497    11    0  

Kjøkkenmareritt

 1     0
Fantastiske forum, her er det stort sett alltid svar på alt man måtte lure på. Håper noen kan hjelpe med to av de mange problemene som gjenstår på kjøkkenet vårt:

Vi har nettopp pusset opp kjøkkenet (i alle fall halvveis) og har støtt på utallige "nybegynnerfeil" til tross for at vi har brukt håndtverkere.

Problem nr 1: underskapene ble montert for lavt (vi er høye mennesker og har en 2 cm tykk benkeplate). Skulle helst hatt benkeplata minimum 5 cm opp.

Problem nr 2: vi ønsket fra starten å legge parketten etter at kjøkkeninnredningen var montert for å unngå sprekker pga tyngden av skapene. Når gulvet nå skal legges ser vi (selvfølgelig) at vi da ikke vil få ut oppvaskmaskinen uten å ta opp gulvet igjen om denne skulle ryke.

Noen som har noen gode tips for å løse dette? Hva ville dere gjort?

   #1
 693     Stavanger     0
1: enten må hele kjøkkenet justeres på føttene så må bakre spikerslag/list som kjøkkenet hviler på heves. Betyr jo egentlig demontering av kjøkkenet. Det andre er jo at benkeplaten heves også lager du en foring/dekklist rundt hele kjøkkenet mellom skap og plate. Litt usikker på resultat her, hvor pent det vil bli..

2: kjøkkene jeg har bygget så har vi alltid lagt gulv først slik at vi slipper den problem stillingen og jeg trudde også det var standard dra seriøse aktører. Aldri opplevd noe press eller skader på parkett av den grunn.

Siste leiligheten vi bodde i var bygget av en større kjent utbygger. Der også var gulv lagt under hele kjøkkenet. Trudde det var standard av håndverkerenå til dags. Jeg ser egentlig ingen annen løsning annet en det jeg skrev i punkt 1, utfører du en av disse tiltakene vil du løse problemet nr 2. Personlig trur jeg det første er veien å gå.
Signatur
   #2
 1 463     Trondheim     0
1. Hvilken høyde er benken på? Har dere ytret ønske om høyde på benkeplate?

2 løses helt std med å legge andre plater under kjøkken i samme tykkelse som parkett. Å legge gulvet i mot oppvaskmaskin er rimelig amatørmessing. Dette vil jeg kreve endret. Det vil si at kjøkken må heves.
Signatur
HSt
   #3
 20 224     Sørum     0
Det kan vel tenkes at oppvaskmaskinen er løftet på beina sine så det går an å justere på disse for å få plass til ekstra platen under. Ser noen skriver at de lager hull i parketten til støttebein for å unngå å legge vekt og fastholde denne. Montasje høyde hvis den er etter boka nå måtte dere tenkt på før 
O_K
   #4
 371     0
De fleste setter nok bare kjøkkeninnredning rett på parketten, men i følge alt av parkett / laminatgulv jeg har lagt skal faktisk ikke kjøkkeninnredning stå på parkett. Enten så skal det sages hull til bena, eller parketten skal avsluttes kant i kant med kjøkkeninnredning forran.
TSt
   #5
 4 959     0
Vil ikke problem 2 løse seg hvis dere hever benken ?  Men som de skriver dette innebærer remontering av alle underskap.  Har dere høyskap slik at over og underskap er låst seg i mellom ?  Hvis dere har det vil høyskap etterpå stikke over overskapene.  Håper det ikke er gjort noe mellom over og underskap enda.  Hvor høyt er underskapene montert i dag ?  Må være forbredt på at det må lages nye sokkel fronter også.
   #6
 5 269     Tromsø     0
Det må være et veldig tykt gulv som er lagt utenfor kjøkkenbenken hvis det ikke er mulig å dra ut oppvaskmaskinen? Eller så må benken være unormalt lav og maskinen stå i spenn mellom plate og gulv med føttene til oppvaskmaskinen justert i laveste høyde?
Signatur
   #7
 5 269     Tromsø     0
Problem nr 1: underskapene ble montert for lavt (vi er høye mennesker og har en 2 cm tykk benkeplate). Skulle helst hatt benkeplata minimum 5 cm opp.

Det kan bli stilig å bygge en ramme som man legger oppå benkeskapene under benkeplate som gir det den ønskede tykkelsen, og kante denne med noe som står godt til benkeplata. Da vil det se ut som man har en benkeplate som ikke er 2 cm tjukk men 7 eller for den saks skyld 10 cm tykk. Det kan bli kjempestilig og eksklusivt.

Ulempen med denne løsningen er at den spiser av plassen mellom benk og overskap.
Signatur

jaf
   #8
 4 440     tromsø     0
Oppvaskmaskin kan vel stå på en spon bit, for å få den opp?. Det er vanlig å montere benkeplaten slik at den flukter med navlen til kunden...Det finnes ikke en bestemt høyde for benkeplaten. Den må tilpasses kunden. Noen er lave og noen høye....Veldig greit å finne rett høyde før rørlegger monterer vasken...(billigere). Egentlig bør kunden merke på veggen, hvilken høyde som ønskes før snekker kommer.
   #9
 229     Hedemark     0
90cm er "normal" høyde på kjøkkenbenk. Mange velger dog å justere denne noe opp (eller ned). Men å justere den til navlen har jeg aldri hørt om før... Da må jeg personlig heve benken min til ca 110cm. Da blir det veldig trangt opp til overskapene...
   #10
 5 269     Tromsø     0
Samme her, jeg måler navlen til 110 cm, og har kjøkkenbenk på 90,5. Som ser ut til å passe greit for navlehøyden til samboeren som er ca 15 cm kortere. Hadde det vært barn i huset, ville nok de også foretrekke 90 framfor 110, ja gjerne ennå lavere. Så omkring 90 cm er sikkert et greit kompromiss, unntatt i de tilfeller man designer kjøkken for eneboere som skal bruke kjøkkenet selv i resten av livet.
Signatur