174    1    0  

Syklon: kjøpe eller bygge selv?

 1     0

Hei,


Planlegger oppgradering av maskinparken på verkstedet, og har kommet frem til at sponavsug er det viktigste å få på plass først.
Jeg har laget en thien-baffle grovutskiller koblet til en sentralstøvsuger, og var rimelig fornøyd med det inntil jeg fikk vite at jeg hadde 25% redusert lungekapasitet.
Så etter en måneds lesing på billpentz.com har jeg ikke akkurat blitt beroliget.

En clearvue (billpentz design) i plast koster 20.000+-, da med 5hk motor og to finfilter.
5hk er anbefalt (billpentz.com) for å komme opp i 1000cfm som påstås å være nødvendig for et støvfritt verksted. Bill Pentz skriver at det veldig ofte oppstod transportskader på syklonene laget av metall - blir jo litt skeptisk til å få en sendt helt hit da.


Ser i trådene her at 2 og 3 hk blir brukt - gjerne fra Moe & Coe.

Ønsker svært gjerne å høre fra dere som har valgt liknende løsninger.


Lurer på mange ting, men kanskje viktigst;

Har dere bl.a. målt hvor mye luft den suger igjennom?

Hvordan holder Moe & Coe's motorer etter flere år?

Har noen målt støvmengder i verkstedet?


Fikk jo litt fyr på meg da jeg så de her som satte den utendørs:


   #1
 218     Bærum     0
Jeg har blitt stadig mer sensitiv for støv, så jeg har ingen kompromisser i mitt anlegg;

Har en Oneida C-950 stålsyklon, 200L fiberbøtte og 200mm røropplegg. Vifte kjøpte jeg på Finn fra et orgelbyggeri i Trøndelag. Motor er på 2.2kW og viftehuset og impeller er i 5-6mm stål. Venter på finfilter fra Norsk Treteknikk nå, som er "kronen på verket" og tar ned til 0.5 my.

Jeg målte lufthastigheten uten noe tilkoblet utstyr til 28m/s, så det flyttes MYE luft. Spent på hvordan det blir når jeg får på alle rørene.

Det er jo smått frustrerende å se hvor god tilgang det er på utstyr og tilbehør i USA. Jeg skulle gjerne hatt noen gode blastgates men det ender opp med ville priser med en gang ting skal på fly over atlanteren...


Alexander Chappels verksted er på østkanten av Oslo, i fall du er i nærheten så tar han helt sikkert i mot fans på visning Smile
Signatur