8,883    16    0  

Innspill på kjøkkeninnredning?

 971     Krikaveien     0
Jeg tegner kjøkken og måtte revurdere alt etter at vi fant ut at det gikk an å åpne mer av veggen.

Har nå kommet frem til et forslag til løsning, og hadde blitt veldig glad for innspill.
Forutsetninger er at vi ønsker spisebord/plass til minst 12, gjerne flere, det er tegnet inn til 18. Jeg ønsker en litt skjermet "arbeidsplass", men også med plass til flere som kan hjelpe til. Vi har mer kjølelagringsplass/spiskammers et annet sted (garasje), så dette er tenkt for "vanlig" bruk. Det skal ikke være mikro men kombidamp. Vurderer kjøleskuffer fremfor stående kjøleskap.

Det skal være to dører inn til stue, en ved øya og en fra spisestua. Den siste døren er ut i en mellomgang/vaskerom/grovkjøkken med egen inngang, hovedinngangen blir gjennom stua. Det blir trebjelker i taket, og antakeligvis enda mer glass i glassdøren - som kanskje ikke blir dør, bare glassparti.

Er litt usikker på om jeg liker skjenkløsningen på benken i enden av langbenken? Så løsningen på IKEA, men er usikker på å sette overskap på benken. Får man brukt plassen foran til noe egentlig?
Innspill på kjøkkeninnredning? - fra inngangsdør.jpg - Krika9
Innspill på kjøkkeninnredning? - ovenfraplan.jpg - Krika9
Innspill på kjøkkeninnredning? - fraglassdør.jpg - Krika9
Innspill på kjøkkeninnredning? - fra spisestue.jpg - Krika9
Innspill på kjøkkeninnredning? - fraskjenkhjørne.jpg - Krika9

   #1
 651     0
Liker dette kjøkkenet veldig godt!  Smile
- Er det IKEA-kjøkken? Ser ikke helt hvilken fronter du har valgt, bodbyn grå, eller Laxarby? Hvis sistnevnte ville jeg vurdert brunsvart stamme.

Skjenkløsning på kjøkkenet har jeg valgt fordi det for meg vekker minner, så hvorvidt det er fint eller ikke er ikke godt å si  8)  Du får ikke brukt plassen foran til stort, skapene har en dybde på 37cm syntes jeg å huske, benkeskapet 60, så dette er benkplass som går til spille. Men jeg har greit med benkeplass, syntes å se du også har det ellers, så da blir det en smaks/vurderingssak. -Men jeg har valgt skap som er 120x40cm, det ser ut til at du har valgt 100x 60+ overskap. Jeg har ikke valgt overskap, da det passer inn med en luftig avslutning på kjøkkenet mitt. - Du kan jo evnt prøve med 120x40 skap du også, jeg fant det ikke igjen i tegneprogrammet etter jeg fant det første gang, men skriv 120x40 i søkefeltet, så kommer det opp.

Stort og flott kjøkken!
Løp og kjøp før tilbudstiden er over Wink PS! Råder deg til å møte opp med en gang butikken åpner, for ellers blir du stående i kø halve dagen. Man må også regne med at det kan ta litt tid med hjelp. Jeg var 99,8% ferdig, men tiden flydde med konsulenten for det, men utrolig nok kan de fjerne/endre ting i sitt program som man egentlig ikke trengte (!!!!) , og det ble 5000 kr billigere enn først antatt gitt! (Så gjenstår det å se om alle ting jeg ønsker er på plass når byggesettet skal settes sammen, hehe;)
  (trådstarter)
   #2
 971     Krikaveien     0
Takk for svar, grønnsofa!!

Hadde absolutt tenkt å utnytte tilbudsperioden, 10% er en god del, altså, og jeg skal jo ha en god del mer på IKEA fremover.. Innreder et helt hus, gitt!

Jeg vurderer å trekke hele "langbenken" ut 10cm, slik at det blir 70cm dypt, det gir så utrolig mye bedre plass hvis man holder på med ting. Legger fliser/støper inn mot veggen. Det hjelper også en del fordi det kommer ned et avløpsrør omtrent på midten (er ikke på tegningen), reduserer dermed innkassingen. Så om det er 70cm benkeplate, og overskapet på benken tar 37, er det fortsatt 33cm igjen - det er jo en perm/stor tallerken? Hjelper litt det?

120x40, ja. Kanskje prøve med det. Jeg ble litt opphengt i like stort oppe og nede, men det trenger jeg jo absolutt ikke. Kanskje til og med finere med smalere oppe - mer skapfølelse.

