27,869    11    26  

Siemens oppvaskmaskin tar ikke inn vann -hva er problemet?

 284     Oslo     11
Jeg har en Siemens oppvaskmaskin. Vet ikke hvor gammel.
Når jeg starter den, så går den som vanlig i 15 sekund ca, til den skal ta inn vann, så stopper alt opp. Den "klumpen" som styrer vanntilførselen står bare å "buzzer/summer".
Har renset det som fins av filter inni selve maskinen. Har også tømt noen liter vann inni maskinen, og den pumper alt ut igjen, så pumpa er det ingenting i veien med…

Noen som har noen råd?
Signatur

   #1
 6,701     Akershus     3
Jeg klødde meg i hodet over en liknende problemstilling for noen år siden. Jeg gjorde det meste med maskinen uten at det gav resultat. Til slutt viste det seg at den lille hendelen/bryteren på servantbatteriet som man kan åpne og stenge vanntilførselen til maskinen med var satt i stengt posisjon. Sannsynligvis skjedde dette da min bedre halvdel rengjorde servantbatteriet.

Så om du har en slik ville jeg først ha forsikret meg om at den står i åpen posisjon. Ellers har jeg ikke så mange tips til deg Smile
   #2
 1,323     Østlandet     2
Det er nok antagelig magnetventilen. den som står og summer, som sitter fast.
Steng vannet, ta av slangene inn og ut på ventilen, start maskinen og sjekk om ventilen åpner ved å blåse igjennom.
Skift ventilen  ;)
  (trådstarter)
   #3
 284     Oslo     1
Ok. Er det slik at magnetventinlen er strømstyrt? Såg det sto 220-240V på den…
Er det å be om trøbbel, hvis jeg demonterer denne? Har på følelsen at det ligger masse skitt samlet en plass… Tittet inn bak maskinen, nederst, der såg jeg en liten beholder med en svamp i(?) skal den være fuktig?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 284     Oslo     1
Er det dette som er magnetventilen? Det er hvertfall denne som buzzer/summer...
Siemens oppvaskmaskin tar ikke inn vann -hva er problemet? - bilde-112.JPG - acedynamite
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 284     Oslo     1
Prøver kundeservice.. mulig det koster både skjorta og buksa med service. Mulig det er billigere med en ny…?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 284     Oslo     1
Har prøvd det mange ganger… Funker nok ikke.. Prøver å skru av aquastopen… Mulig det er et filter der som kan renses..? Er det nok at jeg tar strømmen på oppvaskmaskinen, eller må jeg ta strømmen på kjøkkenet? Det er vel kun oppvaskmaskinen som styrer/regulerer vanninntaket?
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 284     Oslo     1
Fikk tatt av magnetventilen/aquastop.
Filteret inni var helt fint. Må nok bytte denne… Er det vanskelig? Står jo litt om hvordan du gjør det på nett da… Mulig denne er like dyr som ny maskin…?
Signatur
   #10
 39     0
Gammel tråd, men jeg har nøyaktig samme problem - ingen vanntilgang plutselig. Det er ikke bryteren på servanten som er av (den er åpen) - når maskinen skrus på kommer en lav durelyd (tror det kommer fra den delen som trådstarter har avbildet - den omslutter vanntilførselen. Har prøvd uten hell å skru den opp for å titte inni. Lukter dette at jeg uansett må ha en reservedel, og like gjerne kan bestille service, eller er dette noe enhver idiot kan ordne selv?