#11
 37     0
HSt har rett, man bruker dykksagen fra oversiden for å få en fin kant Smile
Med andre ord, motsatt av en stikksag om du har tenner som peker oppover!

End of discussion!

   #12
 820     0
Bordsag der blir fin kanten under.
Omvendt på sirkelsag/dykksag, gjæresag. Den skal oppover.

Stikksag føler jeg er litt hipps om happ, men bruker metall blad der for finest kant.
Signatur
   #13
 25,029     Akershus     0
Min erfaring er at penest kutt får en der tanna går inn i emnet, opprevent kutt får en der tanna går ut av emnet. Med sirkelsag og klyving, kan det være et poeng å sette bladet med minimum høyde for å nå gjennom emnet. 
Så får hver og en eksperimentere med sitt utstyr.
Signatur
   #14
 2,047     klippdalen     0
jeg sagde benkeplata mi liggende opp ned.

med tanke på hvordan et sirkelsagblad roterer. så blir jo det rett veg for å unngå flising
TSt
   #15
 14,929     0
Bruker dykksag fra oversiden og benytter den også til oppvaskkum hull og plate topp.  Da skjærer en ut mot hjørnet og stopper der, da er "toppen" skåret helt igjennom og en kan bare benytte en vanlig håndsag til å sage ut resten inn mot hjørnet.  Sages det fra undersiden kan en slå opp "toppen" med så enkel metode siden en da ikke har skåret ut i hjørnet (grunnet at en sager med rundt blad).  

Også på rene tverrkutt sager jeg overifra med dykksag.  Tror dette også står beskrevet i bruksanvisningen på sagen.  

Jeg har benyttet dette på 4 kjøkken hittil, ingen med ferdigtilpassede benkeplater.