520    13    0  

Spørsmål om takintegrert ventilator

 6     0
Vi holder på å bygge hus, og må nå begynne å bestille hvitevarer. Vi skal ha kjøkkenøy med 80 cm platetopp, og har kommet frem til at vi ønsker å gå for en takintegrert løsning. 

Vi er opptatt av (i prioritert rekkefølge); 
- effektiv avtrekk
- så lite støy som mulig
- betjeningsvennlighet
- design(helst ikke i aluminium, men hvit som taket)
- bra belysning

Er det noen som har konkrete anbefalinger til en passende ventilator? Er det best å montere motoren utendørs, for å unngå støy? I såfall må vi vel ha stikk ute, noe vi ikke har pr i dag-men det kan fikses.Vi har også mulighet til å gjemme motoren i taket på kjøkkenet mellom bærebjelkene (56 cm mellom hver bjelke).


   #1
 665     Bærum     0
Driver selv med samme sak, og kommer til å gå for en takventilator. De er ikke så gode på avtrekk som vanlige, men for oss er design delen det viktigste. Til gjengjeld trekker de ofte mye luft for å bøte på plasseringen. Vi har loft over så viften blir plassert her, men du får med integrert motor. Husk at de trenger ofte 13-16cm for å bygges inn så er fort at du må lekte ned en kasse om du ikke kan endre på bjelkelaget.
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Hadde tenkt å lekte ned en kasse ja. Har du bestemt deg for hvilken ventilator du skal gå for? Er de ventilatorene med integrert motor like bra som de med ekstern motor mtp støy? Man skulle jo tro at motoren støyer litt, og at det ville være en fordel å plassere motoren ute?
   #3
 763     0
Jeg har gått for Røros Super Bistro. Dette er en ventilator som Røros metall har laget kasse til som er klar til å bare skrus i taket. Kan få den lakket i hvilken farge man ønsker. Jeg får den lakket i samme farge som takplatene. Denne har ekstern motor noe som hjelper litt på støy, men det som bråker mest er luften som suges ut vil jeg tro.

Koster 15 000, og det er jo jævlig dyrt..  
  (trådstarter)
   #4
 6     0
Kjekt med ferdig kasse! Hvor har du kjøpt den til 15? Virker til å være en god pris du har fått..
   #5
 763     0
Gjennom kjøkkenforhandleren 🙄 rart Hva man kan prute på når kjøkkenet blir dyrt 😂

  (trådstarter)
   #6
 6     0
Men er det egentlig noe poeng i å ha motoren på utsiden av huset, eller i et annet rom? Disse høykapasitets-viftene må jo støye endel i seg selv, slik at de kanskje overdøver motorlyden?

Og så spør jeg igjen; Hvilke ventilatorer både med ekstern og integrert motor anbefales? Kan også spørre på denne måten; Hvor stor størrelse/kapasitet må en ha når en velger takintegrert ventilator?
   #7
 218     Bergen     0
Witt (bl.a. Elkjøp har disse) har flere typer, disse ligger på 11-12.000

Jeg kjøpte WSU90W for 9500 (20% rabatt) hos de. Denne har ekstern motor (inkludert i prisen)

La motoren opp på loftet, og om den står på 1 eller 4 er nesten ingen forskjell i lydnivå.
Signatur

KE
   #8
 2 706     Hordaland     0
Om motoren ble montert på månen ville viften støyet uansett, det er luften som lager støy, man står jo mer eller mindre under viften så ikke forvent deg noe støyfri ventilator.
Det som jeg tror hjelper mot støy er stor sugeflate, altså at spalten luften suges gjennom er stor.
HSt
   #9
 20 510     Sørum     0
Nå stemmer ikke dette helt, med Flexit Easy125mm vifte på full fart (Radon sug) så høres dette ut som en Boeng 737 ute. Nå blir det normalt når en setter på turtallsregulator men sammenlignet med en kjøkkenventilator viser at det kan bli mye lyd ute.
   #10
 19     0
Hei!
I likheit med trådstartar har vi også tenkt 80 cm koketopp på øy. Og det finaste vil nok bli takintegrert med ekstern motor.

Men det er ganske mange ventilatorar der ute, og få testar.

Er det fleire som har erfaring med slike ventilatorar?