte en vannskade. Dette skal forsikringen til sameie ta. I tillegg bad jeg de også om å bygget et skap til meg i ubehandlede mdf plater på cirka 200 x 236 x 50 cm. Det er et område av skapet som bare er 40 cm i bredde, se vedlagt bilde. 
Det er også bygd en slags sokkel nederst på skapet og det er to hyller inni det. Snekkeren (2 stk) som var der anslo at det kom til å ta ca 1 dag for 2 mann. Jeg avtale timepris inkl mva på 590 kroner pluss materiale, men avtalte dessverre ikke fastpris, maks pris el i den eposten som ble sendt til sjefen. 

Jobben trakk dessverre ut og de endte til slutt med å bruke tilsammen 3 dager på å få skapet ferdig (dag 2 kom bare 1 snekker fordi kollegaen var syk og på dag 3 kom en helt ny en alene. Han unnskyldte seg og sa at det dessverre gikk sent med så tunge plater når han var alene). Jeg ble bekymret av dette, men hadde ikke hatt sjans til å fullføre jobben selv og kunne ikke gjøre annet enn å mase på han som var der. 

Jeg har nå fått en faktura på over 27000 kroner og er helt forfvilet. Det er et helt enkelt skap som skulle ta 1 dag og 27.000 kroner er over dobbel pris av det jeg hadde forventet. Da jeg klaget sa de at ting tar tid og prisen inkluderer også planlegging og innkjøp. Men jeg vet ingenting om oppussing og trenger råd! Har jeg noe slags rettigheter til å klage på dette? Har snekkere ikke en stipulert tid på et skap, informasjonsplikt dersom det er forventet at skapet kommer til å bli betydelig dyrere enn forventet og/eller informasjonsplikt dersom noe ikke vil lønne seg? 
 
Takknemlig for råd!

Mvh OMR
Snekkerbygd skap - 20200325_002428.jpg - OMRB

   #1
 426     Oslo     0
Hvis du ikke har fått prisoverslag i form av timesbruk eller totalsum så stiller du ganske svakt. Det eneste du har å gå på er at kostnaden ikke skal overstige det som er ansett som "gjengs pris", men om det er tilfellet her tviler jeg på. Plassbygde møbler er svindyre greier og en møbelsnekker tar ofte ti ganger så mye som det et tilsvarende møbel koster på Ikea.

https://osloadvokatene.no/eiendom/handverktjenester/handverker-gjengs-pris/
Signatur
HSt
   #2
 28 069     Lillestrøm kommune     0
For andre: dette bygges  av Ikea skap stammer

Problemet er om det du fikk var et prisoverslag og om det er dokumenterbart
   #3
 188     0
"ca 1 dag for 2 mann" høres for meg ut som et prisoverslag, som maks kan overstiges med 15%. At det ikke er dokumentert kan gjøre det vanskelig å håndheve.

Det er verdt å prøve seg på dette, si at dette er det du vil betale for, 1 dag for 2 mann + 15% altså 17.5 timer * 590 + materialkost, peke på at det var utskifting av snekker, som sinker arbeidet, og påpeke at snekker sa dette var vanskelig å gjøre alene, som er ting du ikke skal måtte betale for, siden det er ting utenfor din kontroll.

Betal inn dette, si du vil ha kreditnota på resterende beløp.

Eneste virkemiddelet du har her, er å nekte å betale hele beløpet, og si at hvis han vil ha mer, må dere møtes i forliksrådet. Erfaringsmessig hører du sjelden noe fra han igjen.

   #4
 1 671     Trondheim     0
Hei

«Snekkeren (2 stk) som var der anslo at det kom til å ta ca 1 dag for 2 mann. Jeg avtale timepris inkl mva på 590 kroner pluss materiale

Dette er er prisoverslag såvidt jeg forstår.
Har du ringt dem og fortalt dette samt at du da ikke synes det er rimelig at de brukte så lang tid?
Dersom dette var det snekkeren sa så ville jeg tatt det som utgangspunkt. Du burde jo kunne referere til snekkeren også.
I verste fall blir det ord mot ord, men de fleste er jo interessert i å løse slike ting i minnelighet.
Signatur
   #6
 1 332     Bergen     0
Som andre har nevnt - pris på slikt atbeid kan ikke konkurrere med Ikea eller andre forhandlere for den saks skyld. Får av og til lignende spørsmål og gir da svar at dette blir dyrt og/eller anbefales ikke. Det er mange ting som prismessig og faglig ikke er tilrådelig, men er kunden villig til å gå på tvers av dette så er det mye som går likevel. Poenget må være at kunden forberedes på utfallet. Det var jo også det som ble etterlyst her.
Signatur
HSt
   #7
 28 069     Lillestrøm kommune     0
Det er forholdsvis lett å modifisere f.eks dybde på skap så det er mange modifikasjoner som er mulig

Jeg skal felle inn et garderobeskap på noen stendere på hytta til sommeren