557    22    1  

Hvilken sag for fine kutt i dekksider

 90     0
Må lage foring mellom to kjøkkenskap (IKEA) som har typiske IKEA-fronter med struktur. 

Benytter dekkside til dette, men er ikke god nok med håndsag til å få det fint, samme hvor mange runder med maskeringsteip jeg drar på før jeg sager (sirkelsag med parallellanlegg eller fin håndsag) blir det noe flisete enkelte steder i kuttet. 

Tenkte leie sag for jobben, er det dykksag som gjelder eller kan jeg benytte bordsag? Andre alternativer?

TSt
   #1
 8 451     0
Med dykksag blir det i allefall helt perfekt. Jeg investerte i det nettopp når jeg så at det var en 3-4 kjøkken prosjekter jeg skulle være med på. Etterpå har jeg angret at dykksag ikke var blitt kjøpt tidligere.
  (trådstarter)
   #2
 90     0
Jepp, var på nippet til å gå all inn når bosch endelig slapp blå batteri-dykksag, men kjipa skikkelig ned og gikk for Metabo sirkelsag til 1/5 av prisen og ambisjon om føringsskinne på sikt. Driver ikke sååå mye med oppussing, så det har fungert helt greit, men akkurat nå kom den til kort gitt.
   #3
 20 590     Akershus     0
Jeg bruker Gjerdesaga, lite løft på bladet, langsom mating og pensiden opp for å minimere riving.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 90     0
Blir fine kutt med gjærsaga, men kuttet er for langt til at jeg får lurt det til med den samme hvor mye jeg snur og vender på emnet.
HSt
   #5
 27 281     Lillestrøm kommune     0
Dykksagen Bosch igjen, men du klarer deg fint med ledning utgaven. Jeg kuttet foring i fullhøyde målte bredde oppe og nede og la på skinnen og sagde. Og igjen sagde fra rettsiden (det genererer normalt 200 svar men ja det er helt grei og sage fra rettsiden)
   #6
 20 590     Akershus     0
Og jeg tilhører motsatt leier. Wink
Uansett, ville valgt minimum dybde og langsom føring for minst mulig riving.
Signatur
HSt
   #7
 27 281     Lillestrøm kommune     0
Ja med Bosch Dykk sagen trenger en ikke tenke på dette en ser rettsiden hele tiden og det blir ikke en eneste flis

  (trådstarter)
   #8
 90     0
Lite å få tak i på leiemarkedet i Trøndelag gitt. Har som sagt en Metabo sirkelsag, vil jeg komme i mål med føringsskinne til denne, så det blir «dykksag light ? Ser ut som min lokale Coop har denne:
https://coop.no/sortiment/obs-bygg/verktoy-og-tilbehor-3d614934/elektrisk-verktoy/tilbehor-elektroverktoy/metabo-foringsskinne-fs160c-1600mm/?variantCode=777657
   #9
 20 590     Akershus     0
En kan få brukbart resultat med å bruke en rettholt eller en rett platekant også. Det blir litt avhengig av hva en har og hvor stort behovet er.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 90     0
Har brukt rettholdt og tvinger litt når jeg kuttet walls2paint, men synst ikke kuttene ble så voldsomt fine av den grunn. De ble rette, men fliset litt