24,043    44    5  

Er en billig Komfyr til 3-4.000 like bra som en til 6-9.000

 2,397     Bjørkelangen     1
jeg har i dag en brukt ovn som har stått på et pauserom til en resturant.fikk den når vi bygde om hele blokka.nå begynner den å bli litt sliten.jeg har vel hatt den 3-4 år.
jeg har ikke peiling på dette,men jeg vil jo ha en bra ovn som funger til mitt bruk.
vil gjerne ha med keramisk topp.låsbare brytere og barnesikring på dør hadde hvert fint siden jeg har en liten sønn

er den ovnen her like bra som en til 6000-9000 kr?
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/EK160050V/gram-komfyr
Signatur

   #2
 3,955     0
Svigermor har en Bosch til nesten samme pris som den siste du satt opp ... lurer på om hun gav 5999 eller noe sånn.... Den lager hvertfall sinnssykt gode marsipankaker, pinnekjøtt og pizza Wink
  (trådstarter)
   #3
 2,397     Bjørkelangen     0
;D ;D ;D.bra svart Børge
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 2,397     Bjørkelangen     0
ingen som har peiling?
Signatur

   #8
 5,337     Tromsø     0
Jeg har litt peiling, jeg klarer i alle fall å ordne meg mat uten å ha noen svigermor å gå til. :)

Den Gram-komfyren i første innlegg så ut til å være en veldig grei komfyr i forhold til prisen. For et par-tre år siden fikk man knapt ovn med keramisk topp til 3500, og hvertfall ikke med easyclean/steamclean. Ellers har den ikke noen spesielle funksjoner - jo, vent, den har både varmluft og grillelement og tinefunksjon, men ikke pizzafunksjon i følge spesifikasjonene. Gram er et kjent dansk merke med helt greit rykte. Sannsynligvis et bra kjøp, og bra nok for de fleste, og det går fint an å steike pizza i den uten "pizza-funksjon".

Elektroluxen som er 1500 kr dyrere har pizza-funksjon. Men ellers - hva forsvarer merprisen? Bedre barnesikring "med funksjonssperre, dørlås og tippevinkel. Økt sikkerhet med damputslipp bak på topplaten og kjølevifte som blåser ut i bakkant av topplaten"? Dør med bedre innsyn?

Stort sett vil jeg si at komfyrer til 4000 og snaut det er helt OK. Men dersom man elsker å lage mat og elsker fancy finesser og fancy design kan man selvsagt betale det dobbelte eller mer for induksjonsplater og innebygget steketermometer og tidsur etc. etc.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 2,397     Bjørkelangen     0
hva betyr pizza funksjon?
Signatur
   #10
 769     Tromsø     0
sprø bunn vel... dahh...  Tongue
Signatur
  (trådstarter)
   #11
 2,397     Bjørkelangen     0
denne her har jo ingen ting av utstyr.
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/MFSE66W/matsui-komfyr

er det noen som har noen tips om en annen type bra ovn da
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 2,397     Bjørkelangen     0
har du noen bra tips Hans?
Signatur
   #14
 22,342     Akershus     0
Ovner er ikke mitt sterke felt. Etter min lille erfaring: Miele har vært bra, men de har vel ikke frittstående. Electrolux har vært både bra og dårlig. Jeg likte Asko som ble solgt for 5-10 år siden. Vet ikke om de nye er like bra. De ovnene jeg har likt har hatt deler fra EGO, men det ser man ikke fra utsiden. De fleste fra Tyskland, Sverige, Finnland og Norge hadde dette. Hva som har skjedd de siste fem årene vet jeg ikke. Før du kjøper bør du sjekke at ovnen ikke virker spinkel og skrøpelig og har detaljer som har lyst å falle av.

Matsui pleier å være søppelprodukter.
   #15
 5,188     Østlandet     0
Hvitevare interesserer meg svært lite, med minde PS3 inngår i den kategorien, men frua drasset en induksjonstopp inn på kjøkkenet her forleden. Da ble jeg rasket-over!
Du må ikke finne på å kjøpe annet enn induksjonsovn! Vannet koker på en brøkdel av hva jeg var vant til!

