Jeg er en av sikkert få som har dårlig erfaring med Miele innbyggingsmaskin. Etter å hatt isomac kaffemaskin ønsket kona at det skulle bli "ryddigere" på kjøkkenbenken. Miele innbyggingsmaskin ble innkjøpt, brukt i to år, sluttet å fungere, satt på loftet. Melkeskummeren på Miele maskinen er vel heller ikke all verden å skryte av. Så nå har jeg brukt isomac kaffemaskin igjen de siste 3 årene, med en separat bønnemaler. Fantastisk kvalitet, du får lukten av nymalt kaffe(som nesten er bedre enn kaffesmaken), og selvfølgelig nyter du hver kopp nylaget kaffe. Det tar litt tid å lage, men det er det verdt.
Husk også at slike kaffemaskiner som Miele bråker ganske mye. Jeg ville ALDRI valgt en slik maskin dersom smaken av kaffe er avgjørende. Jeg tror nesten jeg ville ha valgt en Nespresso maskin fremfor denne, men da har jo ingen av disse med kaffekultur å gjøre.
Men, når det er sagt egner ingen av maskinene seg til å servere store selskaper med kaffe. Da blir du Barista sjef på kjøkkenet(det kan jo også være koselig).
Min beste kaffe opplevelse får jeg som regel når vi setter en kanne med kokekaffe over bålet en fin dag i fjellet. Det nest beste synes jeg også er relativt enkelt redskap. En presskanne og kaffekvern. Vet det ikke er så ekstraordinært men kvaliteten er ypperlig og det er lett å sette dem bort i et skap etterpå. Er ikke sikker på hvem av Miele eller elektrolux som lager den beste presskannen da.
Uten å tilføre en dritt i debatten... også jeg blir irritert når vi besøker folk med flotte kaffemaskiner, det tar rett og slett for lang tid og du har flaks om du får to kopper i løpet av kvelden. Og eneste muligheten til å få prate med verten/vertinna er å stå og trøkke på kjøkkenet, for der står jo de og lager kaffe hele kvelden.
Men kaffen er god. ----------------------------
Selv drikker jeg/vi så mye kaffe at jeg må trakte en Stelton på Moccamasteren om morgenen.
Om jeg bare skal ha en kopp så bruker jeg en ørliten presskanne, som gi en kopp, og Zoega presskannekaffe. Om jeg har ekstra god tid hiver jeg en sånn espressokokekanne på plata og stapper i Zoege espressokaffe, eller tilsvarende.
Altså har vi 3 ulke varianter som brukes relativt jevnlig etter behov og ønske. --------------------------------
Men så mitt hovepoeng. Hvilken maskin eller innretning kaffen er laget på gir ikke så stor forskjell som type kaffe gjør. Selv er jeg for lat til å begynne med å kverne bønner osv, og jeg syns ikke smaksforskjellen er verdt innsatsen. Den er bedre ja, men god kaffe kommer også ferdigkvernet.
Selv liker jeg kaffen litt mørk og brent, og da syns jeg Løfbergs Lila, skånerost er god som hverdagskaffe, samt en god del av Zoega sine varianter.
Når jeg er "over kjølen" så pleier jeg å kjøpe et par brett med kaffe og tar da gjerne noen poser med Blue Java, Intenzo, presso, mellanrost osv.
Så med tre metoder og feks 5 forskjellige kaffetyper/smaker så har jeg plutselig et arsenal av smaker å velge mellom, selv om hverdagskaffen jo dominerer.
Selv syns jeg de typisk norske kaffene er noe for fruktige og syrlige etter min smak. Ikke minst blir de fort sure og for syrlige om man ønsker kaffen sterk, og hvis kaffen blir stående på kanna en stund. ---------------------------------------
Så mitt hovedpoeng. Beste metoden for god kaffe er manuell, dvs helle varmt vann over kaffe i et filter (og det var vel metoden som vant NM i Baristo, om jeg ikke husker feil). Og for at kaffen skal smake må man finne en smak man liker.
