11,611    4    0  

Dampovn på kjøkkenet?

 90     0
Noen som har kjøpt/har erfaring med dampovner fra Miele eller andre leverandører? Det varierer så steike i pris. Skal ha dampovn, men usikker på hvilken.

   #1
 1,943     0
Eg skulle gjerne visst meir om dampovnar generelt eg.

Kva erfaring folk  har med dei.

Er dei verkeleg betre?  :-\
   #2
 468     0
Dampovn damper maten, steker den ikke. Det blir et slags alternativ til koking. Poteter og grønnsaker kan med fordel dampes. Da beholder de næringsstoffene bedre, og kan holdes varme lengre uten å bli dvaske. Samme med fisk, damp er supert til å tilberede fisk. Lett å kontrollere at det ikke blir overkokt.

For meg ville dampovn vært ganske bortkastede penger.
   #3
 128     0
Vi har kjøpt den nye fra AEG/Electrolux. Har ikke fått prøvd den enda men vi gleder oss enormt. Vi er veldig glad i fisk så dette skal bli digg.
Min far er mesterkokk og han lo litt da jeg fortalte at vi hadde kjøpt dette. Bare tull sa han. Man kan få samme effekt ved å ha vann i høy stekeplate nederst, men jeg stoler ikke på meg selv så mye på kjøkkenet. Jeg lar ovnen hjelpe til.  ;)
Har snakket med folk som har testet denne og det er visst virkelig bra! En hadde blandt annet hatt 5 kilo pinnekjøtt i ovnen til jul!  Wink
Signatur
   #4
 40     0
Jeg har Electrolux sin damp ovn selv kode: EOB98000X - Kombidamper (Kostet rundt 16 500,-)
Hvorfor jeg valgte nettopp Electrolux sin var fordi i fjor var den kun den modellen på markedet det gikk ann å bruke integrert steketermometer under programet med damp. I Januar kom også dette på modellen til Husqvarna og AEG. Dette går ikke på Miele sin, desverre.  Dette så jeg på som meget viktig da jeg tok mitt valg. Og når jeg bruker denne ovnen så vil jeg si at jeg er en av Norges beste på å lage lammestek m/grønnsaker til, hehe.