200    8    0  

Optimal plassering stekeovn+mikro

 30     0
Hei! Vi skal ha stekeovn og mikro plassert i samme høyskap (mikro øverst), og har to alternativer til høyden.

1. Bunnen av stekeovn parallellt med benkeplaten, og oppover. Mikro på toppen.
2. Bunnen av stekeovn plasseres 20 cm under benkeplaten, og oppover.

Alternativ 1 er estetisk finest ift innredningen, samt mest praktisk høyde for stekeovnen tror vi (har prøvd å teste ut hvordan det blir). Men mikro kommer veldig høyt.
Alternativ 2 er perfekt for mikro, men lurer på om stekeovnen blir for lav? Kun 40 cm blir da over benkeplaten.

Erfaringer?

Vi er ikke veldig høye, 160/170 cm.

HSt
   #1
 19 906     Sørum     0
Alt 2, vi satte liten oppvaskmaskin og stekovn som dette på en hybel
   #2
 292     0
Vi landet på å ha stekeovnen ca 15cm nedenfor benkeplate. Nå har vi mikro ved siden av og kaffemaskin over stekeovn. Veldig fornøyd med det. Synes det ser fint ut også
Signatur
   #4
 12     0
Vi gikk for alternativ 1, med bunn av stekeovn parallelt med benkeplate. Samboeren mente det ble penest slik mtp estetikk/symmetri. Vi er begge rett over 170. Bedre innsyn til stekeovn, dårligere innsyn til mikro. Men mikroen vår tilbereder man kun på tid uansett, mens mat i stekeovn så er det greiere å kunne se og avgjøre deretter.

Dette ble en god løsning, for vår del Smile

HSt
   #5
 19 906     Sørum     0
Jeg har micro høyt hjemme, må klatre opp for å stille inn programknappen så jeg var sikker på at den skulle lavere.
zyp
   #6
 240     0
Jeg har en lignende problemstilling selv. Hos meg blir ikke høyskapet stående inntil benk, men ved siden av kjøle- og fryseskap. Sistnevnte er 180cm og alt skal i 220cm-stammer, så jeg får en 40cm skapdør øverst. Jeg kan ikke fordra skapdører som står ut i rommet i hodehøyde, så de skal åpne oppover, og jeg ønsker derfor å bruke de samme 40cm-dørene øverst i alle høyskapene.

Hvis mikro hadde hatt dør som åpner til siden så tror jeg det hadde funket greit å montere den helt oppunder 180cm, men jeg ser for meg en kombiovn med dør som åpner nedover, og da vil det nok bli mer praktisk å montere den lavere. Mistenker at jeg kanskje ender opp med 20cm åpen hylle mellom microen og skapet i toppen.
  (trådstarter)
   #7
 30     0
Takker for alle innspill 😊

Vi målte i går, litt fram og tilbake, og jeg tror konklusjonen ble alternativ 2. Altså 20 cm under benkeplaten. Det blir den mest behagelige og praktiske arbeidshøyden for oss.

TSt
   #8
 4 640     0
Hva som blir pent og ikke avhenger jo litt av hva en har ved siden av. Med 20cm Ikea skuff øverst ved siden av er TS sin løsning også pen.