#11
 22,342     Akershus     0
Jeg puttet microen i vaskerommet. Den bare sto i veien. Bruker den bare til å varme en varmepute og av og til noen tacolefser. Den ble fjernet fra kjøkkenet da vi trengte plassen til noe annet.

Jeg orket ikke å lese den lange utredningen i innlegget over, men har hørt at micro og melkeprodukter ikke er noe sjakktrekk. (Smaken på nukede melkeprodukter er anderledes enn det som tilbredes tradisjonelt.)

   #12
 648     Trondheim     0

gjesp..


Ja gjesp. Alt vi leser på internett er sant og godeste herr Rolv er ikke noen racer til å sjekke kilder på historiene sine.

Mer om oppvarmingen av blodet og hva som egentlig skjedde her:

http://www.oscn.net/applications/oscn/DeliverDocument.asp?CiteID=4387

Signatur
taz
   #13
 3,840     Haugesund     0

men har hørt at micro og melkeprodukter ikke er noe sjakktrekk. (Smaken på nukede melkeprodukter er anderledes enn det som tilbredes tradisjonelt.)

Har jeg aldri merket noe til, men så har det stort sett vært snakk om nuking av Bailey's og kaffe på nachspiel. Kanskje sistnevnte som var årsaken... Wink
Signatur
   #14
 447     0
ligger jo noe i det, så jeg prøver så godt jeg kan å ikke bruke microen til annet enn oppvarming av rester.
men konklusjonen ihvertfall var at det ikke er så mye vits i å kaste bort 5-6 tusen på en integrert når man heller kan bruke den plassen på noe annet og kjøpe en billig mikro til 6-7 hundre Smile
   #15
 1,445     0


snakka med en hvitevare selger fra siemens og han sa det var omtrent helt unødvendig med mikro, han så bare for seg at man brukte den til popkorn.
han mente det var bedre å kjøpe en billig en som du kan stue bort i et skap.
er jo trossalt tinefunksjon på nyere ovner


Det er det dummeste jeg har hørt. Han mener med andre ord at JEG ikke trenger mikro. En skal være passe snever for å uttale seg så generelt på vegne av alle husholdninger i hele Norge (verden?)

Den diskusjonen skulle jeg gjerne ha tatt med ham. Hvordan tiner han et brød til nærmest perfekt tilstand på 13 minutter? Hvordan varmer han hurtig opp middagsrester i en stekovn? Hvordan får han isen passe myk før servering? Hvordan varmer han taco-skjellene eller -lefsene før de serveres?

Jeg bruker vår integrerte mikrobølgeovn omtrent hver eneste dag og det kommer jeg til å fortsette meg uavhengig av om hva bedrevitende Siemens-selgere påstår at det er bortkastet.





Jeg har micro men bruker den skjelden.
Jeg håper boligen du bor i har rimelig grei romvarme slik at det lar seg gjøre å tinne opp brødet normalt.
Har du ikke hørt om å tinne brød, iskrem etc i normal temp?

Og får du magasjau etter å ha spist noe kan du takke microen for dette.
Doh
   #16
 329     Bergen     0
Synes utstillingsprisene virket stive. Siemens har for tiden kampanje på ovn-pyrolyse pluss induksjon platetopp til rundt 12.000 mener jeg å huske. Og for en hette til 8000 så vil jeg personlig mene du har langt bedre hvitevarer enn det fra whirlpool til samme penge.
   #17
 648     Trondheim     0


Jeg har micro men bruker den skjelden.
Jeg håper boligen du bor i har rimelig grei romvarme slik at det lar seg gjøre å tinne opp brødet normalt.
Har du ikke hørt om å tinne brød, iskrem etc i normal temp?

Og får du magasjau etter å ha spist noe kan du takke microen for dette.


Jeg har ikke bare hørt om, men har også utstrakt erfaring i prosessen å tine brød i romtemperatur. Innetemperaturen og den daglige timeplanen hos oss tillater imidlertid ikke at dette kan skje i tidsrommet mellom når man står opp og til man skal ha frokost - når man har glemt å ta brød ut av fryseren dagen før.

Jeg har også hjemmekontor og spiser ofte middagsrester til lunsj og da synes jeg en kvalitetsmikro, som varmer maten jevnt, er et uvurderlig hjelpemiddel for å øke temperaturen til smakfull serveringstemperatur.

Jeg har ikke hatt magesjau på kanskje ti år til tross for at jeg spiser mikrobølgevarmet mat daglig, så jeg har til gode å vise min takknemlighet overfor sådan til nevnte husholdningsapparat. Siden jeg egentlig i følge deg skulle forvente å ha det ganske ille, forventer jeg vel at du deler med oss hvilken sammenheng du har funnet mellom bruk av mikrobølgeovn og mageproblemer.

Lykke til!
Signatur

   #18
 1,445     0



Jeg har ikke bare hørt om, men har også utstrakt erfaring i prosessen å tine brød i romtemperatur. Innetemperaturen og den daglige timeplanen hos oss tillater imidlertid ikke at dette kan skje i tidsrommet mellom når man står opp og til man skal ha frokost - når man har glemt å ta brød ut av fryseren dagen før.

Jeg har også hjemmekontor og spiser ofte middagsrester til lunsj og da synes jeg en kvalitetsmikro, som varmer maten jevnt, er et uvurderlig hjelpemiddel for å øke temperaturen til smakfull serveringstemperatur.

Jeg har ikke hatt magesjau på kanskje ti år til tross for at jeg spiser mikrobølgevarmet mat daglig, så jeg har til gode å vise min takknemlighet overfor sådan til nevnte husholdningsapparat. Siden jeg egentlig i følge deg skulle forvente å ha det ganske ille, forventer jeg vel at du deler med oss hvilken sammenheng du har funnet mellom bruk av mikrobølgeovn og mageproblemer.

Lykke til!



Jeg fikk det når jeg lagde meg smørbrød med skinke og ost og varmet det i microen.
Det smakte godt, men magen min tålte ikke at osten ble smeltet i microen.
   #19
 648     Trondheim     0

Jeg fikk det når jeg lagde meg smørbrød med skinke og ost og varmet det i microen.
Det smakte godt, men magen min tålte ikke at osten ble smeltet i microen.


Hvis du lager ostesmørbrød 20 dager på rad, vekselsvis i stekovn og mikro, får du da KUN magesjau de gangene du laget det i mikroen?

Mer om tilbereding av mat i mikrobølgeovn her - og denne gangen fra mer pålitelige kilder enn tidligere referert:

https://www.health.harvard.edu/fhg/updates/Microwave-cooking-and-nutrition.shtml

http://matportalen.no/artikler/2004/1/faktaark_tilberedning_av_mat_i_mikrobolgeovner

http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.6249006


Signatur
   #20
 1,445     0
Det er noen år siden jeg stekte meg ostesmørbrød i microen, etter det har jeg kuttet ut microen.
Det jeg har hørt er at det øker bakterifloraen i osten når den varmes opp av micro, men ikke med vanlig steking.

I dag bruker jeg micro svært skjelden, i år har det vært et par ganger kanskje, i fjor brukte jeg den ikke.
Sist gang var opptinning av et brød. og jeg kunne desverre ikke vente på normal opptinning.