144    8    0  

Innebygd komfyrtopp og ovn på 15Amp sikring...

 5     0
Jeg har en ca. 10+ år gammel innebygd komfyr med fire kokeplater som er koblet direkte til den. Det hele er koblet til ett tre fas stikk (stor firkantet plugg med 3 flat pinner) på veggen under ovnen som er på en 15 Amper sikring. Nylig døde ovnen, slik at hverken varme eller lys slår seg på, mens kokeplatene fungerer fortsatt. Jeg har åpnet den opp for å se, men finner ingen interne varme sikring som er gått, eller andre lett synelige feil. Jeg tenker den neppe er verdt å reparere den, siden også noen av kokeplatene har begynt ikke fungerer helt top lenger heller.

Spørsmålet er, hva er mulighetene mine når jeg bare har 15Amp å jobbe med hvis jeg skal bytte ut ovnen og kokeplatene? Induksjonstop er helt ut, siden den alene krever som regel 20 til 25Amp.. Har vurder gasstopp, men litt usikker om slike kan sitte rett over en elektrisk ovn.

Jeg har ett par stikk i skapet over komfyren for vifte, som er på en 10Amp sikring, men er delt med resten av kjøkken/stuen...så hjelper trolig ikke mye.

Takker for alle tips. Smilep.s. Å legge ny kurs tror jeg kommer til å bli veldig dyrt. Det er en blokkleilighet fra '68 med sikringskapet på andre siden av en felles gang, pluss at trekkrørene skal være ganske håpløse å få noe inn eller ut av. En nabo som skulle legge til en kurs for sin komfyr, ente med en elektrikerregning på 50.000kr for å få lagt til ny kurs, da de ikke klarte å trekke noe i rørene, og måtte bygge nytt sikringsskap på motsatt vegg i gangen og borre hull til ledninger o.s.v. Hadde samme erfaring i min leilighet, når elektirker skulle jorde ett stikk på badet nylig (ikke fullt så dyrt, men umulig å trekke i rørene der, selv om det bare var rundt 3-4 meter).

HSt
   #1
 25 906     Lillestrøm kommune     0
Vær obs på at ved strømbrudd må klokken stilles før stekovn vokner opp igjen dette gjelder mange stekovner, en banal feil, men stekovn er helt død.
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Takk for tips. Det er desverre en såpass gammel ovn at den ikke har noe klokke. Smile

Det er kun en knott å vri på som skrur den på og stiller varmen, hvis jeg skulle tippe så er den far 90-tallet.
   #3
 19 670     Akershus     0
Du må sjekke om det er tillatt med gass i blokka.

Med 15A kurs har du ca 3400W tilgjengelig kontinuerlig og kanskje opp til 5kW i kortere perioder. Det holder trolig også til induksjonstopp med litt planlegging.

Gamle rør kan være rustet inni. Kanskje kan en få det til med å blåse inn glidemiddel og varmluft eller med stor belastning over tid for å mykgjøre ledningene/isolasjonen, men jeg har ingen erfaring her.
Signatur
   #4
 96     0
Det er ingen grunn til å utelukke induksjonstopp når en har begrenset med effekt tilgjengelig. Alle induksjonstopper eg har vært borti har innstilling for effektbegrensning. Den eg har sjøl kan stilles til 2,5 - 4 - 6 - 7,2kW. I dette tilfellet er det uansett meget begrenset med effekt tilgjengelig. Hvis det har fungert før med forsiktig bruk, bør det nok gå like bra med induksjon. Kansje fått inn en dyktig elektrikker til å sett på mulighetene for å tilpasse tilgjengelig effekt til dagens forbruk.
HSt
   #5
 25 906     Lillestrøm kommune     0
Har Elextrolux fra Ikea (Noen åt ganmel nå) og ikke sett effektinstilling på den, men det hørtes ut som en lur løsning.
   #6
 96     0
Har aldri sett effektbegrensning som fysisk innstilling, men som software setting. Stort sett holde inne knapper / kombinasjer av knapper de første 60sec ved power up. Hvis det er mulig, så står det nok et sted i manualen.
HSt
   #7
 25 906     Lillestrøm kommune     0
Ja jeg tror jeg har lest min derfor jeg la ut et svar, men hvis TS sjekker at opsjonen finnes så kjør i vei.

TSt
   #8
 7 526     0
Det er ikke effekt begrensning på min Beha koketopp men den har blitt en god del år gammel.  Men en må for all del ikke hoppe over induksjon av den grunn.  jeg har litt begrenset med effekt inntil større ombygging hvor jeg kan få lagt frem nye kabler. Fikk kommentar om at en vel ikke trengte induksjon når en skulle bytte men når jeg fortalte at jeg hadde dette og at jeg aldri kunne tenke meg noe annet etter å ha hatt det valgte de også dette og har vært veldig fornøyd med at de fikk dette.  Det har en tendens til å bli veldig tomt i gryteskapet etterpå hvis en har litt eldre kjeler, også noen som en tror skal gå passer heller ikke (må være magnetiske så de som er rent rustfritt passer heller ikke, test med magnet).