Uansett maskin så kan den ikke gjøre feil smak til rett smak. For meg er det mye viktigere med riktig kaffe en hvilken maskin/metode man har brukt.
Så enkelt, så vanskelig.
Signatur
Ikke fagmann på noe som helst og sender aldri faktura til noen.
OK, da utvider vi diskusjonen litt. Er både veldig enig og uenig med Pingle. Skal man ha god kaffe må rådvarene være 1.Gode 2.Ferske. Selv god kaffe blir middelmådig når den oppbevares for lenge og feil. Derfor kjøper jeg bønner og kverner de selv umiddelbart før tillaging. Prøver å kjøpe nybrente bønner. Synes selv jeg får mye bra her i Bergen.
Skal jeg ha meg en rask kopp kaffe blir det alltid Nescafe Gull. Det er den eneste kaffen som ikke smaker besk. All annen Instant kaffe smaker dårlig. Traktekaffe smaker som gift, kokekaffe ER gift og presskannekaffe er til servering av store selskap.
OK, da utvider vi diskusjonen litt. Er både veldig enig og uenig med Pingle. Skal man ha god kaffe må rådvarene være 1.Gode 2.Ferske. Selv god kaffe blir middelmådig når den oppbevares for lenge og feil. Derfor kjøper jeg bønner og kverner de selv umiddelbart før tillaging. Prøver å kjøpe nybrente bønner. Synes selv jeg får mye bra her i Bergen.
Skal jeg ha meg en rask kopp kaffe blir det alltid Nescafe Gull. Det er den eneste kaffen som ikke smaker besk. All annen Instant kaffe smaker dårlig. Traktekaffe smaker som gift, kokekaffe ER gift og presskannekaffe er til servering av store selskap.
Jeg hang med et stykke, men å sette pulverkaffe over traktekaffe og kokekaffe!! ???
Pulverkaffe vil jeg ikke røre om så det var den siste kaffe på jorda. Det er rottegift og et hån å kalle kaffe. Kunne like greit hett "drittsmakpulver".
Om jeg kommer hjem til noen og de serverer pulverkaffe kunne de like godt bedt meg om å gå med en gang.
Signatur
Ikke fagmann på noe som helst og sender aldri faktura til noen.
Kupper tråden litt, da behovet for å opprette en ny tråd er heller lavt.
Jeg er på jakt etter en kaffeautomat/maskin/whatever- til å brygge helt HELT vanlig kaffe med. Jeg vil ikke ha noe fancy greier, men kun en maskin jeg kan sette kruset under - trykke på "kaffe" - få kaffe.
Raskt, enkelt og gjerne billig (ish...).
Noen som har tips? Føler en kaffeautomat (type Shell/esso/statoil) blir overkill for denne bruken
Har du sett på Siemens? De fikk veldig god (best)kritikk for et par år siden og jeg kjøpte en slik i fjor. Lager utmerket kaffe av bønner og av malt samtidig som du kan få espresso og også steame melk om du ønsker der. Den har 1,7 liters vannbeholder som Miele og Elektrolux, gjør alt automatisk og koster meg ca. 7000. Det er vel halv pris i forhold til de du nevner. Jeg er veldig godt fornøyd.
Så nå har jeg brukt isomac kaffemaskin igjen de siste 3 årene, med en separat bønnemaler. Fantastisk kvalitet, du får lukten av nymalt kaffe(som nesten er bedre enn kaffesmaken), og selvfølgelig nyter du hver kopp nylaget kaffe. Det tar litt tid å lage, men det er det verdt.
Husk også at slike kaffemaskiner som Miele bråker ganske mye. Jeg ville ALDRI valgt en slik maskin dersom smaken av kaffe er avgjørende. Jeg tror nesten jeg ville ha valgt en Nespresso maskin fremfor denne, men da har jo ingen av disse med kaffekultur å gjøre.
Men, når det er sagt egner ingen av maskinene seg til å servere store selskaper med kaffe. Da blir du Barista sjef på kjøkkenet(det kan jo også være koselig).
