7,032    9    0  

Induksjonswok

 73     0
Noen som har erfaring med induksjonswok? Og hvilket merke er det i så fall? Jeg har kun sett at AEG og Miele har det.

Er litt usikker på om jeg skal gå for det eller gass wok.


   #1
 94     0
Fordelen med gasswok, er at du da kan utnytte varmen fra gassflammen når du løfter wok-pannen opp for å riste på grønnsakene/kjøttet...

Personlig hadde jeg derfor valgt gass seslv om jeg har en induksjonstopp liggende i kjelleren og venter på å bli installert...
  (trådstarter)
   #2
 73     0

Du har et poeng der, men jeg skal jo ikke holde woken i lufta så lenge at det rekker å bli kaldt Wink
   #3
 1,110     Oslo / Østfold     0
Vet ikke helt hva du mener med induksjonswok. Bruker selv en wok med plan bunn på min induksjonstopp. Denne er i rustfritt med jernkjerne. Grei nok til mindre mengder, men blir bare varm i bunnen. Samme som om den brukes på keramisk plate eller støpejern. Skal jeg ha virkelig fres eller større porsjoner finner jeg frem gassblusset. Her bruker jeg wok av tynt presset karbonstål og rund bunn. Flammene slikker oppover siden og jeg får varme helt opp til kanten. Høy temperatur og kort tid gir best resultat. Den med flat bunn og varme bare her gir mere kokeeffekt og ikke steketemperatur.
  (trådstarter)
   #4
 73     0
Induksjonswok er en wokplate som er konkav så den passer til bunnen av en rund wokpanne. Både AEG og Miele har dem. ER ikke noe særlig fornøyd med å wokke på min vanlige keramiske koketopp i dag. Panna blir ikke varm nok og grønnsakene blir bare bløte og ekle.
   #5
 1,110     Oslo / Østfold     0
Så lærte jeg noe nytt i natt også. Hvordan rengjør du denne. Er det drenering i bunnen eller blir den som en bolle med oppsamling nede i. Finnes det flere diametere, eller må du ha en spesiell wok tilpasset denne platen?
  (trådstarter)
   #6
 73     0
Den er som en bolle i bunnen. Og som en induksjonstopp så er den enkel å rengjøre. Det følger med en induksjons wokpanne i prisen. Mye enklere å rengjøre enn et gassbluss ihvertfall. Det er joo en av fordelene
   #7
 345     0
Induksjonswok er sikkert bra greier. Jeg har nettopp gått over til vanlig induksjonstopp, og det er uansett en helt annen verden enn  keramisk topp. Mye bedre kontroll på varme, og mye mer effekt å ta av med "boost" funksjon. Maten blir endelig stekt og ikke kokt.

Men hadde jeg visst at det fantes noe slikt... Mulig kjøkkenet  hadde sett anerledes ut.

   #8
 92     0
Har Miele sin wok vist i vår butikk. For noen uker tilbake kjørte vi en kampanjedag på kjøkken der vi hadde kokk på besøk. Han sa han var veldig fornøyd med induksjonswok og brukte kun det når han var på jobb så det er vel et likandes alternativ til gass vil jeg tro. Og ikke minst med tanke på renhold som flere her har sagt Smile
  (trådstarter)
   #9
 73     0
Så fint å høre noen som faktisk har prøvd en. TRor jeg går for det istedenfor gass gitt.