#531
 1     moss     1
En utfordring:

Jeg har en liten veggnisje på kjøkkenet - 23 cm dyp og 80 cm bred - hvor jeg gjerne skulle hatt et grundt skap med hvite abstrakt-dører og eik-sideplater. Finner ikke noen skap i faktumserien som er grunne nok og har sett på baderomsinnredning med hvit høyglanset front som et alternativ, men der er skapene igjen altfor grunne (14 cm i Godmorgon-serien) Vil gjerne utnytte plassen best mulig.

Er det noen som har noen gode og kreative løsningsforslag? Er det mulig å kombinere baderomsstammer og kjøkkendører på måter jeg ikke har funnet?

bex
   #532
 4,293     Østlandet     1
kjøp standar ikea skrog, skjær 2xbunn og 2x topp i ønsket dybde,  bruk det du kan av orginale skruer og treplugger,  skru inn par 2-3 skruer på vær side etter behov.  bor da hull bakerst i skapet tilsvarende di som er foran i di høydene du trenger hylleplater.
Signatur
   #533
 110     Bergen     1
Kjapt spørsmål - 80cm koketopp over 60 cm komfyrskap, går det greit? Må jeg inn og kutte noe i skapene ved siden av?
bex
   #534
 4,293     Østlandet     1
nei di fleste benkeplatene bygger kun noen få cm ned i benkeplaten, i verstefall er det bare og ta stikksagen og lage noen spor i underskapene,  jeg ville snakket med kjøpsstedet om hva kravet er forhold til varmgang.
Signatur
   #535
 110     Bergen     2
Har et lite spørsmål til her..

Jeg skal ha inn et Ikea hjørneskap (nede) på 120x60cm. I forbindelse med dette lurer jeg på:

- Jeg ser at bredden faktisk er litt mer enn 60, som om det er "ferdig foret". Dette skaper litt utfordring med hensyn til symmetri mellom over- og underskap videre bortover benken. Hvordan kan dette løses? Lurte på å fore oppe og, men blir jo bare noen cm, og vanskelig å få pent.

- Ved siden av dette hjørneskapet skal det stå en kildesorteringsskuff. Er den "innebygde" foringen nok til at skuffen ikke kommer i konflikt med skapet, eller har jeg et problem her??

På forhånd takk for alle svar  Smile
bex
   #536
 4,293     Østlandet     2
hvor mye er det snakk om?  kan du bruke en skapside eller ligende? da får du 16mm foring i toppen, og blir da nesten usynlig, eller du kan bruke en dekkside som trekkes  ut i høyde med skapdørene, blir også pent.
Signatur
   #537
 110     Bergen     1
Hei, takk for svar.

På tegningen virker det å være ca. 4cm.
Så da blir 16mm litt lite. Vet ikke helt om jeg skjønte det med å "trekke ut i høyde med skapdørene"?

bex
   #538
 4,293     Østlandet     1
det jeg mente er at viss du bruker en  skapside, hylleplate eller lignende (hvit) og skru denne på siden av skroget, vil du få en liten foring på 16mm.    denne vil da gå flush med skroget.  bruker du en dekkside eller sokkel ( i dørenes farge) kan du skru denne flatt på siden av skroget og trekke den ut ca 18mm (kommer ann  på tykkelse på døra)  vill da dekksiden gå med flush med fremsiden av døra.
Signatur
   #539
 225     aurskog høland     1
hei, vi tenker å ha kjøkken øy.vi ønsker 3 60 skap på vær side av øya,men den siden som er ut mot spisegruppen vil vi ha vitrine dører, kan vi bruke vitrine dørene til overskap på underskap?
   #540
 225     aurskog høland     0
hei,trenger litt hjelp her, har tegnet kjøkken å tenkte å ha det takhøyt,men har fått ett problem,over vitrine skapene er det 7,8 cm opp til taket å over kjøleskap å ovn er det 14.5 til taket,hvordan løser jeg dette? tenkte å kjøpe sukkerbit list å montere i toppen..
Hjelp til planlegging av IKEA kjøkken - ikea marthe.jpg - casperak