5 336    2    0  

Husbanklån, smarteste nedbetalingsmåte?

 30     Norge     0
Hvis man har mesteparten av boliglånet i husbankem og binder renten på eks 2.6%. Resten av boliglånet er i vanlig bank til eks 3.8% rente.

Hvordan bør man betale ned smartest?
Jeg tenker: Avdragsfrihet på husbanklånet i 5 eller 8 år også betale ned "topplånet" i denne perioden. Eller vil ikke dette lønne seg siden 2,6% av et stort beløp er mer penger enn 3,8% av et mindre beløp?

Et spørsmål til:
Vil det lønne seg å ha lengst mulig nedbetalingstid og avdragsfrihet (30 år og 8år avdragsfritt) på et husbanklån? Si at man i den avdragsfrie perioden betaler inn tilsvarende beløp som skulle vært betalt som avdrag på lånet inn på en sparekonto til 1% bedre rente.

Tenker her på at hvis man hadde fått tilbud til å låne penger til en lavere rente enn man får på en sparekonto, så vil det lønne seg. Kanskje denne ikke teller når pengene ikke står på en konto og renter seg, men er brukt.

   #1
 1 019     Rogaland     0
Det vil helt klart lønne seg å betale ned det dyrere topplånet på de første 8 årene med avdragsfritt husbanklån. Det er akkurat den situasjon vi er i.
3 mill husbanklån med 20 år fastrente og 8 år avdragsfritt
700 000 restlån i bank som vi har tenkt å betale på 8 år eller mindre.

Signatur
   #2
 445     Drøbak     0
Med så lave renter er det ikke noen vits å ta annet enn lengst mulig nedbetalingstid på Husbanklånet.

Det er lurt å betale det dyre lånet ned så raskt dere orker. Fram til det dyrere lånet er nedbetalt er det ikke lurt å spare mer enn det dere trenger til å dekke uforutsette utgifter og større forbruksvarer (men husk også å nyte livet litt  Wink )

Når topplånet er nedbetalt kan dere heller spare enn å betale ned mer enn nødvendig på Husbanklånet hvis sparerentene er høyere enn 2.6%, noe som er veldig sannsynlig gitt at rentenivået for tiden er veldig lavt.