#21
 4     0

Har ikke brukt stålkanalen, vi har brukt skummgummilisten som var med i leveransen til å tette på sidene og over kompressoren slik at varmen kommer ut i vaskerommet. Synd å høre at gips og/eller isolasjon nødvendigvis ikke løser støyproblemet.
Mulig det er dekksidene som er brukt på begge sider som overfører støyen til veggene.
Leverandøren kommer på befaring til uken så får vi se om vi kan løse problemet, etterisolering av en vegg førte til litt mindre støy, men det er fremdelses for mye av den.


Vibrasjoner er etter min erfaring et spesielt stor problem med Norcool sine anlegg...

   #22
 80     0
Er det noen som har vært borti Thermocold sine kjølehjørner? De er de eneste som leverer med todelt dør, og det ser ut som om de er rimeligere enn både Røros Metall og Norcool. (Les mer om dem på www.thermocold.no).
   #23
 1     0

Dekksidene til kjølehjørnet gir avstanden til veggen sammen med plastkassa oppå som leder luften ut over kjølehjørnet. Det er veldig viktig at kompressoren får nok kaldluft ellers vil det gå ofte (som i ditt tilfelle Arne). Et kjølehjørnet MÅ ha lufterist i sokkelen og en god tetning rundt plastkassa på toppen hvis ikke slår varmluften (den oppvarmede luften) ned igjen og kompressoren går ofte. Resultatet er at den kan gå i stykker og ingen garanti for den er feilmontert (Kanskje litt rakett-teknologi allikevel Arne)
Hvilket merke ?
Norcool ser mer ut som et kjøleskap innvendig men har mindre volum. Røros-hjørnet ser mer "industri-aktig" ut innvendig men har større volum.
Vedlikehold ?
Rens filteret innvendig i kjølehjørnet hver 3. måned. Det er viktig !
Hva jeg har ?
Har ikke plass. Jeg bare monterer dem. Men får jeg plass blir det Røros-hjørnet. De nye er like enkle å montere som Norcool og plassen er mye bedre.


HEI! 

Kjempeinteressert i om du har et tips til meg siden du monterer skapene! Har et 12 år gammelt Norcool hjørne med Cu-200 Coolmaster, og det fungerer IKKE! Lite hjelp å få både hos selger/reperatør + Norcool. Føler meg egentlig lurt opp i stry.

Etter mange runder med klager - service hjemme (dekket av selger i starten) + verkstedsinnlevering, har jeg omsider fått rede på (via andre reperatører som har sagt fra seg hele avtalen med Norcool pga disse problemene) at denne løsningen er forkastet av Norcool, fordi den ikke fungerer tilfredstillende. I ettertid irriterer dette meg mest, dvs at verkstedet har latt oss bruke penger på rep som de sannsynligvis har visst ikke vil gi noe godt resultat. Sjokket kom da jeg sa at jeg ville prøve å kjøpe nytt aggregat. Nei, det gikk ikke, for disse ble ikke produsert lenger!

Problemet oppstår pga dette aggregatet står i toppen av skapet. Ved normal takhøyde blir det for varmt på den varme siden, og kompressoren går heeele tiden - ihvertfall om sommeren - ellers går den nesten hele tiden. I tillegg er det meget tynne rør inne i aggregatet, som lett går tett, og dermed drypper det inne skapet, fordi vannet blir stående på kald side. (Ikke noe filter å rense i dette aggregatet).

De første gangene servicemannen kom for å stake opp, sa han at det var viktig å støvsuge kondensatoren 2 ganger i året. (Underforstått vår feil  ?... til tross for at dette hele tiden ble gjort). Om det nå ikke hjalp, sa han etter 3... eller 4.? gang, måtte hele aggr. innleveres på verksted. Hver gang måtte aggr taes ut (ingen liten operasjon - ut med mat osv), og siste gangen var jeg uten kjøleskap mens det var på verksted 2 uker. Mens det stod på verkstedet, var jeg i kontakt med andre rep, og dermed fikk jeg tilslutt vite at dette var et kjent problem. Da hadde jeg i tillegg bedt dem å bytte viften for å redusere støyen, fordi skapet gikk og gikk og dermed bråkte ganske mye.