Å kjøpe ovn med gameldagse "plater" er som å kjøpe gammeldags 26" TV.
Signatur
   #17
 1,943     0
Sjekk korleis ovnsplatene er, altså dei svarte platene du legg maten på. I enkelte omnar er dei tynne, og skapar berre frustrasjon. Bøyer seg når dei blir varme. Tjukke, gode plater skal det vere. Og to stk+langpanne.
   #18
 79     0
Du bør kjøpe med induksjonstopp. Livet blir mye enklere når man slipper å vente på at maten skal koke opp.
Mye av de andre funksjonene er unødvendige og blir sjelden brukt.
Eneste funksjonen som jeg bruker mye er nedtellingsur, dvs jeg trykker inn antall minutter f.eks. risen skal koke, så plinger den når den er ferdig.

Synes også du skal tenke induksjon i forhold til sikkerhet (små barn).
Selve platen blir ikke varm, så den er ikke varm når du har tatt kasserollen av.
Den slår seg av av seg selv når det ikke står kasserolle på.
Signatur
   #19
 43     0
Jeg synes merkostnaden på 1500 ellerså er verdt hver krone for å oppgradere til induksjon. Sikkerhet og energieffektivitet er gode poenger, men fremfor alt den umiddelbare responsen.  Vi valgte en Electrolux, men du får tilsvarende prisklasse fra f.eks Bosch (så nettopp i en tilbudsavis fra Expert).

De dyreste modellen har vanligvis avansert/irriterende/skjør funksjonalitet, jeg foretrekker grunnleggende funksjonalitet som er enkelt å bruke.
   #20
 103     Sørlandet     0
Bare ikke glem at dersom man går over til induksjon er sjansen stor for at gamle kjeler og stekepanner ikke lenger virker - men IKEA fikser vel det ..l
   #21
 43     0
Jernpannene fungerer supert på induksjon, aluminiumspannene funker ikke. Om man er usikker er det bare å sjekke med en magnet. Ikeas 365+ serie er mye for pengene om man må fornye.
   #22
 267     vestlandet     1
gå & se på ovnene. velg 1) et merke som har eksistert en stund med 2) solide brytere & dør/hengsler og 3) uten alt slags unødvendig dill (klokke, programmer for ditt & datt etc - koster mye mer enn det smaker).
Signatur
   #23
 5,337     Tromsø     0

Bare ikke glem at dersom man går over til induksjon er sjansen stor for at gamle kjeler og stekepanner ikke lenger virker - men IKEA fikser vel det ..l


Er det ikke også en fare for at sikringen går? Man trenger vel en litt feitere kurs for å drive en induksjonstopp enn tradisjonelle runde plater og keramiske topper?
Signatur
   #24
 1,519     Oslo     0
Stekeovn bør ha pyrolyse for enkel rengjøring (dvs automatisk rengjøring uten gnuring og gnikking og kjemikalier)
Skal noe langstekes må den ha presis temperatur
Liker du pizza med tynn bunn er det en fordel om termostaten går til 300 grader
Det er en fordel at volumet er så stort som mulig

Fancy funksjoner på stekeovn, programmer osv har ingen praktisk funksjon for folk som kan å lage mat, men er muligens kjekt å ha dersom man er helt noob på kjøkkenet.

Kvaliteten på det som kommer ut avhenger først og fremst av hva som puttes inn og hvem som putter det inn.
   #25
 22,342     Akershus     0

gå & se på ovnene. velg 1) et merke som har eksistert en stund, med 2) solide brytere & dør/hengsler og 3) uten alt slags unødvendig dill (klokke, programmer for ditt & datt etc - koster mye mer enn det smaker).
og går istykker. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har koblet ut slikt for å få ovnen til å virke
   #26
 310     Karmøy, Rogaland     0
Vi kjøpte nytt (brukt) hus for tre måneder siden, og tenkte lenge på dette. Ettersom vi skal pusse opp kjøkkenet om et års tid ville vi ha det billigste vi fant, og gjerne brukt. Var og så på noen brukte, men manglende renhold på disse gjorde at vi fikk helt avsmak. Vi endte opp med en Zanussi til 3999,- på Expert som fungerer strålende. Forøvrig samme historie med både kjøleskap og oppvaskemaskin også, og alt fungerer utmerket. Regner med dette havner i kjøkkenet som hører til kjellerstuen til slutt.

Når kjøkkenet en gang blir pusset opp vil vi nok gå opp et par hakk riktignok, og da er induksjon et krav.
   #27
 15     Kristiansund     0
Rolfy har ett meget godt poeng med Pyrolyse, da slipper du å tenke på rengjøring iallefall. Har ovnen pyrolyse har den garantert nok finesser en trenger.
Kjøp ett kjent merke hvor ovnen koster litt, da får du kvalitet med på kjøpet. De store merkene (siemens og miele) har billigvarer som produseres på andre fabrikker hvor kvaliteten ikke er den samme som deres dyre produkter. Sjekk hvilket land varen blir produsert i, Tyskland = kvalitet.
Kjøp billig kjøp skit sier jeg.

