4 710    10    0  

Kombinert vaskemaskin/tørketrommel bra?

 660     Bærum     0
Jeg skal kjøpe en tørketrommel, og vurderer å kjøpe en kombinert vaskemaskin/tørketrommel. Finnes det noen gode kombimaskiner, eller vil man da få redusert kvalitet på vask og/eller tørk ifht å kjøpe en av hver (plassen er null problem). Fordelen er at jeg da vil få to vaskemaskiner (siden jeg har en i dag...)

   #2
 17     Oslo     0

Jeg skal kjøpe en tørketrommel, og vurderer å kjøpe en kombinert vaskemaskin/tørketrommel. Finnes det noen gode kombimaskiner, eller vil man da få redusert kvalitet på vask og/eller tørk ifht å kjøpe en av hver (plassen er null problem). Fordelen er at jeg da vil få to vaskemaskiner (siden jeg har en i dag...)


Vi har en nokså dyr sak med begge deler. Som vaskemaskin går den minst en gang om dagen og fungerer meget bra. Vi bruker den ganske sjelden som tørketrommel, men når vi gjør det synes jeg ikke den står noe tilbake for andre tørketromler jeg har hatt. Hvis du bruker tørketrommelen ofte tror jeg at jeg ville gått for to separate maskiner, men ellers ville jeg gått for en maskin.
   #3
 241     Jar     0
Blåser litt liv i denne igjen...
For kanskje 7-8 år siden kjøpte vi en kombinert vask/tørk av (billig)merket Hoover (jeg lot meg muilgens blende av stempelet "By Appointment to the Queen" eller hva det står (hoffleverandør i UK, men det gjelder kanskje støvsugere..?) og den lave prisen.
Poenget er i hvertfall at vi aldri fikk noe særlig sving på tørke-delen, vi hadde en reparatør innom som gjorde "noe" samtidig som han sa den ikke kunne stå der den gjorde da slangen (utløp, vil jeg kanskje tro?) var for lang - er ikke snakk om mer enn en snau meter til vasken.

Nå er vi faktisk drittlei av maskinen, den nekter å kjøre 90-graders programmer (som vi ikke kjører så ofte, riktignok), da bare tikker den i noen sekunder og så gir opp, vaskemiddel-skuffen spretter opp underveis i programmet, og vi synes vel egentlig ikke f. eks. hvitvask blir så rent som forventet (selv med bruk av pulver som vel har blekestoffer, om jeg har skjønt det).

Long story - vi vil ha ny maskinvare.
Men, der jeg sier at vi kanskje skulle gitt vask/tørk-kombier en ny sjanse, f. eks. en fra LG til rundt 10.000,- så er kona skeptisk og vil heller ha en ren vaskemaskin og heller etterhvert kjøpe separat tørketrommel (problemet her er at vaskerommet har sterkt skrånende tak og generelt lite plass, så det er absolutt en fordel å kun ha én enhet).

Hva er det siste "word on the street" når det gjelder kombimaskiner, er det bare å styre unna eller vil man kunne få noe man kan stole på i overskuelig framtid om man legger 10-12.000 i det?
   #4
 971     Krikaveien     0
Vi synes utfordringen var tørkekapasiteten. Hadde en fra Ikea som kunne ta 6kg vask men bare 3kg tørk- og da nå man enten vaske fryktelig mange maskiner
   #5
 194     Søgne     0
De fleste har bare halv tørkekapasitet (i kg) i forhold til vaskekapasitet. Og de fungerer dårligere enn separate maskiner.
Signatur
   #6
 158     0
Jeg og fruen hadde en kombimaskin når vi bodde i en liten hybelleilighet. Jeg syntes dette var genialt, helt til vi skulle vaske klær........... Det var nitrist fra start til slutt desverre. Er superenkelt nå idag med en vaskemaskin og en tørketrommel som siver og går samtidig hele tida Wink
   #7
 153     0
Lg sine maskiner er nok sannssynligvis noe av de beste kombinerte på markedet.

Hvis du har plass til 2 separate maskiner så er det alltid en fordel siden det er en del ulemper med vask/tørk;
- Mer slitasje siden dem går dobbelt opp
- Dårligere tørkeevne.
- Tørker du mørkt tøy så må du ofte ta en skylling før du kan vaske en hvit vask (masse mørk lo som setter seg fast på tøyet)
- En vask og tørk tar gjerne 3-5 timer og binder opp maskina veldig lenge så du kan ikke være skippertaksvaskeren som kun vasker på søndag.

   #8
 2 978     Vestlandet     0
Eg bles liv i denne tråden igjen, då det er få tråder om dette.

Er det nye erfaringar kring slike maskiner no 5 år seinare?

Eg forsøkjer å skissera opp mitt komande knøtvetle vaskerom, som må innehalda alt for mykje. Derfor vurderer eg om ei slik maskin kan erstatta tørketrommelen eg har no. Kuttar eg ut tørketrommelen, får eg meir plass til å hengja opp kleda. Tørketrommelen har vore lite i bruk tidlegare, men klart det er kjekt å ha ein gong i blant.
Signatur
HSt
   #9
 29 899     Lillestrøm kommune     0
Avfukter DD8L da går tørken så fort at vi har aldri vurdert tørketrommel
   #10
 2 978     Vestlandet     0
Har forstått at DDL8er bra. Det er dog ein ekstra ting å få plass til.

Eg vil ha ventilasjonsanlegg, så tørking skal gå greit. Dog særs lite plass til tørking.
Signatur