780    18    0  

Nye øyne søkes til lite L-kjøkken

 15     0
Vi har plass til et ytterst bittelite kjøkken, så lite at jeg frykter vi ikke får inn det vi ønsker. Prosjektet vil gå for HTH, JFK-Design eller Sigdal. Og jeg har tegnet og trælet i en måned nå, og det ser umulig ut for meg. Kjøkkene strekker seg 2,0 x 2,2 , hvor 2,20 er den veggen med skyvedør, (total 3,2 med dør) Opplegg vask og kjøkkenvifte/ventilasjonsanlegg ligger på samme vegg, den korteste, som grenser mot badet.  Jeg har prøvde utallige mulige vrier selv, og ønsker meg egentlig komfyr i høgskap og oppvaskmaskin ved vasken, uten at noen snubler i den åpne døra, samt noe benkeplass til matlaging.  Prøver ut kjøkkenteegninger på Sigdals kjøkkentegning, og der kommer forslagene ut UTEN oppvaskmaskin, så der gir ikke programmet rom for annet enn håndvask. Det er uaktuelt. 45cm oppvaskmaskin er kanskje greit, men jeg bruker oppvaskmaskin  oftere enn stekeovn...Og den vil jeg ikke ha under koketoppen, det er ubehagelig. Oppbevaring hadde vært jo vært toppers.  Jeg ser jo at vikunne vært tjent med å unngått hjørnet, eller satt vasken der,  og oppvask på andre siden av hjørnet. Stirrer meg blind på dette jeg.:( Må være rekordlite plass med rekordstor ønskeliste dette!  NB, lastefeil mht bilde, ble tre like....Nye øyne søkes til lite L-kjøkken - IMG_5563.jpg - TuppNye øyne søkes til lite L-kjøkken - IMG_5563.jpg - Tupp
Nye øyne søkes til lite L-kjøkken - IMG_5563.jpg - Tupp

   #1
 657     0
Er det mulig at du setter inn deler selv etter overtakelse? Eller kan du legge til hva/ hvor mye du vil, så lenge du betaler?!😊 Tenker jeg ville laget en øy med barstoler, i stede for å ha spisebord. Altså et u- kjøkken. Kunne kanskje hatt kjøleskuffer der, evnt lavt kjøleskap- så frigjør du kanskje plass til oppvaskmaskin.
Er det kombinasjon ovn og platetopp du ikke liker sammen, går jo Ann å sette inn en "gammeldags" komfyr- flere ganske kule typer..
- tenker jeg fort og gæli- 😊
   #2
 657     0
Det er jo fult mulig å få gratis tegnetimer hos overnevnte leverandører. Jeg ville bestilt tid hos alle, lagt frem ønsker, og sett hva de kom opp med. Mulig ingen blir drømmekjøkkenet, men du får mange ideer, og tilsammen klarer nok de du liker best, i henhold til kvalitet, materialer, utseende etc, og lage "ditt" kjøkken. De bør ha kunnskap og erfaring nok til det!😊
   #3
 164     0
Kan du flytte platetoppen bort til vegg ved soverom? Ved å kjøre ventilasjonen gjennom/over overskapene?
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Nye øyne søkes til lite L-kjøkken - 23316471_10210046904424958_7221075542097069384_n.jpg - Tupp

Takk først og fremst for svar og innspill. Her er foto fra en av skissene jeg har prøvd i Sigdalprogrammet. Ikke drømmekjøkken dette, men noen kameler må jeg nok svelge. Ikke lagt inn overskap her, men vil helst ha dem alle på komfyrsiden, sammen med ventilator.

Grønnsofa:-Jeg liker ovnen i høyden, i utkanten av et kjøkken.(utkanter mangler jo her...) Ikke foran der jeg står og rører i gryter. Integrerte hvitevarer er et ønske ja.

                - Har tenkt på øy, men i noen høgstidene spiser minst 6 stykk hos meg så tar det mye plass med både øy og tilleggsbord, i liten leilighet. Alt er mulig etter overtagelse, hele kjøkkenet, men vi helst unngå det, ved hjelp av planlegging. Og jeg kan bruke tilvalg inntil x % av kjøpesummen, som vil utgjøre ganske mye endringsmulighet, nok til kjøkkenet og mere til. Men til denne kvm-prisen vil jeg helst ikke endre så mye. Derfor viktig med planlegging. Skal ellers ha timer med kjøkkenleverandør, og ønsker å komme igang med planlegging før det. 

