716    19    2  

Får nytt flatpakket kjøkken snart - noen spm....

 48     0
Slik ser det ut:
Får nytt flatpakket kjøkken snart - noen spm.... - 2017-10-30_093752.png - dr_moccaFår nytt flatpakket kjøkken snart - noen spm.... - 2017-10-30_093827.png - dr_moccaFår nytt flatpakket kjøkken snart - noen spm.... - 2017-10-30_093855.png - dr_mocca

1. På bilde nr 2: Den foringsplaten mellom overskap og høyskap, hvordan skal den monteres?

2. Skal det være golv (klikk vinyl fra pergo) under kjøkkenøya?

3. Stemmer det at det nye gulvet skal kun gå til sokkelbena og ikke helt ut til veggen? Hvordan blir det da med sokkelist og vann som kommer under den, vil ikke det skade sponplatene?

4. Sokkellisten - skal det fuges med noe mot gulvet?

5. Det var tegnet inn Siemens stekeovn og dampovn. Jeg byttet ut dampovnen med mikro fra siemens i samme stil som stekeovn. Selgeren sa at det gjør ikke noe om du bytter til en standard eller kompakt hvitevare, for det kommer med en front som må kuttes og tilpasses i etterkant. Blir ikke det stygt og hvor skal kutt enden peke? opp mot taket?

   #1
 194     0
Nr. 2 & 3: Min erfaring her er at det går fint å legge gulv i hele rommet og montere kjøkkenet oppå dette. Gjorde det selv i forrige leiligheten jeg bodde i og så ikke noe tegn til problemer med det de to årene jeg bodde der etterpå, har heller ikke hørt noe fra de som kjøpte leiligheten.

Nr. 4: Jeg ville ikke fuget sokkellisten mot gulvet. Det kan jo tenkes at du vil ha mulighet for å fjerne sokkelisten for å komme til under skapene av en eller annen grunn?

Ole Petter
HSt
   #2
 16 485     Sørum     0
Pergo anbefaler ikke å sette kjøkken oppå klikk vinyl
   #3
 6 285     Akershus     0
Stort sett går det fint å sette kjøkkenet på gulvet du har lagt ettersom benkeskapene som regel er festet i veggen og sokkelbena ikke tar så mye vekt. Men vær obs dersom du har en tung benkeplate (type granitt, marmor eller liknende).

Kjøkkenøy ville jeg nok vært betenk med ettersom all vekt ligger rett på gulvet og kan låse det fra å bevege seg.

Som regel finner du gode svar i produsentens leggeanvisning.
Signatur
HSt
   #6
 16 485     Sørum     0
Det er termisk utvidelse de bl.a er redd for, de ønsker mulighet for litt bevegelse. Har en kjøkken med mye sol på gulv ville jeg tatt en prat med dem og hørt om det er OK.
   #7
 5 110     Tromsø     0
Hvis man er redd for vannsøl på kjøkkenet, så ville jeg lagt hel vinyl. På rull. Bredt nok til å dekke hele gulvet, og med litt oppbrett på veggen bak oppvaskbenk. Jeg gjorde i alle fall det nylig da vi pusset opp kjøkkenet i utleieleiligheten. Klikk-vinyl tåler vann godt, men skjøtene er ikke vanntette. Fukt kan komme ned til undergulvet.

Jeg er litt overrasket over at Pergo fraråder å legge klikk-vinyl under kjøkkenbenken. Jeg trodde vinyl var å regne som dødt materiale, minimalt med utvidelse og sammentrekning ved variasjon i temperatur og fuktighet. Vinyl kan jo også limes til gulvet med godt resultat.

Om å fuge langs sokkellist: Aldri hørt om at man skal det. Ikea sine har en gummileppe som skal ned mot gulvet. Den bør bidra til at søl utenfor benken ikke så lett renner inn under. Men samtidig bør det ikke være for tett den dagen evt oppvaskmaskinen eller et rør springer lekk, da er det best at vann lettest mulig kan renne ut fra under benken.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 48     0
Da tenker jeg at jeg legge inntil sokkel og ikke under øya. Tanken var at det skal være mulig å bytte gulv, hvis man skulle få behov for det. Den gamle parketten ble slitt ut før kjøkkene og da måtte vi vente med å bytte gulv når kjøkkenet skulle byttes.

Hvis man er redd for vannsøl på kjøkkenet, så ville jeg lagt hel vinyl. På rull. Bredt nok til å dekke hele gulvet, og med litt oppbrett på veggen bak oppvaskbenk. Jeg gjorde i alle fall det nylig da vi pusset opp kjøkkenet i utleieleiligheten. Klikk-vinyl tåler vann godt, men skjøtene er ikke vanntette. Fukt kan komme ned til undergulvet.

Pergo sier at deres klikk vinyl er 100% vannfast. Skal da tåle en del vann håper jeg.
   #9
 5 110     Tromsø     0
Ja, hvert enkelt vinylflak er vannfast. Men skjøtene er ikke like vanntette som hel vinyl uten skjøter eller med sveisede skjøter. Vannsøl vil lettere finne veien ned til undergulv eller trefiber som kan vannskades, svelle og mugne hvis man ikke tørker opp sølet fort nok.
Signatur
TSt
   #10
 3 004     1
Når en limer vinyl så holdes det fast og strekker / krymper på stedet ved temparaturendringer.  Når det ligger løst som klikkvinyl vanligvis gjør så  får en samme virkning som på parkett.