#11
 73     Tromsø     0

Man blir fort blind og jeg likte mange av løsningene her. Synes øsningen med en liten bod ved kjøkken var bra (fryseboks etc da...?) Får da et ok toalett.

Min erfaring er at små boder med en fryseboks inni fort blir varme, og dermed blir uegnet for oppbevaring av andre matvarer som normalt ville tålt å stå der. Ville absolutt hatt en bod i bakkant av kjøkkenet, men ville vært fotsiktig med å ha for mye hvitevarer der uten samtidig å ta høyde for ekstra ventilasjon.

I kjelleren er det også mulig å gjøre det lille toalettet om til bod, og samtidig fjerne boden i kjellerstua dersom det er et ønske om å gjøre denne større.

Garasje og entre er definitivt bedre slik som Bidda tegner det.Spisetuen - velldi usikke rom denne skal stå der den er plassert nå eller foran de store vinduene??


Dette trenger du vel ikke å ta stilling til allerede nå? Bygg huset, så ser du hva det blir til.

  (trådstarter)
   #12
 171     0
Takk for innspill! Hjelper veldig.....

Vi har to barn i dag (5 og1 år). Derfor ser jeg for meg at rommet som du har tegnet helt til høye bidda blir gjerne det det største og kan benyttes av eldste mann.
Kontor til høyre for vaskerom - tenkte å gjøre en vri med vinduet for gjerne å bryte fasaden (vindu som går helt ned til gulvet). Så blir yngste mann med kort vei til toalettet.....

Ønsker nok å bevare soverom/walk in closet og bad løsning slik den var.

Trappen bidda. den blir liggende med nedgang rett innenfor inngangsdøren? Slik at du går ned.....får man benyttet rommet under trappen tror du (bod)???

   #13
 3,705     Ringerike     0
Fullt mulig å ha et kott under trappa men du får ikke til noe god utnyttelse av arealet, så synes selv at det blir en dyr bod. Trappa eks må da være tett og det fordyrer også en del.
Signatur
   #14
 73     Tromsø     0
Frøkna mi elsker å være under trappa, det er det mest brukte lekearealet i huset  Smile
  (trådstarter)
   #15
 171     0
Trappen kunne jeg tenkt meg å snu - slik at den går ned rett innenfor inngangdøren. Da vil jeg komme ned i gangen og ikke midt på sofaen. Tror dere det lar seg gjøre??

  (trådstarter)
   #16
 171     0
Jeg likte garasje løsningen og følte det ble bedre plass med Bidda's alternativ MEN:

Fra VI Villa
Hvis du velger å la garasjen være sammenbygd med huset, skal konstruksjonen mellom garasje og hus være gasstett slik at eksos ikke trenger gjennom. Har du dør fra boligen til garasjen, skal forbindelsen gå gjennom et mellomliggende rom med minst en ytterveggsventil.

Så her er det vel ganske klart at jeg må ha rommet mellom garasje og bolig??

Noen som har kommentarer?

  (trådstarter)
   #18
 171     0
Har fått nye tegninger fra arkitekten. Garasje som var tiltenkt i 1 etg er fjernet.

Håper dere kan hjelpe meg på noen områder:

1. Synes arealet i gangen hvor trappen kommer opp blir stort og dårlig utnyttet. Kunne tenke med å utvide kjøkken ytterligere 1/2 meter "bakover". Dette går på bekostning av trappen og badet i 2 etg. Innspill på hvordan plassere denne på nytt. Bør ikke være for langt fra inngangsdør til trappen i 1 etg. Matboden fjernes. Blir for liten.

2.  Bør man ikke ha en dør o gangen ved inngangen i 1 etg? Et slags vindfang??

Vi håper vi snart kommer i mål.

Håper å få ris og ros og innspill fra dere. Fikk mange nyttige innspill forrige gang.

Bidda: Håper selvølgelig du kan komme med noen innspill igjen Wink
ModernTalking: Ønsker tilbakemelding på planløsning - 1 etg.jpg - ModernTalking
   #20
 5,416     Langhus     0
...
1. Synes arealet i gangen hvor trappen kommer opp blir stort og dårlig utnyttet. Kunne tenke med å utvide kjøkken ytterligere 1/2 meter "bakover". Dette går på bekostning av trappen og badet i 2 etg. Innspill på hvordan plassere denne på nytt. Bør ikke være for langt fra inngangsdør til trappen i 1 etg. Matboden fjernes. Blir for liten.

Matboden så litt "hjelpesløs" ut, ja. Uten at jeg har sett veldig på målene for trappa, så ser det ikke ut til at den kan smalnes noe særlig, og døra til badet trenger den plassen den har.  Kan ikke se at du kan få (om noe overhodet) så mange cm der.
Alternativt plassering av trappa virker ikke lett. Kanskje bytte Sov 2 og Gang i 1. etg
Dette medfører jo litt justeringer bortover, men inngangen blir mer sentral.
Hvis du ønsker større kjøkken ville jeg heller forskjøvet veggen mot terassen.

2.  Bør man ikke ha en dør o gangen ved inngangen i 1 etg? Et slags vindfang??
Med dagens dører som faktisk er tette er behovet for vindfang minimalt. Vi har et og døra har stått permanent åpen i 10 år :)

Signatur