Underlimt vaskekum på IKEA er faktisk dyrt. Fikk pris på en steinplate 240cm lang med to kummer. Skulle ha 17000:- Ble til at jeg kjøpte heldekkende stålplate med to kummer til under halve prisen.
Laminat, stein og heldekkende stål over ei trefjøl er vel ikke helt sammenlignbart sånn rent prismessig? Stein er generelt en dyr løsning på benkeplater. Der flakser tusenlappene raskt pr meter avhengig av steintype og utforming. Ikke rart ei trefjøl med stålplate er billigere kanskje?
Ikke rart ei trefjøl med stålplate er billigere kanskje?
Nei det er ikke så rart. Men hvorfor velge en limt løsning, være seg stein eller laminat/tre. Uansett blir det spalter/fuger som er arnested for mikrober. Allerede på femtitallet skjønte man at det bør stilles hygieniske krav til et produksjonssted som et kjøkken. Heldekkende stålplate på oppvaskbenken ble derfor allemannseie utover siste halvdel av forrige århundre. Men nå ser det ut til at kjøkkenets benker ikke primært skal brukes til matvareproduksjon, men utstillingsplass for diverse kostbare kjøkkenredskaper. Mitt innlegg var derfor; hvorfor velge en limt løsning med spalter istedet for en hygienisk sett bedre løsning. Spesielt når heldekkende stål også blir billigere.
Bakterier i underlimte og planlimte vasker? Man må velge hva man synes er fint og passer.
Forresten, hvis vi er så opptatte av bakterier hvor mange av dere vasker og hvor ofte desinfiseres tastaturet på PC og mobiltelefon eller fjernkontrollen for TV? Skjer dette like ofte som dere vasker og tørker kjøkkenbenken? Ikke det nei?
Lekehusbloggen min
Terassebyggebloggen
260m2 bta trehus etter TEK07, Thermia Optimum G2 8kw i serie med 200ltr OZO Super. 180m energihull. Roth vannbåren varme.
Nei det er ikke så rart. Men hvorfor velge en limt løsning, være seg stein eller laminat/tre. Uansett blir det spalter/fuger som er arnested for mikrober. Allerede på femtitallet skjønte man at det bør stilles hygieniske krav til et produksjonssted som et kjøkken. Heldekkende stålplate på oppvaskbenken ble derfor allemannseie utover siste halvdel av forrige århundre. Men nå ser det ut til at kjøkkenets benker ikke primært skal brukes til matvareproduksjon, men utstillingsplass for diverse kostbare kjøkkenredskaper. Mitt innlegg var derfor; hvorfor velge en limt løsning med spalter istedet for en hygienisk sett bedre løsning. Spesielt når heldekkende stål også blir billigere.
Normalt renhold er vel mer enn godt nok tror jeg...
Tror ikke jeg har blitt syk av å produsere på mitt 12 år gamle norema kjøkken enda... he,he ;)
Forresten, hvis vi er så opptatte av bakterier hvor mange av dere vasker og hvor ofte desinfiseres tastaturet på PC og mobiltelefon eller fjernkontrollen for TV? Skjer dette like ofte som dere vasker og tørker kjøkkenbenken? Ikke det nei?
Hmmm, fokus?
Lekehusbloggen min
Terassebyggebloggen
260m2 bta trehus etter TEK07, Thermia Optimum G2 8kw i serie med 200ltr OZO Super. 180m energihull. Roth vannbåren varme.