Har valgt Bodbyn fordi den er malt i 5000-N, tenkte å male veggen bak i samme farge, bare helmatt, evt legge flis, men det tar jeg på sikt. Nå handler det mer om å få ting på plass og vite hvor mye jeg skal rive i helgen.  ;D
   #3
 312     Sørlandet- indre bygder     0
Hærlig kjøkken! Likte veldig godt at du har lang benkeplate, altså godt med arbeidsplass, pluss det rause spisebordet. Eg likar dårlig skjenkløysinga, men det er fordi du "mister" benkeplass, men du får sjølvsagt meir lagerplass til det du vil vise fram, og dekorativt er jo slike skap. Har du vurdert å flytte platetoppen til venstre for vasken? på den måten kan du bruke øya til arbeidsplass, hadde blitt fin arbeidstrekant.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 971     Krikaveien     0
Ja, jeg har vurdert å flytte platetoppen, men kom til at jeg synes det er viktigere med god kontakt med folk som sitter ved bordet når jeg lager mat - skjønt jeg er ikke 100% sikker enda. Hvis jeg legger platetoppen på langbenken slipper jeg jo også å ha fritthengende vifte...

Når det gjelder skjenken er utfordringen oppbevaring av servise/bestikk etc. Det går an å bruke baksiden av kjøkkenøya (37 dype skap), det er like tilgjengelig egentlig. Hm.

Det går evt an å finne et gammelt skap istedenfor, men jeg tenker at det er litt deilig å ha et stort rom til spisestua.
   #5
 49     0
Om du ønsker å skille det litt mer kan du evt snu øya 90 grader og la den gå ut fra veggen, med en liten forhøyning mot spisebordet, for å skjule noe av "rotet" når man arbeider, men det begrenser jo slik at man ikke kan arbeide fra denne siden. Det vil kanskje se litt rart ut mtp skapdørene også på siden mot bordet også.
  (trådstarter)
   #6
 971     Krikaveien     0
Marker;
Fint innspill! Skal se litt på det, eneste er at jeg synes det var litt fint å ha to gangsoner i kjøkkenet, slik at kokken (jeg) slipper unger som løper i min arbeidssone. De to dørene går ut i en stor stue, og man kan løpe rundt og rundt. Og vi er en stor familie...
   #7
 1,883     Sandefjord     0
Om du har stor familie, så ville jeg vurdert vanlig kjølespak kontra kjøleskuffer. Kjøleskuffer er kult det, men jeg synes det virker vanskelig å utnytte plassen i en skuff? Jeg har ingen erfaring med kjøleskuffer, men ser for meg at man må stable yoghurtbeger, rømmebeger, smør og påleggspakker i høyden? En skuff er vel 30cm(?) høy, og en skinkepakke er ca 1 cm høy. Da har man enten 29 cm med luft over skinkepakken, ellers så må man stable i høyden. Og da ser jeg for meg at det er vanskelig å se hva som ligger nederst.
Det hadde vært fint å få noen kommentarer fra noen som har kjøleskuffer og mange barn!

Hva med å fortsette høyskapene helt til vindusveggen og ha et (integrert)kjøleskap på høyskapveggen?

  (trådstarter)
   #8
 971     Krikaveien     0

Om du har stor familie, så ville jeg vurdert vanlig kjølespak kontra kjøleskuffer. Kjøleskuffer er kult det, men jeg synes det virker vanskelig å utnytte plassen i en skuff? Jeg har ingen erfaring med kjøleskuffer, men ser for meg at man må stable yoghurtbeger, rømmebeger, smør og påleggspakker i høyden? En skuff er vel 30cm(?) høy, og en skinkepakke er ca 1 cm høy. Da har man enten 29 cm med luft over skinkepakken, ellers så må man stable i høyden. Og da ser jeg for meg at det er vanskelig å se hva som ligger nederst.
Det hadde vært fint å få noen kommentarer fra noen som har kjøleskuffer og mange barn!

Hva med å fortsette høyskapene helt til vindusveggen og ha et (integrert)kjøleskap på høyskapveggen?


Ser at døren på høyskapsveggen ikke kommer frem på bildet - det er altså en dør der som gjør at jeg ikke kan fortsette høyskapene, ellers er det en god ide.

Har tegnet inn et stort kjøleskap og en stor fryser på tegninger, ved siden av komfyr&dampovn. Tenkte å kombinere med kjøleskuff i øya, kanskje? Fordelen med kjøleskuff er at pålegg/melk/egg etc kan være der- en venninne har det, og er veldig fornøyd. Vi har alltid pålegg samlet i en plastboks (IKEA Samla m/lokk), slik at det er lettere å sette alt på bordet samtidig.

Jeg tror jeg lander på å tilpasse øya slik at det er mulig å sette inn.
   #9
 312     Sørlandet- indre bygder     0

Ja, jeg har vurdert å flytte platetoppen, men kom til at jeg synes det er viktigere med god kontakt med folk som sitter ved bordet når jeg lager mat - skjønt jeg er ikke 100% sikker enda. Hvis jeg legger platetoppen på langbenken slipper jeg jo også å ha fritthengende vifte...

For å sei det sånn; eg har hørt at det kan sprute eindel når man steiker mat på øya, og vifta bråker som regel, så det spørs om det er nokon som vil sitte der akkurat da. Ellers så kan du vere sosial med dine gjester når du bruker øya som arbeidsstasjon. Dei kan til og med hjelpe deg med å skjære diverse til tacoen Smile
Signatur
   #10
 90     Ryfylke     0
Vi har platetopp på øy - for andre gang. Helt supert! Det er jo uansett litt plass til annet arbeid rundt.