4,044    6    2  

Kombiovn + stekeovn eller dampovn? Tips til oppsett

 34     0
Heisann,
Trenger deres erfaringer på ett punkt. Vi pusser opp kjøkken, og ønsker dermed å ha to ovner. Men, vi er usikre på om vi skal ha en kombi damp/stekeovn som hovedovn, og en mindre stekeovn med mikro - eller om det er lurere med en stor stekeovn og en mindre dampovn. Man mister da muligheten til å steke i den lille ovnen. 

Hvordan har dere løst dette, og hvilke erfaringer har dere?

Mvh
Tor J.

   #1
 3,876     Asker     0
Vi har for øyeblikket tegnet inn to Siemens ovner. Den ene er ovn med micro og alle funksjoner. Den andre er Siemens sin fullsteam, som samtidig er en fullverdig stekeovn. Altså er begge 69-72 liter ca. Vi bruker micro lite, så det er OK at effekten på slike er litt skrall. Varme kaffen litt er stort sett det vi gjør.

Det skal merkes at disse ovnene er ikke i billig segmentet. Det er ca 20-25k pr stk.
Signatur
   #2
 1,333     Bergen     0
Vi har en kombiovn fra Husquarna samt en Miele dampovn i samme høyskap. I tillegg har vi en Miele mikro under platetopp. Kjøpte opp div utstillingskjøkken med hvitevarer da Huseby la ned i Bergen, ellers hadde vi aldri hatt råd til slike investeringer.

Erfaringene våre er ''kjekt å ha'', men vi får kun utnyttet dette ved spesielle anledninger. Dampovnen gir i og for seg gode resultater, men det er mye styr for bare én ingrediens i måltidet og litt stress når flere ting skal tilberedes på forskjellig tid.

Med en god kombiovn og en ordinær stekeovn i tillegg så tror jeg én kommer vel så godt ut - kanskje bedre også. Dampovnen vi har kostet ca 20k for 10 år siden og er den mest kostbare her. Da kan man kanskje få seg 2 gode stekeovner i stedet for.
Signatur
zyp
   #3
 460     0
Jeg kjøpte nylig en stek/damp-kombi og en litt mindre stek/mikro-kombi. For min del ser jeg for meg at de hovedsaklig vil bli brukt som henholdsvis stekeovn og mikro. At stekeovnen har dampfunksjon virker som kolvorok sier «kjekt å ha», og det er også praktisk at mikroen kan brukes som stekeovn nummer to ved behov.

Nå skal det sies at jeg aldri har hatt dampovn tidligere (og ennå ikke rukket å teste funksjonen på denne), så jeg har ennå ikke noe praktisk erfaring med det. Det kan jo hende at jeg undervurderer nytteverdien til dampfunksjonen og ender opp med å bruke den mye mer enn forventet, men det vil tiden vise. Smile
   #4
 1,355     1
Vi gikk for 3 Miele-ovner i samme høyskap når vi pusset opp kjøkkenet. En ren mikro, en ren stekeovn og en mindre kombi stekeovn/mikro. Da har vi muligheten til å bruke 2 stekeovner og 1 mikro samtidig, eller 1 stekeovn og 2 mikroer. Kjekt til jul, nyttår og slikt Wink

Nå skal det sies at vi alltid dampkoker poteter i mikro, så den blir mye brukt. Dessuten lager vi ofte ovnsbakte grønnsaker, da er det kjekt å ha en stekeovn til når man skal steke kalkun, ribbe, stek osv.

Men dyrt er det. Mener å huske at totalen kom på nesten 50k for de 3 ovnene.
   #5
 3,876     Asker     0
Merk også at en del av kombidamp ovnene ikke har en fullverdig dampfunksjon. Det kan tilsettes damp, men du kan ikke slenge inni vakumpakket biffstykker og få perfekt biff.

Selv digger jeg dampovn, og gleder meg stort til å få det!!
Signatur
KE
   #6
 3,673     Hordaland     1
For dere som vurdere å dampe i ovn, vurder ovn med vanntilkobling.
Selv hadde jeg to Siemens ovner i 3 måneder før de ble sendt i retur, ene var ovn+micro (og klarte ikke å poppe popcorn), den andre en kombidamp. Er glad jeg byttet ut kombidampen for det er en befrielse å slippe styret det var å bruke kombidampen til Siemens. Om du ikke har budsjett til vanntilkobling så kjøpe iallefall en ovn som har sluk som tilbakefører brukt vann til tank! Gå heller ned på størrelse på ovnen om du vil spare penger, det er mye plass i en 45cm høy kombidamp. Det finnes også damp+micro ovner med vanntilkobling.
Her koker vi det meste av middagene i ovnen.
Ett annet tips er muligheten for å lage egne programmer slik at en kan repetere ofte brukte funksjoner eller kombinasjoner av funksjoner.