2 969    6    0  

Priser IEC-hus nøkkelferdig - "Fra kr xxx"

 242     0
Fikk tilsendt en katalog og prisliste fra IEC-hus forleden dag (brukt katalog, med andres tegninger/skisseringr i, og møkkete på baksiden - god start, haha), og ser at de oppgir priser nøkkelferdig. De har selv lagt ut prislisten i eget innlegg på siden her også.
Men så står det på nøkkelferdig-prisene "fra". Og som juristen jeg er, så lurer jeg litt på hva "fra" innebærer - de har jo også en oversikt over nøkkelferdig hus, men prikker som avmerker hva disse inneholder. Noen som vet, evt om IEC-hus kan klargjøre, at "fra"-prisene inneholder alt som er prikket av i prisliten for nøkkelferdig hus? Og at de velger å skrive "fra" fordi det da inkluderer en viss standard-pakke som oppgitt i prislisten, og ikke evt tillegg folk ønsker å gjøre ved annet gulv, dyrere fliser, større kjøkken osv...?
Det finnes jo nok av eksempler på slike "fra"-priser, som viser seg å være en pakke som nærmest er ubrukelig til noe som helst, enten det gjelder hus eller helt andre ting, som blir en slags lokkepris, der man i realiteten MÅ påregne en god del tillegg.

   #1
 307     Nord-Hordaland     0
Jeg er sikker at IEC skal tjene penger som alle andre så et nøkkel ferdig hus har nok et kjøkken/bad som et sparsommelig utstyrt, El- punkt slik at det akkurat tilfredsstillelse krav i NEK, Parkett, fliser, dører, trapp etc av en standard rimelig type.

Det er nok helt sikkert mulig og flytte rett inn i et standard hus, men vil tro at alle som bygger hus (kanskje den største investeringen de noen gang gjør i livet) ønsker og gjøre et personlig preg på det og gjøre endringer som er tilpasset akkurat dem. Derfor vil nok de aller fleste kontraktene ha en pris som er en god del over "fra" prisen som står i katalogen.

Om det er lokkepris... tja... det er vel slik alle oppgir prisen på sine nøkkelferdige hus da Smile
Er jo ikke akkurat salgsfremmende og ha nøkkelferdigpris med høy standard og tilsynelatende være 1 mill ++ dyrere en sine konkurrenter.

Og sende ut en brukt skitten katalog til en potensiell kunde burde ikke vært mulig spør du meg.
   #2
 705     Vestlandet     0
Har du fått tilsendt produktguide av dem også? Der står det hva som er inkludert og hvilke endringer man kan gjøre. F.eks gulv, vegger, kledning, takstein, dører, peis osv. Noe er gratis å endre mens andre må man betale ekstra for.
  (trådstarter)
   #3
 242     0
Nei, produktguide fikk jeg ikke. Men så fikk jeg jo og en skitten og brukt katalog, så det ville vel vært i overkant å forvente en produktguide kanskje ;o)
Får kontakte de etter dette da...
   #4
 25     0
Hei!

Først og fremst må vi få lov til å beklage at du har mottatt en katalog som er møkkete og inneholder andre tegninger etc. Vi har gode rutiner for utsendelse og vil nå undersøke hva som kan ha skjedd i dette tilfellet. Ønsker du en ny katalog sender vi gjerne det til deg.

Når det gjelder spørsmålet du reiser vedrørende «fra» priser har den en enkel forklaring, og er ikke et forsøk på å skjule noe som helst, snarere tvert om.
Årsaken til «fra» priser, er at prisen på huset kan variere ut fra flere faktorer. Dette være seg endringer du som kunde ønsker å gjøre eller forhold med tomten du skal bygge på. Spesielt er det dine muligheter til å påvirke produktet, som naturlig nok kan påvirke prisen.

Som du beskriver fremkommer det av oversikten hva «fra» prisen inkluderer. Dette er prisen på vårt standard kataloghus, slik det fremstår i katalogen, med vår standard leveranse. Denne leveransen fremkommer av vår produktguide, som vi gjerne sender til deg. Vår standard pakke er ikke ubrukelig, men fullt ut brukbar og det er ikke nødvendig å «ta høyde for» en god del tillegg.

Vi kan fort nevne;

- 3 stavs eikeparkett
- Kjøkken fra Norema/Sigdal
- El-punkter ihht. NEK 400
- Fliser på alle våtrom (20x20)
- Balansert ventilasjon
- Malte slette overflater (valgfri farge)

Vi håper dette ga deg de svarene du ønsket i denne omgang, og du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å kontakte oss om det er noe mer/ annet du lurer på.

Mvh. IEC-HUS
v/ Berge Lavik
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 242     0
Hei IEC-hus,

Takk for tilbakemelding!

Jeg må presisere at jeg bortsett fra den uheldige katalogen har et godt inntrykk av dere. Vi er den spede begynnelse mtp planlegging, og har ikke en gang kjøpt tomt. Og det er svært dårlig respons fra flere av deres konkurrenter bare på forespørsel om katalog og prislister. Dere sendte i det minste en katalog, og jeg forstår at det naturligvis ikke var tilsiktet med en brukt og møkkete variant Shocked)
Dere har en oversiktlig og grei prisliste i forhold til de fleste av deres konkurrenter, men likevel ønsket jeg klargjøring av denne ene lille tingen, som dere nå har gitt på en fin måte.
I forhold til junglen av huslevrandører som finnes, tenker jeg at det er viktig å presisere dette, siden jeg ser at innlegget mitt kan gi inntrykk av dere ikke har opptrådt ryddig og redelig. Dette er altså ikke tilfellet.
Når det er sagt har jeg også sendt en henvendelse til dere via deres kontaktskjema på nettsidene deres - dette er nok en drøy uke siden og jeg jeg har ikke mottatt noen tilbakemelding. Jeg forstår at slikt ofte kan ta litt tid, men etter en uke uten svar på en grei forespørsel, så begynner man jo å lure på om man hører noe i det hele tatt, så responstiden deres kan jo være grei å jobbe med kanskje?

TS
   #6
 25     0
Hei! Du har nok dessverre hatt litt uflaks. Vi besvarer henvendelser fortløpende, men de videresendes til din nærmeste boligkonsulent og da har det nok skjedd en menneskelig feil her. Vi skal finne fram til denne meldingen og få besvart deg så raskt som mulig!

Takk for tilbakemeldinger, dette er med på å kunne gjøre oss bedre!
Signatur