#21
 27     1
Huset kom i går og i dag ble de ferdige med bjelkelaget. Rent visuelt, uten at jeg har kontrollert lodd og vinkel på veggene, eller høyder på bjelkelaget, så ser det bra ut. De ferdige elementene fra fabrikk er satt pent sammen, og dekt med plast siden den øverste delen av veggen er ferdig isolert. Så langt ser material og byggkvalitet bra ut. Ser at noen spiker rader på veggene ikke er 100 % rette, men det er kun pirk fra min side. Kommunikasjonen har bedret seg og jeg føler at vi snakker sammen, ikke mot hverandre. Det hjelper på tilliten, hvertfall fra min side. Jeg skal opprette en husbyggerblogg med mine objektive erfaringer, som forhåpentligvis kan hjelpe husbyggere til å unngå feilene vi har gjort i prosessen.

   #22
 705     Vestlandet     0
Hvor skal dere bygge, mat72?
Det er vel forskjellige erfaringer alt etter hvilke lokale forhandlere man har hatt kontakt med (slik det også er med andre husleverandører). Disse her som bruker Hordaland sitt kontor er hvert fall veldig fornøyde. http://www.byggebolig.no/bygge-nytt-hus/vi-bygger-iec-hus-zara-family/msg649906

Bra at det har fobedret seg hos dere, FredRaw! Jeg ser frem til å følge med på byggebloggen deres.
   #24
 27     0
Hei mat72, jeg holder på å bygge et Alexandra hus, det er tett utvendig og taksteinen kommer i dag... hvilke erfaringer er du ute etter? Tekniske? Utførelse? Kommunikasjon?
   #25
 1 806     Trondheim     1
Prosjektgjennomføring er kjempevanskelg.
Spesielt når det er en profesjonell part skal jobbe "mot" en uprofesjonell .
Det man aldri lærer på skolen innenfor prosjektgjennomføring er kommunikasjon.
Å etablere en felles platform der begge parter forventninger og krav kommer til syne er til tider veldig krevende.
Jeg opplever at de typiske representantene for utbyggerfirmaene ikke har byggteknisk bakgrunn og forståelse. De har som regel alt for mye å gjøre og er dårlig skolert på konflikthåndtering. Det er ikke alltid ett godt utgangspunkt.   #26
 27     0
Helt enig med deg 2rgeir. Hvis mann ikke er på "bølgelengde", så blir selv de enkleste ting vanskelig og skaper mye unødig frustrasjon. Bare bruk av tekniske ord og uttrykk kan være krevende da ikke alle nødvendigvis har den samme forståelsen. Kommunikasjonen har så langt vært den største utfordringen med IEC-Hus, den er riktignok mye bedre. Jeg har bakgrunn som tømrer og har i tillegg nå en så fleksibel jobb at jeg kan følge opp prosjektet mitt grundig. Hvis du skal gjøre mye selv, så vil jeg anbefale deg mat72 om å følge opp den minste lille ting, helst ha med deg en som har erfaring med å bygge hus (hvis du ikke har det selv). Får du derimot en nøkkelferdig løsning, så tror jeg du slipper unna mange bekymringer.