Blir Miele-induksjonstopper varme på en spesielt fascinerende måte eller kreves det plutselig mindre tilført effekt for å varme opp en mengde mat dersom den blir satt på en Miele-topp? Stømkostnader på den ene kontra den andre er nok ikke det som gjør utslaget her...
Jeg har en Siemes-stekeovn med pyrolyse og termostat som går til 300 grader med grill/varmluft/over- og undervarme. Mao alt jeg trenger for å lage mat i den. En premium-modell fra Miele koster sikkert 3 ganger så mye og eneste forskjell jeg kan se i praksis er at den koster tre ganger så mye. Maten blir ikke bedre av å stå i en Miele-ovn.
Jeg har derimot en oppvaskmaskin fra Miele som er eksepsjonelt stillegående og svært fornuftig innredning til mitt bruk, da synest jeg det er verdt et premium. [/quote]
Strøm var sikkert et dårlig eksempel; er produktet Energiklasse A så er vel strømforbruket lavt uansett merke. Levetiden var vel hovedpoenget mitt. Og levetid er kanskje et viktig poeng spesielt når det gjelder induksjonstopper? En 80-topp er jo ikke nøyaktig 80cm. Eksempelvis er denne 80-toppen fra Siemens 78 cm http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/platetopp/EH875MC21X/siemens-induksjonstopp-eh875mc21x
Når man skjærer ut hull til en spesifikk induksjonstopp i en benkeplate, er det dermed ikke gitt at den neste 80-toppen man kjøper passer i dette hullet?
Strøm var sikkert et dårlig eksempel; er produktet Energiklasse A så er vel strømforbruket lavt uansett merke. Levetiden var vel hovedpoenget mitt.
Det er vel fordelaktig med høyt strømforbruk på en induksjonsovn, strømforbruket er 99%+ det samme som energien som går til varming av maten. Dermed er energiklasse relativt dårlig sammenligningskriterie for koketopper.
En topp som bruker 25% mindre strøm, vil også levere 25% mindre effekt i matlagingen.
Det sagt, så tror jeg ikke koketopper energiklassifiseres.
Signatur
eier NTH-ring, men ikke på grunn av ferdigheter innen boligbygging.
Vi har 80cm. Induksjon fra IKEA. Meget fornøyd. Kona skulle absolutt ha gass, men hun gikk med på å prøve og har ikke angret ett sekund. Har hatt toppen i 3 år nå.
Jeg kjøpte en sonefri induksjonstopp (80cm), som jeg er ekstremt godt fornøyd med. Det er veldig greit å kunne sette kjelene hvor som helst, og slippe å tenke på om de er for store eller for små for kokesonene. Da jeg kikket på induksjonstopper opplevde jeg at veldig mange har for små kokesoner for store kjeler f.eks.
Flere og flere leverandører kommer med sonefrie induksjonstopper. Gaggenau og Siemens har modeller ute nå, og jeg har hørt at også Miele skal lansere en.
Hvilket merke har du? Ser at AEG har flere - noen erfaringer med denne?
Jeg har Gaggenau. Kjenner ikke til AEG. Tok imidlertid en kjapp titt på hjemmesidene deres. De har en induksjonstopp som ser sonefri ut, men når jeg kikker litt nærmere på spec`en ser det faktisk ut som om den bare har fire "usynlige" soner med diameter 210mm? Jeg skummet bare veldig kjapt over, men dette bør du undersøke nærmere. En sonefri induksjonstopp har om lag 50 spoler.
Takk for tilbakemelding. Vi begynner å gå bort fra AEG, var på Elkjøp og snakka med en fyr der, litt usikker på om han bevisst favoriserte enkelte merker, men han sa at AEG ikke satset på induksjonstopp så vi brude styre unna. Han anbefalte stort sett kun Miele og kanskje en topp fra Siemens..
Kjøp en uten +/- betjening, i alle fall om det ikke er på hver sone. Det er knotete å først velge plate og så trykke +/- for å velge styrke. Har hatt en Bosch topp med booster i ett år nå, induksjon er flott men savner gammeldagse brytere for hver sone/plate :-\
Har hatt induksjonstopper fra Bosch og Siemens siste 6 årene og det er ingen tvil om hvor bra induksjon er. Hadde til og med opplegg for gass uten at jeg tenkte tanken på å bytte ut toppen.
