121    8    0  

Kappe ikea front

 10     0
Hei! Noen som har hatt suksess med å kappe ikea kjøkkenfronter? Har et 40 skap som jeg vil få ned til 20cm!

Takk for hjelpen Grin

TSt
   #1
 7 099     0
På de fleste fronter har jeg ikke noe tro på dette. Men Ikea har jo 20cm front så må kjøpe den.
   #2
 19 353     Akershus     0
Å korte inn selve skapstammen kan være mulig. Problemet med dør/skuff/front er at en får ubehandledekuttflater. Kanskje en kan kappe skapet og bare kjøpe ny, smalere front?
Signatur
TSt
   #3
 7 099     0
Stammene kan kuttes ned men det er endekant på snittet og utforming av dette jeg ikke mener en får bra. er det ut om en kant kan det kanskje være mulig hvis en ikke ser så mye der men mye er foliert e.l. så det blir mange overganger og kanter som er umulig å lage makne til det de er ellers.
   #4
 3     0
Det er ikke nødvendig siden elkjøp selger benkeskap billig. Epoq er samme dimensjon som faktum bortsett fra bakre hull til skuffeskinner, lett å skru med en vanlig treskrue ..... Og de er billige....
HSt
   #5
 24 905     Lillestrøm kommune     0
Nå skriver vel ikke TS at det er et gammelt kjøkken men for de som har gammelt ikea kjøkken er tipset bra. Men enig at fronter er ikke nødvendigvis godt egnet til å kutte, men skapstamme kan en gjøre mye med, 20cm dør er jo standard på ikea så her er en tur til ikea lurest.
   #6
 3     0
Jeg har laget nye bambusftonter selv. Prosjektet blir helt ferdig snart. Kommer til å legge ut bilder her etterpå. Og frontene er kuttet med vanlig håndholdt AEG sirkelsag kjøpt for 500 på finn...
Kappe ikea front - DSC_0669.JPG - Cmiki
HSt
   #7
 24 905     Lillestrøm kommune     0
Heltre kan kuttes, det er langt mellom heltre dører fra Ikea, men noen kan det kanskje være

Husk at heltre bør være behandlet på begge sider eller blir de krumme av fukt påvirkning

Ellers er dykksag enda bedre valg, men i noen tilfeller så går det også bra med sirkelsag. Men enig den er mye dyrere.

   #8
 1 585     Trondheim     0
I bredde eller høyde? Hva slags fronter er det? Bilde?
Jeg tilpassede høyden på 40cm høyglanshvit MDF front fra IKEA med godt resultat. (Kjøpt brukt kjøkken og hadde behov for en 40cm benkeskapfront men hadde bare en overskapsfront i 40cm bredde)
Kappede av enden av fronten Ca 1mm med kapp-og gjærsag (presisjonsblad). Siden kappede jeg fronten i riktig høyde -1mm Og limte på den avkappede endelisten med hurtigherdende hvit konstruksjonslim. Resultatet er meget godt-man skal vite at det er gjort for å se skjøten.
Mvh
Sakke