#11
 414     -     0
Nå har jeg ikke så ofte bruk for isbiter - kanskje et brett eller to om dagen på varme sommerdager.  Nye isbiter er klare halvannen times tid etter at jeg setter brettene i fryseren.  Dersom jeg vet at jeg trenger unormalt store mengder kan jeg bruke isbitposer eller kjøleelementer, alt etter formålet.

Så jeg lurer vel egentlig mest på hva man skal med alle disse isbitene...

   #12
 648     Trondheim     0

Hmmm, hvor vanskelig er det å åpne en kjøkkenkran?  Evt. å ha en mugge vann i kjøleskapet dersom man vil ha det veldig kaldt?

Jeg har kjørt en del kvalitetskontroller (kimtall) på vann- og isdispensere (både for bolig- og industribruk), vannkvaliteten er som regel bedriten dersom man ikke følger produsentens program for regelmessig rengjøring og desinfeksjon.


Hvor vanskelig er det å gjøre følgende prosedyre:
[quote=Elektrolux bruksanvisning]
Vedlikehold og rengjøring av
isdispenseren

Rengjør dispenserens og
vannbeholderens tilgjengelige utsider
bare med en myk klut og varmt vann
ved behov.
Bruk aldri slipende og/eller aggressive
rengjøringsmidler.
Rengør uttakets og isbeholderens
tilgjengelige utsider etter demontering
bare med en myk klut og varmt vann
ved behov.
Pass på at isbeholderen er helt tørr før
den settes på plass igjen.
[/quote]
Signatur
   #13
 648     Trondheim     0
Min erfaring med brett er at det blir en barriere å lage isbiter fordi det involverer fylling av brett og balansering av disse inn i fryseren og derfor bruker man sjelden isbiter og så tørker de som er i fryseren bort og så bruker man isbiter enda mer sjelden og dermed mangler man ALLTID isbiter når man virkelig trenger dem.

Jeg har kommet til den konklusjon at å ha isbiter tilgjengelig til en hver tid er et positivt bidrag i en travel hverdag, uavhengig av hva andre mener om saken.
Signatur
   #14
 414     -     0
Hvor vanskelig er det å gjøre følgende prosedyre:
[quote=Elektrolux bruksanvisning]
Vedlikehold og rengjøring av
isdispenseren

Rengjør dispenserens og
vannbeholderens tilgjengelige utsider
bare med en myk klut og varmt vann
ved behov.
Bruk aldri slipende og/eller aggressive
rengjøringsmidler.
Rengør uttakets og isbeholderens
tilgjengelige utsider etter demontering
bare med en myk klut og varmt vann
ved behov.
Pass på at isbeholderen er helt tørr før
den settes på plass igjen.

[/quote]

Så det skal aldri rengjøres eller desinfiseres på innsiden av utstyret?  Her kan det stå vann i dagevis ved romtemperatur (når utstyret ikke brukes), og da skal det lite til før det begynner å spire og gro...

Jeg har sjekket vannkvaliteten i vanndispensere på mange arbeidsplasser.  Noen steder ville ikke "drikke"vannet kunne ha blitt godkjent som badevann en gang.

De aller, aller fleste har vann av utmerket kvalitet direkte fra vannkranen - det er synd at vannet av og til ofte ødelegges ved å gå gjennom kjølesystemer som forurenser vannet.
   #15
 648     Trondheim     0

Så det skal aldri rengjøres eller desinfiseres på innsiden av utstyret?  Her kan det stå vann i dagevis ved romtemperatur (når utstyret ikke brukes), og da skal det lite til før det begynner å spire og gro...

Hva skjer med vannet i tilførselen til kjøkkenkrana dersom du drar på ferie i to uker midt på sommeren?

Vann fra kommunale vannverk er så godt som bakteriefritt.



Signatur
   #16
 414     -     0

Hva skjer med vannet i tilførselen til kjøkkenkrana dersom du drar på ferie i to uker midt på sommeren?

Det spirer og gror - så man bør la slike ledninger renne noen minutter før de tas i bruk igjen.

Vann fra kommunale vannverk er så godt som bakteriefritt.


I teorien skal det være slik.  Tappekranen er sjelden bakteriefri, og bakterier vokser villig oppover langs biofilmen på innsiden av kranen - særlig om den får stå urørt noen uker.  Det er ikke uten grunn at tappekraner for vannprøver skal flamberes med propanbrenner før man tar ut prøvene - hvis ikke risikerer man å få et bilde på bakteriefloraen i kranen som ikke nødvendigvis er representativ for vannet.
  (trådstarter)
   #17
 551     Norge     1

Hva slags vaner er det som gjør isbitmaskin til noe som er kjekt å ha?  Jeg synes det fungerer fint med plastbrett i fryseren jeg...




Hallo.

Hva skal man med mye av det andre vi har i rundt oss.
Dette er smak og behag.
Man må ikke ha mere enn en kokeplate, ikke nødvendigvis innlagt varmtvann heller, om man koker opp vannet på den ene kokeplaten. ;)
Og slik kunne jeg vel fortsatt resten av dagen om det var det  som må til.


Signatur

   #18
 414     -     0
Fire kokeplater synes jeg er greit en sjelden gang, selv om jeg som regel ville klart meg med to eller tre.  Det er greit å ikke hive all maten i ei gryte, selv om alt blir blanda i magen uansett. :)  Varmtvann er heller ikke noe møst, men selvsagt praktisk dersom man ønsker å dusje uten å oppsøke offentlige bad eller tilsvarende.

Men jeg forstår fremdeles ikke hva man trenger en isbitmaskin til i en privat husholdning - men jeg lar meg gjerne opplyse.
   #19
 648     Trondheim     0

Fire kokeplater synes jeg er greit en sjelden gang, selv om jeg som regel ville klart meg med to eller tre.  Det er greit å ikke hive all maten i ei gryte, selv om alt blir blanda i magen uansett. :)  Varmtvann er heller ikke noe møst, men selvsagt praktisk dersom man ønsker å dusje uten å oppsøke offentlige bad eller tilsvarende.

Men jeg forstår fremdeles ikke hva man trenger en isbitmaskin til i en privat husholdning - men jeg lar meg gjerne opplyse.


Glem "trenger" og fokuser heller på dine egne ord uthevet i sitatet.
Signatur
   #20
 414     -     0
Glem "trenger" og fokuser heller på dine egne ord uthevet i sitatet.

Jada. Men kunne du forklare stakkars uvitende meg hva man bruker så mye isbiter til at man har glede av maskinell produksjon av dette i et privat kjøkken? Jeg synes det virker veldig pussig å ha slik apparatur fastmontert i et kjøkken - omtrent som om man skulle hatt integrert fonduegryte i spisebordet eller elektrisk påleggsskjærer fastskrudd i benkeplaten. Men dersom men kan fortelle meg hva man skal med all denne isen er jeg lutter øre.