784    19    2  

Kommentarer til valgt(?) IKEA kjøkken estetisk utforming.

 35     0
Jeg har etter en runde blant forskjellige leverandører valg å gå for et IKEA kjøkken til min lille leilighet sentralt i Oslo. Dette hovedsakelig av pris, men også fordi IKEA har løsninger som gjør utformingen lettere. 

Markedet ved videresalg er primært unge mennesker da leiligheten er for liten for livsløp. 

Jeg falt ganske fort for en estetisk ide, og har kanskje blitt litt fastlåst i dette. Men jeg ønsker tilbakemeldinger på hvordan andre kan oppleve dette da jeg ikke ønsker å bruke penger på noe som kan ende opp med å virke mot sin hensikt ved videresalg når den tid kommer, innen et par år så og si. 

Totalt bredde 3,28m. Dette inkluderer 5cm foring til vegg på begge sider, samt 5 cm foring mellom venstre og høyre høyskap og benkeplaten, dette for å ha litt plass mellom stekeplate / oppvaskkum og dekksidene til høyskap. 

Fra venstre til høyre: Foring. 60cm høyskap med integrert kjøl og frys med skap over. Foring. Benkeskap med integrert stekeovn og induksjon stekeplate. 40cm benkeskap med skuff i skuff til bestikk og gryter osv. 45cm integrert oppvaskmaskin. 60 cm benkeskap med oppvaskkum og avløpspumpe. Foring. 40cm bredt 39cm dypt  høyskap til avfallsortering, tørrvarer etc., trukket frem kant i kant med resterende moduler for å gi plass til VVS til avløpspumpe i bakkant, det betyr at skapets innhold er funksjonelt uten tilpasninger eller modifisering av innholdet. Alt i modellen Ubbalt, en matt mørk beig farge. 

Overskap: Foring. 60cm overskap med integrert kull ventilator. 80cm overskap. 60cm overskap. Foring. Over fornevnte rad med horisontale hyller. Alt i modellen hvit Voxtorp med integrert håndtak.

Det vil bli en liten forskjell i bredden på foringene mellom benkeskap og overskap, 2,5cm på hver side.

Benkeplate Ekbacken, laminat i betong imitasjon. Oppvaskkum Franke Mythos. Armatur ikke bestemt. Fliser Hexagon Dandelion lys grønne.  

Rommet er rett vestvendt med mye naturlig lys og kjøkkenet vil vende rett mot vinduer, derfor ønsker jeg ikke moduler med glans. Veggene blir malt i fargen Frostrøyk, en "varm dempet grålig hvittone" (i henhold til Jotun), med glattkantlister malt i Klassisk hvit, parkett lys 1 stav eik med fas på 4 sider. 

Jeg har valgt å ikke ha benkeplate i tre grunnet vedlikehold, og dyrere men klart finere materialer grunnet kostnaden. Jeg har og valgt å ikke ha tre imitasjon i kjøkkenet da jeg ønsker at gulvet skal ha fokuset. Det estetiske uttrykket jeg ønsker er moderne, gjennomtenkt og kult. 

Skulle jeg bodd her i uoverskuelig fremtid ville jeg oppgradert, men nå er jeg primært opptatt av å få et kjøkken jeg liker, og som andre kan like den gang det skjer. 

Kom gjerne med innspill, kommentarer eller spørsmål.

På forhånd takk! 

Kommentarer til valgt(?) IKEA kjøkken estetisk utforming. - Skjermbilde 2018-01-24 kl. 22.36.58.png - Chirsbom


HSt
   #9
 20 181     Sørum     0
Upraktisk å ikke ha benkeplate på hver side av koketopp og vask, dvs begge disse enheter burde egentlig stått lenger fra kantene, om det er mulig har jeg ikke sjekket
   #10
 172     Møre og Romsdal     1
Hvis du skal ha den løsningen bør det være en arbeidsflate på et bord eller noe rett i nærheten. Hvis ikke kommer det til å bli veldig trangt å lage noe annet Fjordland på det kjøkkenet. Jeg ville nok (uansett) droppa høyskapet til fordel for større benkeplate.