#51
 107     3
Vet ikke om jeg kan forklare akkurat det. Men en fordel er jo at den bare virker mot magnet. Og skal vel bare bli varm der den treffer kasserollen, og ikke sløse varme utenfor der?

Anbefaler ellers metalllist rundt. Vi valgte uten da vi ikke syntes det var så pent. Men har fått skår på kanten. Og det blir litt smuler rundt.

   #52
 22,342     Akershus     1

Dette skjønner jeg ikke. Kokeplater er da 1:1 ifht virkningsgrad, uansett type.
Induksjon varmer opp kokekaret direkte - varmen oppstår i gryten.

For de andre typene gryten indirekte. Varmetrådene varmer støpejernet som varmer gryten. For det første skal mere material varmes samt at mer varme avgis til omgivelsene
   #53
 38     1
Vi har det. Energibesparende og så sinnsykt deilig å he noe som varmer fort med små i huset!  Smile I tillegg kjøler plata seg fort igjen slik at de er mindre sjangser for at små hender brenner seg. Den skrur seg også av om det koker over  Wink
   #54
 275     Kråkstad     0
Det eneste jeg har å klage på med induksjon er at det ikke er like lett å dosere varme som på gass (som er trinnløst).  Men i forhold til keramisk /konvensjonelle plater er induksjon ekstremt overlegent og energisparende. Med induksjon går du ikke tom for gass heller....
Anbefales - men husk å ikke snu ryggen til den hvis du lager saus - det går uhyggelig fort å få varme i pannen :)

Og ja den "brummer" - og har innebygde kjølevifter :)

PS: på Netthandelen har jeg sett induksjonstopper gått for halv "butikkpris"
Signatur
   #55
 925     0

Induksjon er helt klart best, men jeg har en negativ greie. Min samboer jobbet på Expert og i fødselsdagsgave ifjor fikk jeg en komfyr med induksjonstopp. Super komfyr altså, men siden jeg jobber med kjøkken har jeg planlagt nytt nå i lang tid (lett å hjelpe kunder til å bli kjapt ferdig, men mitt eget er tegnet om og om igjen i 2 år og fortsatt ikke kjøpt..) og mitt nye kjøkken ville blitt så mye freshere med integrerte hvitevarer. Frittstående passer ikke inn og det blir så mye skitt..

SÅ, ulempen..fordi vi fikk denne da induksjon var rimelig nytt blandt hvermannsen, så var den veldig dyr..noe som da gjør at min samboer blir furten da jeg sier jeg vil ha integrerte hvitevarer..men det var jo en gave så jeg kan vel selge den..men så blir han sur og jeg får dårlig samvittighet..så jeg er stuck med en frittstående, MEN god komfyr. Dilemma.
Signatur
   #56
 106     Ringsaker     0
Her var det mange nyttige tips! (bare synd jeg allerede har kjøpt ovn da men... :)
Ang induksjon.... er det sånn at hvis magnet fester seg til kjelen så kan den brukes? ? eller er det motsatt?
   #57
 126     Nordland     0
Dersom magneten fester i bunnen, kan den brukes!  Smile
Signatur

   #58
 106     Ringsaker     0
Det var det jeg var redd for.... Smile har masse supre høyang polaris kjeler so jeg er så glad i! :(

Men takk for svar!
   #60
 806     0
Induksjon er mye raskere,faktisk raskere enn gass til å regulere temperaturen opp og ned. Dette gjør at vann koker raskt opp og matlagingen går raskere.

Induksjon bruker mindre strøm enn keramisk topp.

Plata blir ikke varm på induksjon slik at det er veldig liten sjanse for å brenne seg på plata. Barnevennlig

Kommer egentlig ikke på noen argumenter for keramisk topp.
Signatur