1,344    0    0  

Innspill på planløsning HC-tilpasset hus

 100     Stavanger     0
Hei! Da er vi ved en stor milepæl i prosessen. Første utkast fra Arkitekt.
Vi har sett oss halvt ihjel på tegningene, og liker veldig mye.  Vi har fire gutter under 10 år, og trenger plass; derfor har vi loftstue og kjellerstue.  Det vi er litt usikre på er:

1. Kjeller/sokkel er senket litt ned i terrenget, og inngang er på siden med trapp.  Burde det være mulig å bearbeide terrenget slik at inngangsparti blir på "bakkeplan"? Det er 6-7% jevn helling. Vi tenker litt på han på 9 i rullestol, og at han gjerne skal kunne disponere leiligheten i en overgang mellom ungdom/voksen før egen bolig.  Hybelen er litt for liten, så vi tenkte litt på hvordan vi kunne flytte rundt på vegger der nede. (reguleringsplan sier "hybel) Synes den burde være ca. 50 m2, nå er den 30m2.  Spørs om kommunen liker hybler på den størrelsen!
Vi trenger litt boder, men ikke over 20 m2. Samtidig vil vi gjerne ha en kjellerstue; og helst med vinduer som inntegnet. Det minste toalettet i underetasje tenkes fjernet.
2.Vi har bevisst valgt å ha trapperom/gang slik at det er dører mellom oppholdsrom, slik at lyd ikke trenger gjennom hele boligen slik som det gjør her vi bor nå.  Er det noe vi absolutt burde tenke på for ytterligere støydemping?  Vi er litt grønne på dette, men har hørt fra andre som har bygd. Byggmester sier at "nei, støy; det blir ikkeno' problem", så viser det seg altså å bli nettopp det.
3. Har noen erfaring med lignende situasjon som oss (skokk med unger), og har erfaringer, tips til enda bedre løsninger? Alt mottas med takk!  Vi er stort sett veldig fornøyde, men kan tenkes at vi er litt blinde fordi vi er ivrige etter å gå videre i prosessen. :)
Alt i alt så er vel underetasjen den vi er mest usikker på.
Innspill på planløsning HC-tilpasset hus - hus0001.jpg - Stefan
Innspill på planløsning HC-tilpasset hus - hus0002.jpg - Stefan
Innspill på planløsning HC-tilpasset hus - hus0003.jpg - Stefan
Innspill på planløsning HC-tilpasset hus - hus0004.jpg - Stefan
Signatur