811    5    0  

Høy temperatur i kjøleskap

 10     0
Har et Gram kompiskap med to motorer, en for kjøl og en for frys. Knapt 7 år gammelt Kjøleskapet har i noen uker holdt 10 grader. Har termostat liggende i kjøleskapet. Forsøkt å endre temperaturinnstillingene, men fortsatt konstant 10 grader. Ingen feilmelding, motor går som normalt osv. Merker det kun på temperaturen i kjøledelen. Kan det være styreboksen? Kjølefunksjonen/ikke mer gass? Termostaten? Er det noe av dette som kan utelukkes.  
Høy temperatur i kjøleskap - IMG_20170619_164246 (1).jpg - Tullik

TSt
   #1
 6 173     0
Temperatur i omgivelsene er slik det har vært før ? Spør bare for å være sikker. Noen krever "normal" omgivelsestemp for å virke.
   #2
 259     Østfold     0
Hei TSt
Normalt skal du få en feilkode fra E1 til E5 på feil, når du ikke får noen av disse mistenker jeg gassen eller is ved føleren. vet du om kompressoren går 24 timer i døgnet eller stopper den av og til? går den konstant er muligheten for manglene gass stor, stopper den er det mulig at termostaten ikke fungerer , men da får du som regel feilkode E1 på kjøle skapet og E2 for frysedelen.
Signatur
TSt
   #3
 6 173     0
Av erfaring får en ikke noe feilkoder på alle skap ved for lav omgivelsestemperatur.  Hentet noen bekjente etter 2-3 ukers tur og var med å bære inn i leiligheten og de oppdaget med en gang at skapet ikke hadde den temperatur det pleide og det var ingen feilmelding.  Her hadde de bare senket temperaturen i rommet med 5-6 grader med termostaten mens de hadde vært borte.  Etter at romtemperaturen var rundt 20 igjen ble alt normalt igjen.  Men sier ikke at dette trenger å være tilfellet her, men enkelte krever over 16 grader for å virke.
   #4
 259     Østfold     0
Ditt skap har klasse "SN-T" som betyr:
"SN" (subnormal): 10-32 °C og kan fungerer i "T" (tropisk): 18-43 °C så innen for dette skal det ikke være noe størreproblem. Vanligste klassen er nok "N" (normal): 16-32 °C

Tror ikke problemetligger her Smile
Signatur
   #5
 592     Øvre Eiker     0
Er det et no-frost skap? I så fall kan det være at mekanismen er fylt med is. Jeg hadde et kombiskap som etter noen års bruk fikk stadig høyere temperatur i kjøleskapdelen. Jeg regnet skapet som ødelagt og kjøpte et nytt. Det gamle satte jeg ut i vindfanget. Jeg la merke til at det rant vann fra bak skapet og tørket det bare opp etter hvert. Etter 10 dager sluttet det å renne vann og da prøvde jeg å plugge det inn igjen. Da virket det som det skulle.