271    6    13  

Innspill på planløsning hytte

 430     Akershus     4
Hei! Vi skal bygge hytte, og har tegnet en hytte i sketchup som utgangspunkt for en arkitekt som har laget detaljerte tegninger. Vi er ganske fornøyd, men vil gjerne ha innspill.

Det vi er usikre på: 

- Gangen er relativt trang, men gjør vi den større, blir inngangen til stua enda mer knotete.

- Boden bør kanskje økes i størrelse. Bør vi plassere VVB der?

- På loftet vurderer vi å slå sammen bod og toalett, og bygge et lite bad på andre siden av trappa. Og endre fra det ene store vinduet til to mindre vinduer på hver sin side av bæring på midten.   


Tanker?
Innspill på planløsning hytte - floorplan1.png - vlangber
Innspill på planløsning hytte - floorplan2.png - vlangber

   #1
 36     4
Vanskelig å kommentere uten å vite noe om den potensielle bruken. Ti inntegnede soveplasser, tre dass - hvorav et privat for master bedroom - på meg virker det rimelig ekstravagant... Er det riktig disponering av plassen, sammenliknet med rommene man til vanlig vil oppholde seg i?

Uansett, uavhengig av dine spørsmål (som jeg mener er bare detaljer) har jeg to kommentarer:
1) Inngang til stue er altfor knotete allerede, med brannvegg og kjøkken som er i veien for menneskeflyten.
2) Personlig er jeg i mot åpne kjøkkenløsninger, men når man går for den løsningen bør man lage kjøkken som er stort nok for å være en samlingsplass. Hytte med 10 faste soveplasser virker på meg som et sted hvor man samler vennegjengen og lager middag sammen på kvelden som et sosialt prosjekt. Slik det er tegnet tror jeg kjøkkenet er for trangt for å ha en slik rolle.

Personlig ville jeg glatt ofret et soverom for et skikkelig kjøkken, og om man nå en gang skulle være veldig mange på hytta kan noen sove på sofaen.
   #2
 1,883     Sandefjord     2
Støtter Gekki.

Ville også flyttet dør mellom entre og gang 20 cm til venstre. Da får du plass til oppheng på vegg mellom dør bad og dør gang.

Ville flyttet dør bad fra entre til gang. Gjør entreen større.

Ville tatt bort dør mellom stue og gang. Og fjernet brannmuren som står i veien. Må brannmuren stå foran gangen, er stuen for liten….

Det virker rart med vindu fra gulv til tak, delvis foran sengene i 1. etg.

Husk også om dere velger å ha 10(!) sengeplasser, så bør dere også ha 10 spiseplasser og 10 plasser rundt salongbordet.
Kjipt med 10 gjester, men bare plass til 3 i sofaen.
  (trådstarter)
   #3
 430     Akershus     1
Takk for innspill gekki og Pal.ah !


1.) Enig i det, men vi ser ingen gode alternativer. Det er en stolpe ytterst på brannveggen som støtter opp limtredrageren i taket. Det er årsaken til at det er så knotete inngang til stua.

2.) Vi liker åpen planløsning veldig godt. Er enig i at kjøkkenet ikke er veldig stort, men det er en hytte...

Grunnen til 5 soverom er hovedsakelig at vi har bare 1 barn, og ønsker at det skal være lett å invitere med andre familier. I tillegg er planen å leie ut hytta i perioder. Da er flere soverom og bad en stor fordel.

   #4
 36     1
Jeg ville likevel prøvd å tenkt litt nytt. Den trange gangen hadde passet fint i en soveromsfløy, men å komme til den rett fra entreen hadde vært et konstant irritasjonsmoment for meg. Det er nesten ikke utsyn fra den. Hvis jeg kom fram til hytta ville jeg likt om alt bare åpner seg opp med det samme man kommer inn fra entreen. Umiddelbar avslapning. Om du kikker på ferdighytter og hvordan de fleste av dem er tegnet, så er dette en kvalitet som går igjen i mange av dem.

Går det an å plassere gangen ikke helt symmetrisk om midten av hytta, slik at utgangen av gangen på venstre side kommer på oversiden av bæringen/brannmuren? (Se f. eks. modellen "Tid 107" fra Tinde Hytter) Det kan hjelpe.

  (trådstarter)
   #5
 430     Akershus     1
Hmm.. Det er absolutt noe å tenke på. En mulighet er å legge inn to dragere i taket, for å slippe punktet i midten.
Innspill på planløsning hytte - tak1.png - vlangber
   #6
 36     1
Noen liker å tenke gjennom ting selv og drodle skisser selv. Jeg er ikke av dem, jeg har tro på allerede utprøvde og kvalitetssikrede løsninger. Når det kommer til hytter innbiller jeg meg at den perfekte hytta, for langt på vei de fleste av oss, er tegnet allerede og finnes i en katalog Wink Mine innspill er farget av dette - men jeg kan naturligvis ta feil...