2,109    3    0  

Hus-Mor: Ønsker innspill på planløsning

 178     0

Vi planlegger bygging av huset Vestnes fra Blinkhus (se link) og har tegnet om litt på planløsningen. Håper noen tar seg tid til å se, og kommentere/komme med tips til ting vi kanskje ikke har tenkt på eller burde gjort anderledes....


Hus-Mor: Ønsker innspill på planløsning - 1_etasje.jpg - hus-mor
Hus-Mor: Ønsker innspill på planløsning - 2_etasje.jpg - hus-mor
Hus-Mor: Ønsker innspill på planløsning - kjeller.jpg - hus-mor

   #1
 15     telemark     0
Hei
Holder selv på å bygge hus, for andre gang...

Vet ikke hvor mye dere kan endre på planløsningen?
Men jeg ville hatt  kjøkken på veranda-siden.  (Skal ha det i mitt nye hus.)
Det er fordi vi sitter masse på verandaen, og vil ha det lett når vi skal spise ute, og lett tilgang til drikke på varme dager.

Det var i allefall det første jeg tenkte da jeg så tegningene...
Lykke til  Smile
   #2
 10,486     Akershus     0
Bare noen tanker, uten at jeg er noen ekspert på området.

I 1. etg : hvor skal dere ha tv?

I 2. etg : Er det ikke dumt å måtte gjennom vaskerommet for å komme til kottet.Mulig å lage inngang fra loftstua, evt. gjøre det om til en garderobe for det venstre soverommet? Er det mulig å gjøre soverommene større og stua mindre? Dobbeltsenger på 10 kvm går akkurat, men da er det ikke noe plass til skap. Det virker også litt rart å ha inngangen til det venstre soverommet nederst, så man må "gjennom" hele stua for å komme inn der. Med inngangen øverst vil man kunne bruke øvre del av stua som en slags gang, og nedre del til stuemøblement.

I kjeller : to store, fine soverom, men der er det kun enkeltsenger? Barnerom? Kanskje det er mer praktisk å flytte barnerommene opp til de litt mindre soverommene oppe, og dobbeltsengrommene ned?

Som sagt bare litt høyttenking.

Edit : forøvrig enig med forrige taler om at det er greit med direkte utgang fra kjøkkenet til uteplassen. Vi har det nesten, må bare sveipe en liten tur innom et hjørne av stua. Har dere forresten vurdert en åpen løsning mellom stue og kjøkken, og installere en moderne "frokostplass" inne på kjøkkenet, og et spisebord ute i stua?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 178     0
Takk for innspill....

Ser det ble litt feil på plassering, det står kjeller på 2. etg og 2. etg på kjeller. Det er tenkt 2 store soverom i 2. etg til våre 2 barn. Vi skal ha vårt soverom nede (trenger bare plass til seng) hvor det er en liten garderobe og det andre soverommet nede er tenkt til gjesterom.

Plassering av TV nede syntes jeg var litt vanskelig også, igrunn også plassering av møbler....

Når det gjelder plassering av kjøkkenet, så ble det sånn fordi jeg hadde veldig lyst på vinkelstue, og da var det vanskelig å få det til på annen måte. Ser den at det hadde vært kjekt med veranda ved kjøkken.

Åpen kjøkken-stue-løsning synes jeg er fint, men liker ikke matlukt i hele huset.... -Og pipa syntes vi det var vanskelig å flytte på.


Det er mye å tenke på, det er sikkert.


Flere kommentarer? Smile