4 067    21    1  

Kjølerommet har minusgrader...

 32     0
Hei.

Vi bruker kjølerom som kjøleskap med dør mot kjøkken. I går kom vi hjem fra påskeferie og slengte maten inn i kjølerommet. I dag var all maten frossen, så vi har tydeligvis fått minusgrader i kjølerommet. Temperaturregulatoren er ikke rørt. Vi har et Norcool CU 450 splittaggregat.

Jeg tok strømmen på kompressoren før jeg dro på jobb, i håp om at det skal gå seg til av seg selv.

Noen som aner hva som kan ha skjedd?

  (trådstarter)
   #2
 32     0
Har også fått tips om at jeg må sjekke registeret på både varm og kald side, rengjør om nødvendig.
I tillegg viktig at viften på kald side går som den skal, men det tror jeg den gjør. Skal ta en rengjøring etter jobb i dag uansett.
   #3
 242     Østfold     0
Det er riktig, viften på kald side kan ha stoppet, men normalt skal termostaten stoppe aggregatet og forhindre minusgrader i kjølerommet. Fjerne is på kald side om det er det, rengjøre for støv på aggregatets varmside er alltid viktig, men blir det minus i rommet og aggregatet ikke stopper er det nok termostaten.

Et tips for å kontrollerer om termostaten er defekt, er å sette aggregatet på manuell avriming, (vrid termostatbryteren mot klokke retningen til den stopper også litt til, da sier det klikk) kompressor samt kondensatorvifte på varmside skal stoppe. stopper ikke de, er termostaten defekt.
Siste redigering: 22. april 2014 12:13:01 av Thermocold
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 32     0
Noen som har peiling på om det går an å ta av dekselet på kjøleren på Nordcool CU 450 splitt? Virker som at aggregatet henger i de samme skruene som plastdekselet er festet med...
  (trådstarter)
   #6
 32     0
Jeg mener på den delen som er inne i kjølerommet. Det er 5 skruer i nederst og 2 oppe.
Får ikke til å åpne den, men kommer til å skifte termostaten fra toppen om nødvendig.
   #7
 9     0
Jeg har eksakt samme problem, og lurer på: Var det termostaten som var problemet?
Hvordan er det mulig å skiftet den? Det er jo ikke noe frontdeksel å ta av kaldsidedelen....?
Siste redigering: 14. mai 2017 23:20:29 av Byggerogrestaurerer

  (trådstarter)
   #8
 32     0
Ja det var thermostaten. Jeg monterte inn en digital thermostat (STC 1000) som har funket bra siden.

Husker ikke helt hvordan jeg skiftet - men tror det bare var å demontere termostaten....
   #9
 9     0
OK - takk! Problemet var vel at du ikke fant noe deksel å skru av for å komme til termostaten, og det finner ikke jeg heller. Den eneste ideen jeg har er å ta ut lysrøret, og forsøke å komme til bak/under det? Var det slik du gjorde det?
  (trådstarter)
   #10
 32     0
Mener å huske at jeg kom til fra toppen?

Fikk vel løsna termostaten ved å skru av reguleringsrattet og en mutter på utsiden tror jeg. Mener det bare var å dra den løs da.

Kan sjekke når jeg kommer hjem i kveld.