Vel, kjølehjørne fungerer jo egentlig fint - fin temp i hele skapet, men de siste årene har det stått en stor dryppbalje under aggr + at det går og går og går... Lurer på hva det koster i året i strøm???  ::)

Vel, det får jeg gjerne en anelse om nå, for nå skal det ut!!!!! (Noen som vil kjøpe skapet/elementene?)

Det som er ergelig er at hele kjøkkenet er bygget rundt det, så det drar nok med seg flere utgifter med nye benkeplater osv i tillegg til nytt kjøleskap. Og vi ble fortalt at vi kjøpte kjøleskap for livet. Ha!  :D

Etter siste rep (og viftebytte), gikk det kun en kort stund før det begynte å bråke og dryppe igjen.

Da tok jeg kontakt med Norcool direkte, for å høre om vi virkelig ikke kunne bytte aggr eller bygge om skapet til den nye løsningen. Neida, det gikk ikke! Egentlig skulle det vel vært en smal sak å tilby ombygn, i og med at hele skapet består av elementer, men Norcool bryr seg tydeligvis ikke om alle dem som har brent seg på dette skapet!! Hadde det vært et annet produkt/leverandør, hadde gjerne hele produktet blit "kalt inn" igjen, for vi har betalt 20 - 30 000,- for en vare med funksjonsfeil!!  Egentlig skulle alle som er blitt lurt til å kjøpe dette skapet, gått sammen om å klage, men de er vel like DRITTLEI som meg. (Bare se på finn.no - vi er flere som har strevet med denne modellen!)

Vel, Norcool hadde riktignok en løsning,: Vi kunne kjøpe et nytt split aggregat - sikkert god løsning for dem - som kunne innkassere på salg av dette aggregatet,  men den var ikke særlig god for oss som attpåtil burde plassere det nye aggr i et tilstøtende rom pga høy støystyrke på dette. Norcool syntes tydeligvis at det var ok at vi i tillegg til alle utgiftene og ergrelsene, skulle avstå 12m2 boareal + betale 9 - 10 000,- til for et split aggregat!! I tillegg burde dette installeres av en kjøletekniker.

Sluttsum for stasen? Ja, du får mange gode og stillegående og strømbesparende kjøleskap!! 

Kjøp heller et annet merke kjølehjørne enn Norcool, folkens!! ;)  ...eller har du et råd til meg??
   #24
 2,172     Oslo     0
Dytter litt på denne jeg  ;)

For vår del står valget mellom disse:


Er det noen som har erfaring eller hørt noe om Thermocold sitt produkt?
Personlig synes jeg det høres smart ut å begrense kulderaset med delt "inngangsdør".

Prismessig er vel alle disse skapene like vil jeg tro, ca. 22-25.000,-
   #25
 925     0
Jøss, så mange med kjølehjørne..hvor store kjøkken har dere egentlig? *misunnelig*. Husker min onkel bodde i Geilo for noen år siden og han hadde ett eget kjøleROM, det var fancy det! Har alltid hatt lyst på noe slikt. Jeg er ikke spesielt opptatt av å ha fancy løsninger, men skulle jeg noengang får råd til å bygge hus, skulle jeg hatt ett diiigert vaskerom, ett digert kjøkken og en diiiiiiiiger bod. Resten kan være enkelt og delvis smått.
Signatur
kg
   #27
 33     0
Har kjølehjørne frå Røros. Det er veldig praktisk, og ein går ikkje tilbake til vanlig kjøleskap etter at ein fyrst har brukt kjølehjørne :)

Ein liten ting - har fått tips om at den opprinnelige aggregatet ikke er noko særlig. Når det blir varmt i veret, så blir det for varmt bakenfor aggregatet - det går på fullgir....

   #28
 2     0
Jeg har Thermocold hjørne med 2 delt Smile og er meget fornøyd! også bruker den lite strøm. virker som det tåler endel også
   #30
 5,112     Troms     0
Dæven det var dyrt. Fått pris fra uavhengig leverandør på ca 25000,-. Kjøper du jo kjøkken hos de samtidig så bør jo de gi deg en pris minst godt under 25000,- Veieldende pris på hjørnet fra Polar er vel ca 30 000,-
Men veil pris er jo fantasipris også for selger da, så ikke la deg lure der.
Signatur