4 633    11    0  

Hvor stort kjøleskap trenger en familie?

KE
 3 557     Hordaland     0
Går med planer om å fornye kjøkkenet og prøver å finne ut hva som er fornuftig valg av kjøleskapstørrelse.
Vi har ett vaskerom like ved kjøkkenet som også kan brukes.
Valget så langt er å ha ett rent kjøleskap på kjøkkenet i full høyde og tilsvarende fryseskap i full høyde på vaskerom. Hvis dette ikke er nok kan vi spe på med ett mindre kjøleskal på vaskerommet eller ett kombiskap, det siste ser jeg ikke som veldig sannsynlig.

Men så ser vi også disse kjølehjørnene og spiskamrene da som gir en overlegent volum. Kjølehjørne hadde vi slått fra oss siden kjøkkenløsningen ikke passer med det, men ett spiskammer, altså kjøleskap med dobbel bredde og enkel dør, kan jo være ett alternativ. Minuset er at det vil gå på bekostning av ett høyskap og at vi får problemer med symmetrien på høyskapene. Men hvor mye bør vi verdsette ett spiskammer når vi likevel har noe plass i naborommet? Hovedargumentet for stort kjøleskap var fra madammen muligheter for kakebakst og lignende men der tror jeg vi kommer langt med ett mindre kjøleskap på vaskerommet. Hva sier dere? Jeg ønsker det praktisk, men jeg vil ikke ha ett kjøleskap hvor man mister kontroll med mat utgått på dato...

   #1
 337     Østfold     0
Hei KE
Dette er et spørsmål jeg har fått flere ganger før, min er faring er at du mest sannsynlig vis vet svaret selv. Jeg har selv spiskammer hjemme og et fryseskap bygget inn i kjøkken øyen, vi er en familie på 3 stk, vi bodde en stund i en leilighet med et vanlig kjøleskap og det savner jeg ikke! Det er litt slik at har du kjøleskap så tilpasser du deg den bruken, men har du først hatt et kjølerom er det vanskelig og gå til bake til et kjøleskap.
Fordelen hos oss nå som vi har spiskammer er at vi har muligheten til system i hyllene,  god oversikt og den ekstra plassen til bruskasser, kakefat og at kjeler kan settes rett inn i skapet. Vi kaster mindre mat og sparer mye jobb synes jeg selv.
Vi ønsket oss kjølehjørne, men spiskammer passet best inn i kjøkkenet, vi måtte endre litt på skap løsninger for og få det til (så får heller kjøkkenmaskinen stå i et skap på vaskerommet) he he  Wink jeg tenker slik at kjøleskapet bruker jeg mange ganger om dagen, men en del kjøkkenrettskap bruker vi sjeldent eller nesten aldri så de kan stå ett annet sted.

Dette var kort om mine erfaringer, håper det var til noe hjelp :)
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #2
 3 557     Hordaland     0
Joda, vi har tenkt gjennom dette mange ganger. Vi finner så mange argumenter for å ha fryseskap på vaskerommet at den saken er nok avgjort, kan nevne: billigere med frittstående, frittstående har flere størrelser og er generellt større, får mer skapplass på kjøkkenet og til slutt er det mindre brukt og rett innenfor døren på vaskerommet.

Verre er det med kjøleskapet, i forhold til spiskammer blir hovedargumentet om vi vil ofre skapene. Videre ser jeg også at skapene har døren midt på, er det forskjellige utgaver på dette? Kjøkkenet er foreløpig tegnet med 6x60 høyskap og da brytes symmetrien kraftig om man da plutselig skal inn med enn 120 skap med sentrert dør. Har du forslag der, finnes det for eksempel spiskammer med to like 60 dører? Skal ikke vere lett dette...
   #3
 5 990     Finnmark     0
Vi ga kombiskapet til Freetex, og kjøpte en stort Miele kjøleskap....
Ville ha bedre plass pga at vi alltid lager mer mat enn vi spiser opp, og må ha plass til restmaten...
Har to frysebokser, ville ikke ha fryseskap!
Skap holder ikke temp så godt/ mister kulde når man åpner døra....
Om kjølerom/hjørne er uaktuelt så anbefaler jeg kjøleskap i full høyde ;)

Signatur
   #4
 337     Østfold     0
Hei KE
Da var en stund du fikk kjøpt spiskammer med 2 stk dører, men det finnes ikke lenger. så da må det bli sentrert dør, når det er sagt vil i det minste møbelplatene settes sammen slik at det passer med kjøkkenet, For eksempel. på døren har du nederst en 70cm plate også en 50cm og til slutt setter du på en lik høyskapet ditt 90cm totalt 2100 høyde som resten av kjøkkenet. Noen kjøkkenleverandører har 30 x 2100 felt til og sette på vær side av døren, da vil de også se ut som skapdører og følge linjene i kjøkkenet.
"Nei lett er det ikke alltid"  :D

