250    11    0  

Ny planløsning på 30kvm leilighet :)

 17     0
Ny planløsning på 30kvm leilighet  <img src= - - Tommeltottsnekker" style="" />


Ny planløsning på 30kvm leilighet  <img src= - - Tommeltottsnekker" style="" />
Ny planløsning på 30kvm leilighet  <img src= - - Tommeltottsnekker" style="" />

Hei! jeg skal bygge om leiligheten min, i dag ser leiligheten min ut som siste bildet. Jeg ønsker å ha et separat soverom. De to planløsningene mine er veldig like, men lurte på om noen har tips til hvilke av disse jeg burde velge eller om noen har andre tips? :) i dag er arealet uten gang og bad på totalt kun 23kvm. Sovrommet jeg har tegnet inn har plass til en 140cm seng og er 6,8kvm - Trenger ikke større seng, kan også ha 120seng. 

Jeg får ikke lov å flytte vann av borettslaget, så vasken må stå på samme sted som den står i dag

tusen takk for tips!

   #1
 36     0
Jeg ville valgt den løsningen med mest mulig stuerom, siden jeg personlig bare bruker soverommet til soving. Smile
TSt
   #2
 12 126     0
Enig i den siste. Da er det også mulig å velge skyvedør inn til soverommet også.  
   #3
 36     0
Hang meg litt vel mye opp i det soverommet, ser at kjøkken også er endret. Jeg ville helt klart hatt hesteskoformet kjøkken, for å sikre mest mulig oppbevaring Smile
   #4
 3 542     Asker     0
Husk å fortsatt ha lovlig rom da. Så du ikke setter deg i en situasjon hvor soverommet ikke er lovlig opphold, og at leiligheten da blir vesentlig mindre i søk å Finn.no
Signatur
   #5
 36     0
Husk å fortsatt ha lovlig rom da. Så du ikke setter deg i en situasjon hvor soverommet ikke er lovlig opphold, og at leiligheten da blir vesentlig mindre i søk å Finn.no


Kravet var vel 6,2 før og nå er det ikke noe spesielt krav så lenge rommet passer til sitt formål.
TSt
   #6
 12 126     0
Med moderne full uttrekk skuffer i alle seksjoner under benk så er det flere av oss som er tvilende til hjørneskap. Det må være for benke plassen sin del at en bruker U formen på kjøkkenet, men pent i midten får en to til med slike skuffer istedenfor et ineffektivt hjørne. En må tenke på at 60 cm av "nabo" til hjørnet må være med i den som ikke blir effektivt utnyttet så i sum er det (enten 30 cm i hver retning eller 60cm ved siden av) så det er 120 cm til som går bort når det er to hjørner.

Jeg har et trangt U kjøkken selv og det er en 50cm seksjon mellom hjørneskapene. Dette var et brukt kjøkken siden jeg ønsker et tilbygg for å få en større spisekrok på det smale kjøkkenet. Da vurderer jeg å fjerne skal under vindu.
  (trådstarter)
   #7
 17     0
Hei!
tusen takk for svar Grin jeg tenker også at det er greit å ha størst mulig stue, så velger mest sannsynlig den løsningen!
Planen på kjøkkenet er å kun ha en 40cm dyp benkeplate som da utgjør hesteskoen uten skap under, så jeg unngår hjørneskap, jeg må nemlig ha vaskemaskin det ene hjørnet.

HSt
   #8
 32 040     Lillestrøm kommune     0
Er kjøkken uten skuffeplass blir for dårlig
   #9
 22 904     Akershus     0
Det finnes systemer nå som utnytter hjørneskap bedre enn den gamle karusellen, men hjørne er litt plundrete. Dersom en velger åpen løsning, kan det ene hjørnet nås fra stua.

Hva er formålet med eget soverom? Rot/temperatur/støy

Skapseng kan kanskje også være et alternativ? Selv bodde jeg i mange år på en «sovesofa" som det tok ca 30 sekunder å rydde og å re opp: alt var rullet inn i en vippbar rygg med en ekstra «matte" ut over senga og et kosteskaft langs langsiden.
Rydde: løft kosteskaftet og skyv det inn øverst mot veggen, klapp igjen ryggen
Re opp: sving ryggen opp mot veggen. Trekk ut kosteskaftet og stram opp lakenet litt.
Signatur
   #10
 3 277     I huset mitt     0
Det er vel ganske klart at salgspris på leilighet med eget soverom kontra dagens løsning, overgår det meste av andre løsninger foreslått på kjøkken i seg selv.

Men det skader jo ikke å ha gode løsninger.Wink