Det nest beste synes jeg også er relativt enkelt redskap. En presskanne og kaffekvern.
Vet det ikke er så ekstraordinært men kvaliteten er ypperlig og det er lett å sette dem bort i et skap etterpå.
Er ikke sikker på hvem av Miele eller elektrolux som lager den beste presskannen da.
Men kaffen er god.
----------------------------
Selv drikker jeg/vi så mye kaffe at jeg må trakte en Stelton på Moccamasteren om morgenen.
Om jeg bare skal ha en kopp så bruker jeg en ørliten presskanne, som gi en kopp, og Zoega presskannekaffe. Om jeg har ekstra god tid hiver jeg en sånn espressokokekanne på plata og stapper i Zoege espressokaffe, eller tilsvarende.
Altså har vi 3 ulke varianter som brukes relativt jevnlig etter behov og ønske.
--------------------------------
Men så mitt hovepoeng. Hvilken maskin eller innretning kaffen er laget på gir ikke så stor forskjell som type kaffe gjør. Selv er jeg for lat til å begynne med å kverne bønner osv, og jeg syns ikke smaksforskjellen er verdt innsatsen. Den er bedre ja, men god kaffe kommer også ferdigkvernet.
Selv liker jeg kaffen litt mørk og brent, og da syns jeg Løfbergs Lila, skånerost er god som hverdagskaffe, samt en god del av Zoega sine varianter.
Når jeg er "over kjølen" så pleier jeg å kjøpe et par brett med kaffe og tar da gjerne noen poser med Blue Java, Intenzo, presso, mellanrost osv.
Så med tre metoder og feks 5 forskjellige kaffetyper/smaker så har jeg plutselig et arsenal av smaker å velge mellom, selv om hverdagskaffen jo dominerer.
Selv syns jeg de typisk norske kaffene er noe for fruktige og syrlige etter min smak. Ikke minst blir de fort sure og for syrlige om man ønsker kaffen sterk, og hvis kaffen blir stående på kanna en stund.
---------------------------------------
Så mitt hovedpoeng. Beste metoden for god kaffe er manuell, dvs helle varmt vann over kaffe i et filter (og det var vel metoden som vant NM i Baristo, om jeg ikke husker feil). Og for at kaffen skal smake må man finne en smak man liker.
Uansett maskin så kan den ikke gjøre feil smak til rett smak. For meg er det mye viktigere med riktig kaffe en hvilken maskin/metode man har brukt.
Så enkelt, så vanskelig.
Skal jeg ha meg en rask kopp kaffe blir det alltid Nescafe Gull. Det er den eneste kaffen som ikke smaker besk. All annen Instant kaffe smaker dårlig. Traktekaffe smaker som gift, kokekaffe ER gift og presskannekaffe er til servering av store selskap.
Jeg hang med et stykke, men å sette pulverkaffe over traktekaffe og kokekaffe!! ???
Pulverkaffe vil jeg ikke røre om så det var den siste kaffe på jorda. Det er rottegift og et hån å kalle kaffe. Kunne like greit hett "drittsmakpulver".
Om jeg kommer hjem til noen og de serverer pulverkaffe kunne de like godt bedt meg om å gå med en gang.
Jeg er på jakt etter en kaffeautomat/maskin/whatever- til å brygge helt HELT vanlig kaffe med. Jeg vil ikke ha noe fancy greier, men kun en maskin jeg kan sette kruset under - trykke på "kaffe" - få kaffe.
Raskt, enkelt og gjerne billig (ish...).
Noen som har tips? Føler en kaffeautomat (type Shell/esso/statoil) blir overkill for denne bruken
Den har 1,7 liters vannbeholder som Miele og Elektrolux, gjør alt automatisk og koster meg ca. 7000.
Det er vel halv pris i forhold til de du nevner. Jeg er veldig godt fornøyd.
Lager pokker så god kaffe, er godt fornøyd med denne
Den jeg kjøpte het TK65001 espresso og ble kjøpt for 6396 + moms fra mpx.no
Jeg er overraskende godt fornøyd med den.