Til spiskammeret kan du få en kulderas/innerdør dør så når du åpner og lukker renner ikke kulden ut av skapet.
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #5
 3 557     Hordaland     0
Jeg er ikke så bekymret for at kulden forlater ett fryseskap når det er skuffer hele veien, også stjeler det mye mindre av gulvplassen. Har man fryseboks tar det mye plass, må jo være plass til å åpne det. Vi kjenner også derimot godt til noen som kun bruker fryseboks og de aner ikke hva de har nederst i boksen. Til hverdagsbruk vil vi gå for skap, innbygningskap har vi for lengst sluttet å vurdere, de er alt for smale.

Vi har ikke valgt kjøkken helt enda men må bestemme oss snart, hele dørfronter vil no se best ut på den løsningen vi så langt har landet på. Men vi er fortsatt ikke helt overbevisst med hensyn til symmetri.
Hva koster slike spiskammer forresten? Hva med slike skap som man bygger selv da, da kan en vel sette døren der det passer?
   #6
 337     Østfold     0
Det er ikke noe problem og designe sitt eget kjølerom, men på så små rom som vi snakker om 600x1200 er det mange ting vi må ta hensyn til, vi kan fint lage et kjølerom med døren plassert helt til siden, men det kan bli litt knotete og fiske ut varene som ligger helt innerst nå dybden er 600mm. Når det er sagt har vi laget det før så vi vet det går. Smile
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #7
 3 557     Hordaland     0
Vi har nå bestillt nytt kjøkken og løsningen ble ett ordinært innbygningskjøleskap i 60cm bredde. Derimot står vi fritt til å velge høyde selv. Ønsker størst mulig plass samtidig som at kjøleskapet ikke skal støye da soverommet ligger bak veggen hvor kjøleskapet skal stå.

Vi kommer til å spe på med kjøleskap på vaskerommet som ligger vegg i vegg. Dette blir da ment for kaker og andre ting man ikke trenger hver dag.

   #8
 54     Neskollen     0
Hei KE
Dette er et spørsmål jeg har fått flere ganger før, min er faring er at du mest sannsynlig vis vet svaret selv. Jeg har selv spiskammer hjemme og et fryseskap bygget inn i kjøkken øyen, vi er en familie på 3 stk, vi bodde en stund i en leilighet med et vanlig kjøleskap og det savner jeg ikke! Det er litt slik at har du kjøleskap så tilpasser du deg den bruken, men har du først hatt et kjølerom er det vanskelig og gå til bake til et kjøleskap.
Fordelen hos oss nå som vi har spiskammer er at vi har muligheten til system i hyllene, god oversikt og den ekstra plassen til bruskasser, kakefat og at kjeler kan settes rett inn i skapet. Vi kaster mindre mat og sparer mye jobb synes jeg selv.
Vi ønsket oss kjølehjørne, men spiskammer passet best inn i kjøkkenet, vi måtte endre litt på skap løsninger for og få det til (så får heller kjøkkenmaskinen stå i et skap på vaskerommet) he he Wink jeg tenker slik at kjøleskapet bruker jeg mange ganger om dagen, men en del kjøkkenrettskap bruker vi sjeldent eller nesten aldri så de kan stå ett annet sted.

Dette var kort om mine erfaringer, håper det var til noe hjelp Smile


Dette vil jeg på det sterkeste fraråde alle å gjøre. Aggregatet til disse spiskammerene bråker og durer voldsomt mye mer enn noe kjøleskap eller kjølehjørne. Vi bygde nytt hus i 2018 og spiskammer fra Thermocold er den investeringen jeg angrer aller mest på. Deilig med god plass, men støyen og duringen fra aggregatet som går mer en 70% av tiden (bekreftet normalt fra Thermocold) ødelegger hele opplevelsen. På natten kan en høre duringen fra aggregatet så og si i hele huset, selv inne på soverom 12 meter unna aggregatet. Det vil sikkert være bedre å ha aggregatet et annet sted enn der spiskammeret er, men da vil jeg anbefale at det står i en annen bygning, som ikke henger sammen med boligen man bor i. Skal også sies at vi har hatt tekniker fra Thermocold på besøk som bekreftet at det var slik det skulle være, og at det ikke var noe feil med aggregat eller installering. Styr unna.
   #9
 3 465     Asker     0
Vi har et full størrelse kjøleskap. Det er ikke nok! Ikke i disse tider hvor hjemkjøring er praktisk, og vi handler for 4-7 dager i slengen. Samt det å ha et sted å sette juice og brus i større kvanta kaldt er digg. Vi er usikker selv på om vi kjøper et kombi eller fult ekstra.
Signatur