883    15    2  

Pyrolyse

 38     0
Helt grønn når det gjelder pyrolyse (og katalyse). Har en komfyr som er over 20 år, og uten noen andre finesser enn varmluft.
Noen som har erfaring med pyrolyse-selvrensfunksjonen i stekeovn?
Syns det høres litt skummelt ut. Har også hørt at det lukter mens pyrolyseprogrammet går? Giftige gasser? Farlig for barn/kjæledyr?  Brannfare mtp at det blir hele 450-500 grader varmt? Vil katalyse være en bedre løsning? Takknemlig for svar. Smile

   #1
 1 783     Asker     0
Pyrolyse er fantastisk. Kjører det ikke ofte, 1-2 ganger i året, men ovnen blir da som ny. Som da man tok av plasten. Helt fantastisk. Blir nesten overrasket hver gang jeg kjører den.
Signatur
   #2
 35     0
Ville ikke vært foruten, brukes fort en gang i måneden hos oss. Ren ovn med rene steke brett er mye kjekkere å lage mat i.
Det stemmer at ovnen blir varm, men den er da konstruert for dette. Når den er korrekt plassert/innebygget med påkrevd ventilasjon bak, blir det ikke bekymringsverdig varmt i tilstøtende konstruksjoner.
Vår Siemens ovn er en tidlig utgave med pyrolyse, det lukter ikke noe når prosessen pågår. Ovnen er utstyrt med filter (katalysator) som til vanlig matlaging brenner av os/lukt, om denne også hindrer lukt under pyrolyse skal være usagt. Ovnen låses under pyrolyse og kan ikke åpnes før programmet er ferdig og ovnene er avkjølt, så ingen fare for de nysgjerrige...
HSt
   #3
 19 906     Sørum     0
På flere modeller må glideskinner mm tas ut før behandling, bare til info
   #4
 659     Trøndelag     2
Fungerer helt suverent.

Vår 10 år gamle Siemens har ingen «løse»  riller eller glideskinner som kan (skal) tas ut, og brettene blir også som nye etter en pyrolyserunde.
HSt
   #5
 19 906     Sørum     0
det finnes variasjoner så jeg husker bare jeg har sett disse merknadene hos flere
   #6
 1 308     Sørlandet     0
På vår 11 år gamle siemens heter det seg at de skal tas ut. De er riktignok glupe nok til å både selge brett og skinner som tåler pyrolyse som tilbehør🧐

Rett på siden av stekeovnen med pyrolyse har vi en sånn kombiovn (mikro/ovn) den har ikke pyrolyse og det er dypt savnet.

   #7
 35     0
Pyrolyse på gang i vår Siemens, stekebrett står i da det ikke er metall glideskinner på denne.

Pyrolyse  - image.jpg - happy

   #8
 12     0
Dette er hentet fra vår bruksanvisning, 1 år gammel Bosch stekeovn:


Fare for helseskader!


Under rengjøring med rengjøringsfunksjonen varmes ovnsrommet opp til svært høye temperaturer slik at rester etter steking, grilling og baking brenner opp. Da frigis det damp som kan irritere slimhinnene. Luft ut kjøkkenet grundig mens rengjøringsfunksjonen er i gang. Du må da helst ikke oppholde deg på kjøkkenet. Hold barn og husdyr på avstand.


Har selv et lite spørsmål:
Setter dere stekeplate å stekerist i ovn ved bruk av pyrolyse?

I vår bruksanvisning står det at medfølgende emaljert tilbehør kan settes i ved bruk av pyrolyse. Men IKKE ristene, da disse vil kunne bli misfarget. Står ingen ting fornuftig om "stigerne" (de på sidene som platene står i). Men disse ser da vitterlig ut til å være av samme materiale som stekeristene? Og stigerne må da vel stå i for å holde/bære den emaljerte bakeplaten? Blir ikke klok på dette.
   #9
 1 308     Sørlandet     0
Hehe de skriver mye rart for å unngå søksmål.... er virkelig ikke så dramatisk som bruksanvisningen vil ha det til. Jeg pleier å sette på kjøkkenbentiøatoren på laveste innstilling. Den tar det meste av lukt som måtte oppstå.

Jeg tar ut alt siden ingenting av hverken stiger, rister eller stekeplater er «godkjent  for pyrolyse. Men ser av tilbehør siden på siemens at det finnes. Sikkert mange andre ovner som leveres med godkjent tilbehør.

Vår ovn har tre trinn på pyrolysen. Dess skitnere dess høyere trinn. Som ny hver gang. Kan lissom ikke skryte nok av denne funksjonen.

Når det gjelder stigene dine tror jeg at jeg hadde latt de stå i. Iom at det ikke står noe spesielt i bruksanvisningen.