Selv velger jeg nok en gang Siemens, god kvalitet og design 
  (trådstarter)
   #28
 2,397     Bjørkelangen     0
her var det mye tips gitt.
må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?
Signatur
   #29
 43     0

må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?

Tviler jeg sterkt på. Vi har brukt vår to steder med standard opplegg fra 90-tallet uten problemer. Ingen grunn til at induksjonskomfyr skal trekke mer på generell basis, men det er sikkert greit å sjekke bruksanvisningen så får du et nøyaktig tall.
   #30
 21,481     Enebolig     0
Hvis man har en 20A kurs, så går det greit nok. Setter opp en ekstra teknisk stikk på samme kurs. Men må tenke seg litt om, men i praksis har man jo akkurat det samme som en vanlig komfyr bare at det er todelt.

Så kan man diskutere hvor mye nye koketopper trekker vs standard komfyr osv.
   #31
 22,342     Akershus     0

Ingen grunn til at induksjonskomfyr skal trekke mer på generell basis, men det er sikkert greit å sjekke bruksanvisningen så får du et nøyaktig tall.
Induksjon gir "startstrømmer" som tilsier at man bør bruke tregere sikring. Totalforbruket er mindre pga energieffektiviteten. Noen induksjonstopper kan programmeres mht sikringsstørrelse.
   #33
 50     1
hhmmmm
vi hadde tidligere enn "billig" Elto og har nå en dyrere bosch.
Jeg synes jeg fikk mye bedre resultat på bakverk i Elto ovnen, kjøttmat ser jeg ingen forskjell på. Der er jo masse fancy funksjoner på denne nye, men har hatt den i et år og har foreløbig bare lest om dem, har ikke egentlig bruk for dem...
Forskjellen som jeg merker mest er at den "billige" Eltoen var  vanskeligere å holde ren. Jeg har ikke pyrolyse nå og det går helt greit så lenge man tar det etterhvert....Men den var vanskeligere fordi den hadde så mange kriker og kroker og løsninger der det var vanskelig å komme til....
Nei kjøp en ovn etter pengeboka og ikke se på allskens duppeditter og funksjoner.
Mamma har alltid laga den beste maten synes jeg og det med den enkleste ovn.....
   #35
 21,481     Enebolig     0
Elto ja....vaskemaskinen måtte stroppes fast husker jeg.
   #36
 5,188     Østlandet     0

her var det mye tips gitt.
må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?

Neppe. Trikkeren min sa at en 25A kurs klarer alt av komfyrer til bolig.

Skal du drive bakeri må du kanskje oppgradere.

Som sagt, induksjonsovn er den største revolusjonen på kjøkkenet siden vietnamkrigen.
Alt det andre fjaset aner jeg ingenting om.
Signatur
   #37
 267     vestlandet     0
> Som sagt, induksjonsovn er den største revolusjonen på kjøkkenet siden vietnamkrigen.

så du forsmår eggkokeren?
Signatur
   #38
 5,188     Østlandet     0

> Som sagt, induksjonsovn er den største revolusjonen på kjøkkenet siden vietnamkrigen.

så du forsmår eggkokeren?
Kom ikke den før?  Grin
Signatur
   #40
 5,337     Tromsø     0


her var det mye tips gitt.
må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?

Neppe. Trikkeren min sa at en 25A kurs klarer alt av komfyrer til bolig.


Akkurat, derfor er det lurt å sjekke i sikringsskapet før man kjøper induksjonskomfyr. Jeg har aldri hatt mer enn 20A på komfyrkursen noe sted jeg har bodd, noen steder har det også vært bare 16A-kurs til hele kjøkkenet, uten egen komfyrkurs...
Signatur
   #41
 43     0
Vi har 20A til komfyr her vi bor nå, mulig vi hadde 16A til komfyr i forrige bolig, aldri hatt 25A. Vi har aldri fått sikringen til å slå ut. Det er mulig vi kunne klart det med stekeovn på full gass og slå alle soner på max samtidig.
  (trådstarter)
   #42
 2,397     Bjørkelangen     0
jeg har egen kurs på 20A til komfyr og 16A på resten av leiligheten
Signatur
  (trådstarter)
   #44
 2,397     Bjørkelangen     0
lager mer en det gitt
Signatur