Gengar: - Tror nok platetopp må være på veggen mot badet, ventilator fra Flexit eller lignenede er antagelig ventilasjonssystemet i en så liten leilighet, og da skal det vel være kortest mulig vei til rør, samt sentralt plassert. Det er mer interessant å flytte vask til den siden, for jeg planlegger en fancy kran, og syns ovner ikke er så dekorative/ ikke vifter heller.  Veggen mot soverom vil jo vises best fra sofaen....
Siste redigering: 5. november 2017 12:51:39 av Tupp
   #5
 657     0
Candy duo blir vel kanskje for liten, mulig den kan monteres slik at den kommer i høyden...
Mulig du kan ha integrert stekeovn vedsiden av kjøleskapet, sånn at du får to høyskap der, vedsiden av hverandre? Eventuelt med oppvaskmaskin under stekeovn? ( vet ikke hvordan man løser det, men det er mulig - mener ifi eller viivilla kanskje hadde en artikkel om det for et år tid siden... omtalt her også, http://byggebolig.no/kjokken-og-hvitevarer/fuktsperre-oppvaskmaskin)
Ikke så superlett å få til mye på begrenset plass..en tanke som slo meg, og det har sigdal:
http://www.sigdal.com/kjokken/produktinnovasjoner/smart-benk/
- så kan du bruke mer av plassen til hvitevarene, samt at du har en benk du kan bruke ved behov! Smile
  (trådstarter)
   #6
 15     0
Har absolutt lyst til å ha steikovn, mikro (kombi) over oppvaskmaskin, i høyskap. Det er jo plass under steikeovn og kikro, hvis de står over 90 høyde, men regner med det er uortodoks pga strøm/vanndamp-problematikk?  Og blir det Sigdal må jeg finne plass til denne benken, har sett på den og det er verd det.  
Candy Duo, steikovnen kunne jeg nesten ha levd med, men oppvaskmaskina blir å gå hele tiden, tipper jeg.  Blir ofte et utflytta barn på middag selv om de ikke skal bo der, blir det 2-4 barn i samme by. En som nylig har forlatt redet når bygget står ferdig, som kan behøve en brisk i perioder.
  (trådstarter)
   #7
 15     0
Nye øyne søkes til lite L-kjøkken - kan funke.jpg - Tupp Dette kunne fungert. 45 cm oppvaskmaskin, får sikkert også kjørt seg, men det er nok slik at det finnes flere muligheter i virkeligheten enn i tegneprogrammet.

   #8
 1 078     Skedsmo     0
Med så lite plass er det ikke rom for stekeovn i høyskap uten at det går utover resten av funksjonene.
Det er også mulig å utvide litt rundt hjørnet mot stuen og gang. Du får litt mere benkeplass. Også mulig å sette inn et grunt underskap med glassdører for vinglass eller åpen hylle før bøker etc.

Her er en skisse med 60cm oppvaskmaskin og 50cm benkeskap til oppvaskkum. Oppvaskmaskin og kum side ved side og inn mot veggen til badet hvor rørene sansynligvis går. Sett inn en 10cm modul til skjærefjøler etc. mellom stekeovn og kjøleskap.

Nye øyne søkes til lite L-kjøkken - kjokken2.png - Tupp

Siste redigering: 5. november 2017 17:23:09 av rsamdal
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 15     0
Med så lite plass er det ikke rom for stekeovn i høyskap uten at det går utover resten av funksjonene.
Det er også mulig å utvide litt rundt hjørnet mot stuen og gang. Du får litt mere benkeplass. Også mulig å sette inn et grunt underskap med glassdører for vinglass eller åpen hylle før bøker etc.

Her er en skisse med 60cm oppvaskmaskin og 50cm benkeskap til oppvaskkum. Oppvaskmaskin og kum side ved side og inn mot veggen til badet hvor rørene sansynligvis går. Sett inn en 10cm modul til skjærefjøler etc. mellom stekeovn og kjøleskap.

Nye øyne søkes til lite L-kjøkken - kjokken2.png - Tupp


Takk for innspill, men en av de faste inventarene er desverre  at ventlator må henge på veggen mellom kjøkken og bad. Det er en ventilator i skap, som også funker som balansert ventilasjonssystem.  Hvis denne kan forlenges mht rør er jo alt mer fleksibelt. Ellers flott forslag å utvide mot gangen ved badet. Der har jeg selv også tenkt at passasjen inn tåler en utvidelse med f.eks 30-50 cm veggplass. Det vil også kunne laget et oppbevaringshjørne på gangen.
   #10
 657     0
Smart med utvidelse mot gang!
Kom til å tenke- mener ikea hadde det i tegneprogrammet sitt- et høyskap for 3/4 høyt kjøleskap + mikro.

Jeg tenker du får god hjelp når de tegner opp for deg, de har jo lagd funksjonelle kjøkken før😊
Det går foresten Ann å få kombinert mikro og stekeovn- så du kan jo slippe unna en hvitevare Wink