498    8    1  

Kjøkkenbenk foran lavt vindu

 5     0
Vi skal bygge nytt kjøkken. Har lyst på masse benkeplass, men er to store vinduer som ødelegger mye. Vinduene er 50 cm over gulvet, og benken starter normalt sett 90 cm. Har snakket om å lage til benk foran vindu, slik at ca 40 cm blir "gjemt" bak benk. Litt usikker på hvordan dette vil sees ut i praksis. Er det noen andre som har gjort lignende?

   #1
 328     Sarpsborg     0
Kan det være en mulighet å ha luft under benken der den passerer vinduene?
Underskap foran vinduer vil nok bare virke klønete...
   #2
 679     0
Hadde samme utfordring, bare at mine var 70cm fra gulv. Jeg skifta ut vinduene slik at de nesten flukter med benken.

Har vært borti ca 5 cm lavere vindu, og det så helt greit ut. 40cm derimot tror jeg blir litt meget..
   #3
 17 653     Akershus     0
Lag en "brønn" og set nedi noe "kunst", foto, blomster, modellbåt...?
Signatur
   #4
 2 167     0
Det samler seg utrolig mye brødsmuler, boss, strikker og binderser, og i verste fall bestikk, nedi slike brønner. Etter mange års erfaring med det på et "arvet" feriested har jeg absolutt utelukke noen brønn ved min forestående stor-oppussing. Da heller redusere vindusstørrelsen.
TSt
   #6
 5 064     0
Med en løsning som Tovas beskriver har det gått bra med en hvit list på kanten av benkeplaten og som sticker litt opp, men når det blir byttet vindu forsvinner den på den plassen hvor den er mye dypere.
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Takk for gode tips. En såkalt "brønn" blir nok ikke aktuelt, da det vil samle seg masse smuler osv. Vi måtte nok ha lukket mellomrommet fra vindu til benk. Men jeg klarer ikke helt å se at det kan bli fint å se på, spesielt utenfra. Innenfra og, når man vet at 40.cm vindu er bak en benk. Så håpet på at noen hadde gjort dette i praksis, og det var mulig å få se bilder.

HSt
   #8
 20 528     Sørum     0
Med 40cm er vi enige, det fungerer ikke, dere må bytte vindu med et som ikke er for stort og justere kledningen etter dette. Det er ikke helt umulig å ha en vegg med forskjellig vindushøyde. Er det bare 5-10cm kan det fungere med en brønn når en lager denne smulekanten på bordplaten som nevnt over.