139    3    7  

Hybel / seperat del i eksisterende enebolig

 2     2
Hei!

Har en enebolig på ~205 m2. Huset er ikke bygd for utleie, men vurderer gjøre det om til å inneholde en liten hybel enten i kjelleren eller i hovedetasjen.

Vedlagt plantegninger med tekst på der jeg vurderer og få dette gjort.

Alternativ 1: Hybel i 1. etasje. Må bygges ny inngangsdør. Mister også boden jeg bruker som  hovedbod i dag.

Hybel / seperat del i eksisterende enebolig -  - vestland2020

Alternativ 2: Hybel i 2. etasje. Må bygges ny inngangsdør eventuelt der det nå er vinduer. Vil bli svært lite vinduer ut, da det ikke er mulighet med vinduer andre steder i dette rommet.

Hybel / seperat del i eksisterende enebolig -  - vestland2020

Hvordan tenker dere dette ser ut mtp planløsning?

Hvis jeg ønsker fast leietaker må jeg jo lage kjøkken. Om jeg tenker satse mer på airbnb / korttidsutleie så trenger jeg ikke bygge kjøkken (?). Huset mitt ligger sentralt i en by og er populært mtp airbnb når jeg leier ut hele huset.

Andre innspill / tanker om eventuell kostnad?

HSt
   #1
 36,401     Lillestrøm kommune     2
Ingen av alternativene er egnet. En må ha vindusareal så det må først prosjekteres hvordan du får til det.
   #2
 211     Bergen     2
En liten avsporing, men bare et tips:

Skal du leie ut korttidsleie (under 30 dager) er det andre skatteregler som gjelder.
https://www.huseierne.no/alt-om-bolig/skatt--avgift/skatt-ved-utleie-av-bolig/skatt-korttidsutleie-av-bolig/

Bare i tilfelle du tenker på skattefri utleie. SKal du leie ut skattefritt i egen bolig, må det være under 50% av "verdien" på utleiedelen opp mot "verdien" på enheten man bor i selv. I teorien kan du ha flere utleier i samme bygg også og fremdeles da ha skattefrie inntekter.

Ellers bare enda en obs: Her i Bergen Kommune fikk jeg nesten dobbel pris på vann, avløp og renovasjon når de så at jeg leide ut i boligen. Jeg får ikke lov å kaste noe mer boss(søppel) av den grunn. Men siden de da så det var to "enheter" som var egnet for permanent opphold, ville de ha økt gebyr. Så har det ikke noe å si at det ikke er seksjonert til egen enhet.

Ellers lykke til. Det å leie ut kan være lurt, men velg en form som gir deg minst skatt og minst stress.
Så jeg er ikke helt sikker på om jeg ville valgt AirBNB, men du kan jo starte litt med AirBNB mens du leter etter en fast leietaker også..

For all del ikke lei ut med strøm inkludert Smile
Signatur
   #3
 3,843     Asker     1
Du bør også tenke isolering. Her har vi svevende himling og vegger med dobbel gips som henger på noe stag som demper på ett eller annet vis. Helt potte tett. Den delen som lekker mest er døren. Men der har vi løst det med to stk og ekstra isolasjon.

Hus som ikke er bygget for dette bør ta høyde for det, og finne gode løsninger. Begge løsningene har utfordringer knyttet til dette.

Sist bør du sjekke økonomien i dette. Er det mye ombygning som trengs, tar det ofte lenger enn man tror før man starter å tjene penger. Type 10-15år. Kanskje mer. Spesielt i områder som ikke er så sentralt.

Får du løst alle disse er det bare å dunke på. Er veldig kjekke penger, hvertfall i disse tider.
Signatur