Dagens topp er en Siemens 80 cm og den angrer jeg bittert på. Ingenting galt med siemens men de har en sånn slide/styrkeknapp i midten for å styre de forskjellige sonene. Dvs. Først velge sone og så velge styrke. Dette er helt ubrukelig når man skal kokkelere med flere gryter samtidig.
Ikke ta sånn forhøyet beskyttelseskant rundt da denne setter begrensing på hvor mange og hvor store panner/Gryter du kan ha samtidig.
Per dd. har vi kun teflonpanner på hus men vurderer å investere i jerngryter og stekepanner av gamlesorten da teflonbelegget slites utrolig fort.
Takk for tilbakemelding. Vi begynner å gå bort fra AEG, var på Elkjøp og snakka med en fyr der, litt usikker på om han bevisst favoriserte enkelte merker, men han sa at AEG ikke satset på induksjonstopp
Det der høres ut som typisk Elkjøp tull. AEG er en del av Electrolux som er ultrastore på hvitevarer. Jeg tviler veldig på at AEG/Electrolux gir beng i induksjonstopper...
Blir Miele-induksjonstopper varme på en spesielt fascinerende måte eller kreves det plutselig mindre tilført effekt for å varme opp en mengde mat dersom den blir satt på en Miele-topp? Stømkostnader på den ene kontra den andre er nok ikke det som gjør utslaget her...
Jeg har en Siemes-stekeovn med pyrolyse og termostat som går til 300 grader med grill/varmluft/over- og undervarme. Mao alt jeg trenger for å lage mat i den. En premium-modell fra Miele koster sikkert 3 ganger så mye og eneste forskjell jeg kan se i praksis er at den koster tre ganger så mye. Maten blir ikke bedre av å stå i en Miele-ovn.
Jeg har derimot en oppvaskmaskin fra Miele som er eksepsjonelt stillegående og svært fornuftig innredning til mitt bruk, da synest jeg det er verdt et premium.
[/quote]
Strøm var sikkert et dårlig eksempel; er produktet Energiklasse A så er vel strømforbruket lavt uansett merke. Levetiden var vel hovedpoenget mitt. Og levetid er kanskje et viktig poeng spesielt når det gjelder induksjonstopper? En 80-topp er jo ikke nøyaktig 80cm. Eksempelvis er denne 80-toppen fra Siemens 78 cm http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/platetopp/EH875MC21X/siemens-induksjonstopp-eh875mc21x
Mens denne 80-toppen fra Borsch er på 80,3cm:
http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/platetopp/PIL845T14E/bosch-induksjonstopp-pil845t14e
Når man skjærer ut hull til en spesifikk induksjonstopp i en benkeplate, er det dermed ikke gitt at den neste 80-toppen man kjøper passer i dette hullet?
Det er vel fordelaktig med høyt strømforbruk på en induksjonsovn, strømforbruket er 99%+ det samme som energien som går til varming av maten. Dermed er energiklasse relativt dårlig sammenligningskriterie for koketopper.
En topp som bruker 25% mindre strøm, vil også levere 25% mindre effekt i matlagingen.
Det sagt, så tror jeg ikke koketopper energiklassifiseres.
Motsatt! 25% større strøm for å varme 25% fortere!
Takk for tilbakemelding. Vi begynner å gå bort fra AEG, var på Elkjøp og snakka med en fyr der, litt usikker på om han bevisst favoriserte enkelte merker, men han sa at AEG ikke satset på induksjonstopp så vi brude styre unna. Han anbefalte stort sett kun Miele og kanskje en topp fra Siemens..
Noen som har erfaring med Siemens sine flexsone produkt?
Har hatt en Bosch topp med booster i ett år nå, induksjon er flott men savner gammeldagse brytere for hver sone/plate :-\
Dagens topp er en Siemens 80 cm og den angrer jeg bittert på. Ingenting galt med siemens men de har en sånn slide/styrkeknapp i midten for å styre de forskjellige sonene. Dvs. Først velge sone og så velge styrke. Dette er helt ubrukelig når man skal kokkelere med flere gryter samtidig.
Ikke ta sånn forhøyet beskyttelseskant rundt da denne setter begrensing på hvor mange og hvor store panner/Gryter du kan ha samtidig.
Per dd. har vi kun teflonpanner på hus men vurderer å investere i jerngryter og stekepanner av gamlesorten da teflonbelegget slites utrolig fort.
Det der høres ut som typisk Elkjøp tull. AEG er en del av Electrolux som er ultrastore på hvitevarer. Jeg tviler veldig på at AEG/Electrolux gir beng i induksjonstopper...