4 286    11    4  

Kombiskap i kaldbod

 16     1
Jeg har et kombiskap som står i en kaldbod (isolert men ingen varme på) i garasjen. Det fungerer ikke om temperaturen faller under 10-12 grader. Finnes det noen løsning på dette, evt forslag til kjøleskap (trenger ikke frys) som fungerer på lave temperaturer?

HSt
   #1
 24 996     Lillestrøm kommune     1
Problemet er at du må sjekke klimaklasse, en kryptisk bokdtavkode som sier hvilken omgivelsestemperatur skapet tåler. 16C og 10C er de mest vanlige klimaklassene, men på hytta kjøpte vi et Kombiskap fra Grundig som virker ned mot -5/-15C.  Den har samme teknologi som deres fryseskap son tåler -15C men de ksn ikke garantere at det ikke fryser i køleskap derfor litt usikker min temp. Men det vil ikke stoppe før -15C. Om de har en modell som kun er kjøleskap vet jeg ikke.
   #2
 270     Østfold     0
Hei Vegardo07
Utfordringen kommer av at den sorte kondensatroerveggen/sorte platenbak på kjøleskapet blir for kald, i for lave omgivende temperaturer, det er der varmen slippes ut av kjølekretsen som blir absorbertfra matvarer og luften inne i kjøleskapet.
Når temperaturen blir for lav på kondensatoren fungerer ikke kondenseringen av gass over til veskeform ideeltog kjølekapasiteten reduseres på kjøleskapet, dette er et mer gjeldende problem i dag en for noen år siden,da det var mer normalt med R134a gass i skapene og i dag bruker de fleste R600a gass, selv om det samme skjer med skap som har R134 så tålte de litt laver omgivende temperaturer.

Her ser du litt mer info om klassene:

Klimaklasse


Kjøle-/fryseskap er beregnet på å fungere optimalt ved et gitt temperaturområde. De vanligste klimaklassene for skap som brukes under nordiske himmelstrøk, er klimaklasse SN og klimaklasse N. Det betyr at skapet fungerer optimalt ved en romtemperatur på hhv. +10 °C til +32 °C og +16 °C til +32 °C.

Klimaklasse Romtemperatur
SN +10 °C til +32 °C
N +16 °C til +32 °C
ST +16 °C til +38 °C
T +16 °C til +43 °C

Freezer Guard-teknologi: Unik Freezer Guard-teknologi gjør at fryseboksen kan plasseres i romtemperaturer under frysepunkt, ned til -15 °C. Fryseboksen passer derfor perfekt i garasjer og kalde kjellere.

Kombiskap med to kompressorer har individuell regulering av kjøle- og frysedel, og fremstår som det tryggeste valget.

På disse skapene kan man også skru av kjøledelen, mens fryseren fortsatt er aktiv.
Det tryggeste valget er klimasone SN kombiskap med to kompressorer, alternativt klimasone SN kombiskap med en kompressor, og god regulering mellom kjøle- og frysedel.

Litt på siden, men siden dette forumet er fult av slike egen produserte løsninger også, har hørt om folk som har løst det med en liten "petter smart" løsning, de har festet en varmekabel på kondensatoren og med en termostat, på denne måten varmer de opp kondensatorennår omgivende temperatur blir for lav. Smile

Signatur
HSt
   #3
 24 996     Lillestrøm kommune     1
Det stemmer dette, annet sted på BB ligger det info om at Elkjøp Geilo erfarer at Miele skap spesifisert for 10C ogdå fungerer ved 5C. Grundig skapene jeg nevnte over er bygd med en annen gassblanding. Problemet er at skapene stopper skikkelig og særlig for 16C skal det ikke mye uventet fall i temperatur før det stopper
TSt
   #5
 7 170     0
Dette er varmekabel for vannrør. Noen kan virke litt ut over spesifikasjonen de har slik en ser noen beskriver med Miele skap men ellers er det fysisk umulig å "lure" en enhet til å virke siden det er det fysiske i konstruksjonen og kjølemedia som benyttes som er problemet. Selg "skrotet" på finn.no og kjøp noe som virker.
  (trådstarter)
   #6
 16     0
Problemet er at Freeze Guard kun finnes på kombiskap og jeg trenger et fullsize kjøleskap
   #7
 5 979     Finnmark     0
Kan du ikke gjøre det enkleste, sette på litt varme i boden?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 16     0
Jo det er jo også en mulighet men boden er på 35 m2 så det vil jo gå litt til oppvarming
   #10
 5 979     Finnmark     0
Jo det er jo også en mulighet men boden er på 35 m2 så det vil jo gå litt til oppvarming

Del opp litt med en enkel skillevegg☺
Signatur