240    2    1  

Brent nykomfyr?

 190     0
Jaha.... etter 6-7 mnd med venting, fikk jeg omsider en elektriker til å sette på støpsel på den nye komfyren (Siemens HA744231U) akkurat tidsnok til jula. Ok, dagen etter (22.des) begynner jeg å tilberede ribba sånn at den er klar til julaften. Julaften kommer og jeg setter i gang med å steke ribba. På slutten av steketiden, i det svoren skal poppes i 240 grader, røyklegges hele kjøkkenet og det begynner å lukte noe brent. Jeg fjerner ribba tidsnok til at svoren er sprø, men det lukter noe brent.

På kvelden renser man komfyren også ser man at viften i ovnen er brent! samt "dekselet" til viften har deler som ser veldig brent ut! det samme med nedre del av ovnen. Er dette normalt?! har vedlagt 2 bilder som viser det hele. Er det slik at jeg kan fjerne "panelet" som er foran viften, eller? Dette var første gang jeg brukte komfyren... Ermm Er alt min feil eller gjør det ingenting at viften er "svidd" slik som på bildet?! Veldig surt at det her har skjedd allerede etter første gang man bruker ovnen... :( Det er vel ikke noe jeg får gjort med viften, hva? Og hva er den store "flekken" til venstre for viften? Brent? Fett?

Takker for råd og tips.
Brent nykomfyr? - 20181225_055548 - Copy.jpg - Vandreren
Brent nykomfyr? - 20181225_055630 - Copy.jpg - Vandreren

   #1
 767     1
Tror de står på mange at man skal brenne de inn første gang man tar de i bruk. times tid på full guffe eller lignende. står sikkert noe i bruksanvisningen din også? gjør vell ikke allverden att du har brent den inn med mat i for ovnens del, men er vell mer for eventuell bismak på maten osv?
   #2
 612     0
Ja, det står helt sikkert et avsnitt i bruksanvisnigen med overskrift «før bruk , blant annet en time med 250 grader.