24,043
44
5
Er en billig Komfyr til 3-4.000 like bra som en til 6-9.000
2,397
Bjørkelangen
1
jeg har i dag en brukt ovn som har stått på et pauserom til en resturant.fikk den når vi bygde om hele blokka.nå begynner den å bli litt sliten.jeg har vel hatt den 3-4 år.
jeg har ikke peiling på dette,men jeg vil jo ha en bra ovn som funger til mitt bruk.
vil gjerne ha med keramisk topp.låsbare brytere og barnesikring på dør hadde hvert fint siden jeg har en liten sønn
er den ovnen her like bra som en til 6000-9000 kr?
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/EK160050V/gram-komfyr
jeg har ikke peiling på dette,men jeg vil jo ha en bra ovn som funger til mitt bruk.
vil gjerne ha med keramisk topp.låsbare brytere og barnesikring på dør hadde hvert fint siden jeg har en liten sønn
er den ovnen her like bra som en til 6000-9000 kr?
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/EK160050V/gram-komfyr
Signatur
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/EKC60052/electrolux-komfyr
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
Hun har da vel hatt minst en bra bolle i ovnen???
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
Den Gram-komfyren i første innlegg så ut til å være en veldig grei komfyr i forhold til prisen. For et par-tre år siden fikk man knapt ovn med keramisk topp til 3500, og hvertfall ikke med easyclean/steamclean. Ellers har den ikke noen spesielle funksjoner - jo, vent, den har både varmluft og grillelement og tinefunksjon, men ikke pizzafunksjon i følge spesifikasjonene. Gram er et kjent dansk merke med helt greit rykte. Sannsynligvis et bra kjøp, og bra nok for de fleste, og det går fint an å steike pizza i den uten "pizza-funksjon".
Elektroluxen som er 1500 kr dyrere har pizza-funksjon. Men ellers - hva forsvarer merprisen? Bedre barnesikring "med funksjonssperre, dørlås og tippevinkel. Økt sikkerhet med damputslipp bak på topplaten og kjølevifte som blåser ut i bakkant av topplaten"? Dør med bedre innsyn?
Stort sett vil jeg si at komfyrer til 4000 og snaut det er helt OK. Men dersom man elsker å lage mat og elsker fancy finesser og fancy design kan man selvsagt betale det dobbelte eller mer for induksjonsplater og innebygget steketermometer og tidsur etc. etc.
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/MFSE66W/matsui-komfyr
er det noen som har noen tips om en annen type bra ovn da
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
Matsui pleier å være søppelprodukter.
Du må ikke finne på å kjøpe annet enn induksjonsovn! Vannet koker på en brøkdel av hva jeg var vant til!
Å kjøpe ovn med gameldagse "plater" er som å kjøpe gammeldags 26" TV.
Varmluft og undervarme samtidig. Ikke veldig viktig, etter min oppfatning.
Mye av de andre funksjonene er unødvendige og blir sjelden brukt.
Eneste funksjonen som jeg bruker mye er nedtellingsur, dvs jeg trykker inn antall minutter f.eks. risen skal koke, så plinger den når den er ferdig.
Synes også du skal tenke induksjon i forhold til sikkerhet (små barn).
Selve platen blir ikke varm, så den er ikke varm når du har tatt kasserollen av.
Den slår seg av av seg selv når det ikke står kasserolle på.
De dyreste modellen har vanligvis avansert/irriterende/skjør funksjonalitet, jeg foretrekker grunnleggende funksjonalitet som er enkelt å bruke.
Er det ikke også en fare for at sikringen går? Man trenger vel en litt feitere kurs for å drive en induksjonstopp enn tradisjonelle runde plater og keramiske topper?
Skal noe langstekes må den ha presis temperatur
Liker du pizza med tynn bunn er det en fordel om termostaten går til 300 grader
Det er en fordel at volumet er så stort som mulig
Fancy funksjoner på stekeovn, programmer osv har ingen praktisk funksjon for folk som kan å lage mat, men er muligens kjekt å ha dersom man er helt noob på kjøkkenet.
Kvaliteten på det som kommer ut avhenger først og fremst av hva som puttes inn og hvem som putter det inn.
Når kjøkkenet en gang blir pusset opp vil vi nok gå opp et par hakk riktignok, og da er induksjon et krav.
Kjøp ett kjent merke hvor ovnen koster litt, da får du kvalitet med på kjøpet. De store merkene (siemens og miele) har billigvarer som produseres på andre fabrikker hvor kvaliteten ikke er den samme som deres dyre produkter. Sjekk hvilket land varen blir produsert i, Tyskland = kvalitet.
Kjøp billig kjøp skit sier jeg.
Selv velger jeg nok en gang Siemens, god kvalitet og design
må jeg bytte kurs hvis jeg slår til på den elctrolux`n?
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
Tviler jeg sterkt på. Vi har brukt vår to steder med standard opplegg fra 90-tallet uten problemer. Ingen grunn til at induksjonskomfyr skal trekke mer på generell basis, men det er sikkert greit å sjekke bruksanvisningen så får du et nøyaktig tall.
Så kan man diskutere hvor mye nye koketopper trekker vs standard komfyr osv.
vi hadde tidligere enn "billig" Elto og har nå en dyrere bosch.
Jeg synes jeg fikk mye bedre resultat på bakverk i Elto ovnen, kjøttmat ser jeg ingen forskjell på. Der er jo masse fancy funksjoner på denne nye, men har hatt den i et år og har foreløbig bare lest om dem, har ikke egentlig bruk for dem...
Forskjellen som jeg merker mest er at den "billige" Eltoen var vanskeligere å holde ren. Jeg har ikke pyrolyse nå og det går helt greit så lenge man tar det etterhvert....Men den var vanskeligere fordi den hadde så mange kriker og kroker og løsninger der det var vanskelig å komme til....
Nei kjøp en ovn etter pengeboka og ikke se på allskens duppeditter og funksjoner.
Mamma har alltid laga den beste maten synes jeg og det med den enkleste ovn.....
Skal du drive bakeri må du kanskje oppgradere.
Som sagt, induksjonsovn er den største revolusjonen på kjøkkenet siden vietnamkrigen.
Alt det andre fjaset aner jeg ingenting om.
så du forsmår eggkokeren?
Akkurat, derfor er det lurt å sjekke i sikringsskapet før man kjøper induksjonskomfyr. Jeg har aldri hatt mer enn 20A på komfyrkursen noe sted jeg har bodd, noen steder har det også vært bare 16A-kurs til hele kjøkkenet, uten egen komfyrkurs...
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg
hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det lett.
20 års erfaring.samme bedrift siden 1998.
JM Entreprenør jobber jeg